Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Weer een klacht over Vakantiepark De Roompot

Datum: woensdag 25 februari 2015

Bron: Actueel Nieuws

Vlierden , 25 februari 2015 -

Hallo met rob
ook ik heb een zeer teleurstellende vakantie mid- week 23-02- 2015 tot 27-02-2015 maar we zijn nu al thuis 25-02 -2015 wij hadden huisje 23 zeer smerig bank vies met vlekken en plakkerig de potten en pannen vies en vuil de douche vol met schimmel de deuren kapot in drie delen en er ontbrak van alles schaaltjes dienblad emmer mok en maar weer naar de receptie ja kan gebeuren zeggen ze dan en je krijg het ontbrekende wel mee weer terug zet de tv aan veel sneeuw en weinig beeld de tv is 23 jaar oud hele grote kast en heel klein beeld zowel boven al onder een brede zwarte band dus een beeld zo groot als een postzegel nou ja het is vakantie dan maar mijn tablet aan had ook met een wifi kaartje gehaald 13.50 euro maar geen wifi in het huisje terug naar de receptie moest effe wachten dus even wat te eten pakken in de winkel ik vraag waar is de winkel dat aardige meisje hier in de hoek dus ik kijk om de hoek ja hoor een winkel van drie bij drie meter kan niet vinden wat ik zoek

dus vraag ik is er ook gewoon brood en vlees nee zeg dat meisje achter de balie dit is het en er komt niet meer oke n maar een frietje dus ik vraag waar is de snackbar waar op ze antwoord die is er niet oke toen kwam er iemand voor de wifi ik zeg krijg geen wifi signaal zeggen ze ja kan zijn dat je huisje te ver van de zender staat dan heb ik er niets aan zeg ik en waarop ze antwoord ja jammer kan de wifi sleutel niet terug nemen dus weg 13.50 euro maar ben er klaar mee ben nu weer thuis zeer korte vakantie nu zoeken waar ik een klacht bij roompot hooftkantoor in kan dienen ps goede raad ga eerst kijken op een park en dan pas boeken maar ga nooit naar het vakantiepark de bikkels !!!!!!

Update 28-10-2014

Het gezin krijgt een reactie van Roompot waarin staat geschreven dat ze meerdere malen contact hebben gehad met het gezin, maar dit is maar één keer geweest. Verder zou het gezin geen recht hebben in het gene wat het gezin verlangt. Als u leest wat hieronder staat geschreven geloven wij niet helemaal dat dit klopt. En om er makkelijk er vanaf te komen schrijven ze dat de zaak is afgehandeld en dat men niet meer reageert op mailtjes van het gezin.

Reactie van klachtenkompas.nl op 28-10-2014 om

Geachte,

Wij hebben reeds meerdere malen contact met u gehad en u aangegeven dat, en waarom, u geen recht heeft op hetgeen u van ons verlangd. U kent derhalve ons standpunt. Dit standpunt is ongewijzigd gebleven. Wij zullen dan ook niet ingaan op uw verzoek en beschouwen deze kwestie, zoals eveneens reeds aan u medegedeeld, als afgehandeld, Op volgende berichten uwerzijds zullen wij niet meer reageren.

Met vriendelijke groet,

Webcare team Roompot Vakanties

De klachten en het dreigement

Tegenwoordig is op vakantie gaan iets dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend is. Het is dan ook erg goed nieuws als je te horen krijgt dat je een extraatje krijgt waarmee je een weekendje weg kan.Je gaat dan natuurlijk direct op zoek naar een betaalbare bestemming. Een enige tijd later vindt je een huisje, de foto’s worden op de website zeer duidelijk en erg mooi weergegeven. Je begint te geloven dat alles o.k. is en boekt voor drie dagen.

Vakantie bij vakantiepark De Roompot in Vlierden zou, zoals de website beschrijft, een aangename en ontspannende aangelegenheid moeten zijn waarbij je vooral plezier en ontspanning beleeft. Op de website wordt aangegeven dat het een kindvriendelijk (lees: veilig) park is.

Tijdens een verblijf van drie dagen bleek echter voor een gezin dat aldus een huisje gehuurd had, dat een verblijf bij het gekozen vakantiepark een toch onaangename ervaring werd. Hieronder een opsomming van de zaken waar het gezin tegenaan liep.

Slechte communicatie

Bij aankomst bleek de communicatie tussen de medewerksters van de receptie zeer slecht. Het gezin werd geholpen door een medewerkster die aanzienlijk veel fouten maakte. Pas later bleek dat zij stagiaire was en pas twee weken stage liep. Ze kreeg hierop het welgemeende advies om dan een badge te dragen met daarop “stagiaire” zodat dat duidelijk was. Over het algemeen liet de informatievoorziening bij de receptie zo wie zo te wensen over. De standaard informatie kon wel gegeven worden, maar bij vragen naar overige zaken bleek men niet op de hoogte te zijn van situaties die zich in het park afspelen. Of des te belangrijker, adequaat te reageren bij door de gasten aangegeven problemen.

Sleutel

Nadat het gezin bij het huisje was aangekomen konden ze er niet in, omdat ze de sleutel niet bleken te hebben ontvangen. Terug bij de receptie werd hen gevraagd of ze deze echt niet hadden, omdat deze wel van het bord verdwenen was. Omdat ze aan zichzelf twijfelden werd overal in de bagage en auto gezocht. De fout bleek toen echter toch bij de receptie te liggen en er werd een reservesleutel overhandigd. De vraag bleef echter waar de andere sleutel was, omdat er waardevolle spullen in het huisje zouden komen te liggen met een waarde van ongeveer 2.000 euro.

Bij navraag bij de receptie waar de tweede sleutel was en of er geen andere cilinder in het slot geplaatst kon worden, zodat de veiligheid van personen en eigendommen gewaarborgd zou zijn, werd geantwoord dat de technische dienst de sleutel in zijn bezit zou kunnen hebben. Na een telefoongesprek met het hoofdkantoor van het park vertelde de receptie aan de manager dat de sleutel waarschijnlijk bij de schoonmaakploeg zou liggen.

Openhaard

Binnengekomen in het huisje wilde het gezin vervolgens de open haard aanmaken. Er bleek een stang te zijn boven de haard. Hierin was geen beweging te krijgen en besloten werd om de haard niet aan te steken. Dat bleek een goede keuze te zijn, omdat de klep dicht bleek en kennelijk niet zonder enig geweld opengemaakt kon worden. Wanneer de haard aangestoken zou zijn zou een enorme rookontwikkeling hebben plaatsgevonden. De vrouw van het gezin deed van dit feit de volgende ochtend melding. Rond 14.00 uur kwam ze erachter dat de medewerker van de receptie vergeten was dit door te geven. Ze heeft hierop tot 17.00 uur op de technische dienst (TD) gewacht. Toen deze, overduidelijk met tegenzin, arriveerde bleek dat de klep inderdaad alleen met flink wat geweld te openen was. Hiermee was het probleem wat de medewerker betreft blijkbaar opgelost, want een reparatie aan de vastzittende (verroeste?) klep volgde niet.

Nadat de haard nu eindelijk aangestoken kon worden, bleek vervolgens geen haardstel aanwezig te zijn. Een blok dat aangestoken was viel om en er was geen mogelijkheid om dit weer recht te zetten omdat onder andere een knijptang ontbrak. Een ander veiligheidspunt bleken toen ook nog de gordijnen voor een deur, die zich op ongeveer 30 cm vanaf de haard bevinden en die, dichtgeschoven, bepaald geen veilige situatie opleveren.

Koelkast

En er bleek meer. Na het koken sloeg plotseling de koelkast uit. Na contact met de receptie kwam een medewerker aan de lijn. De koelkast zou volgens hem de warmte niet kwijt kunnen. Hij verzocht de koelkast naar voren te trekken. Omdat deze ingebouwd was besloot het gezin dit niet te doen en kwam de technische dienst voor de tweede keer langs. Weer arriveerde de medewerker, met overduidelijke tegenzin.

Hij opende de koelkast en vond dat deze veel te vol stond en daardoor de warmte niet kwijt kon. Uit de foto blijkt echter dat deze helemaal niet te vol stond en dat er dus echt een andere reden moest zijn. De koelkast bleek helemaal tegen de muur aan te staan, waardoor deze de warmte niet kwijt kon. Daarnaast gaf de medewerker toe dat de koelkasten op waren en vernieuwd zouden moeten worden. Toen het gezin aangaf dat het park nu toch wel een probleem had meldde de medewerker : “wìj geen probleem hebben, ù heeft een probleem”. De medewerker begon te schreeuwen en ging vloekend de deur uit. Dit in aanwezigheid van de kinderen.

Kookpannen

Tot slot over de veiligheid: De pannen in het huisje waren zeer glad. De onderkant is zo glad dat de pannen zo van het fornuis afglijden. Dit zou bij hete olie een heel gevaarlijke situatie hebben kunnen opleveren. Ook hierover is een klacht ingediend en is een gesprek geweest met een medewerkster.

Wi-fi

En ten slotte: Voor een Wifi-aansluiting wordt een bedrag van € 10,50 gevraagd. Bij het wachten bij de receptie om dit aan te vragen wilde een andere klant dit ook regelen. Die kreeg te horen dat hij in totaal € 31,50 moest betalen omdat hij drie laptops bij zich had. Eén wifi-aansluiting in het huisje bleek echter voldoende te zijn om meerdere apparaten van internet te voorzien. De man is letterlijk opgelicht. Dit is ook doorgegeven aan de medewerkster. Hopelijk krijgt de man alsnog zijn geld terug.

Einde rit

Het gezin besloot later in de middag in ieder geval een alsnog een gezellig ritje met de auto te gaan maken. Normaal gesproken is het niet toegestaan om auto’s bij het huisje te parkeren. Maar in verband met de rugklachten van de vader van het gezin hadden zij een schriftelijk toestemming en sleutel gekregen om het terrein op- en af te kunnen. Om het terrein af te rijden moesten twee paaltjes geopend worden. De eerdergenoemde medewerker van de technische dienst kwam vervolgens aanrijden en reageerde zeer agressief en begon foto’s te maken van de auto, het kenteken en de eigenaar van de auto. Deze vroeg wat er fout was en de medewerker antwoordde met “Nou heb ik je”. Dit in aanwezigheid van de twee kinderen, de zoon en een vriendje van 10 jaar oud en een 80-jarige schoonmoeder.

Aangifte bij de politie

Na dit incident besloot het gezin de politie te bellen. De politie heeft het verhaal aangehoord en is met de man een gesprek aangegaan. Deze gaf aan dat hij te fel gereageerd had. Hij bood echter niet zijn excuses aan. Het gezin is hierop uitgenodigd door de politie Nieuwegein om aangifte te doen.

Een klein onderzoekje op internet leert, dat het gezin niet het enige is met een dergelijke ervaring op het park, ik citeer:

“Onze verwarming viel naar beneden door een zacht duwtje er tegen aan. De verwarming hing niet goed in de beugels. We hebben meteen de receptie gebeld om te vragen of de waterkraan dicht gedraaid kon worden. 25 minuten later kwam er iemand van de technische dienst die niet erg vriendelijk was. Uiteindelijk hebben we een nieuw huisje gekregen. Maar overal was het een slechte ervaring”

Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost

De Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost (VGBZO) is inmiddels op de hoogte gesteld van de onveilige situatie, in het bijzonder van het gevaar van de open haard, de gordijnen, het ontbrekende haardstel en de paaltjes.

De VGBZO heeft een e-mail verstuurd waarin de ontvangst wordt bevestigd van de mail en daarin wordt medegedeeld dat deze naar de gemeente is doorgezet.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
2 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
3 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
4 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
5 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
5 jaar geleden via Ikvergelijk.nu