Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Pas op kogelresten tijdens eten van wild vlees

Datum: woensdag 15 oktober 2014

Bron: Actueel Nieuws

Arnhem , 15 oktober 2014 -

ARNHEM - Het traditionele wildseizoen is begonnen, in de periode van 15 oktober tot 31 december is de jacht op veel bejaagde diersoorten toegestaan. Het eten van lokaal wild is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden maar wat moet u eigenlijk weten over het bereiden, schieten en eten van wild? Tien gewilde tips en weetjes.

1. Niet al het geschoten wild komt uit Nederland, of beter gezegd, bijna geen wild. Zo rond de 90 procent van het geconsumeerde wild is geïmporteerd.

2. Heeft u wild gekocht en wilt u het zelf bereiden: Gebruik zo weinig mogelijk marinade en gebruik neutrale smaken voor de marinade.

3. Braad het vlees op de botten want de botten staan veel smaak af. De smaak van het wild was overigens in de vroegere perioden veel sterker omdat het een tijd werd weggehangen. De sterke smaak werd daarna weer gecamoufleerd met marinades (en die moet u dus zo weinig mogelijk gebruiken).

4. Misschien niet direct voor u handig om te weten maar wild moet minimaal vijf dagen in de huid rijpen bij een temperatuur van rond de zes graden.

5. Het venijn zit hem in de goede wijn. Volgens de experts is een fazant goed te combineren met een Chardonnay en een wild konijn met een Pinot Gris.

6. Er is een mogelijkheid dat u een kogeltje in uw stukje wild tegenkomt. Dat was vroeger lood maar nu is dat vaker van staal. Staal is makkelijker te ontdekken want staal dringt niet zo ver het wild binnen. Maar het kan nog steeds voorkomen dat u een kogeltje tussen uw tanden heeft. Bennie Wolters ziet overigens ook een voordeel: ''Je weet in ieder geval zeker dat het 'vrij' wild is''.

7. Het wildseizoen is vandaag begonnen maar de dieren die nu geschoten mogen worden staan vandaag nog niet op het verse menu. Het duurt een tijdje voordat het wild echt te bestellen valt.

8. De start van het wildseizoen geldt voor een aantal dieren. Maar veel dieren mogen al een tijd geschoten worden. Daarnaast is 15 oktober de symbolische start van het wildseizoen.

9. Vrij wild is volgens Wolters echt beter dan wild dat gekweekt is. Dit komt door de diversiteit die het wild te eten krijgt. Een leek zal het verschil misschien niet proeven maar als je het naast elkaar ligt zou de smaak van het vrije wild sterker moeten smaken.

10. Nederland is volgens Wolters het land waar het meeste wild wordt gegeten en vooral de Achterhoek heeft naam gekregen als een gebied waar goed wild te eten valt. Veel van het vrije wild komt echter wel uit Polen en Duitsland.

Wilt u meer tips? Luister dan naar het interview tussen Wolters en Luister voor meer wilde tips naar het interview tussen Wolters en Peter van den Hout.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu