Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Peugeot presenteert vernieuwde 508

Datum: woensdag 18 juni 2014

Bron: Actueel Nieuws

Londen , 18 juni 2014 -

ANN - In Londen is vandaag de op belangrijke punten gewijzigde versie van Peugeot's topmodel in het D-segment gepresenteerd: de 508. De huidige versie werd in 2011 op de markt gebracht. Nu is de auto toe aan een flink aantal wijzigingen, waaronder een nieuwe grille, welke ook de toekomstige modellen van het merk zal sieren. Daarnaast zijn er nieuwe voorzieningen beschikbaar zoals een touchscreen, een achteruitrijcamera en dodehoekbewaking. De kwaliteit van de vernieuwde 508 is verder versterkt door aanpassingen aan het design, een rijkere en modernere uitrusting en nog betere rijprestaties.

Met de vernieuwing van de 508 is het huidige modellengamma het jongste uit de historie van het merk. De 508 is kenmerkend voor de ambitie om Peugeot hoger in de markt te positioneren, kwaliteit centraal te stellen en het imago van het merk wereldwijd te versterken. Sinds de introductie zijn er bijna 370.000 exemplaren van de 508, die zowel in Frankrijk als in China wordt gebouwd, verkocht. In China, de grootste markt voor de 508 in 2013, is het model goed voor 36% van de Peugeot verkopen. In Nederland zijn er inmiddels ruim 20.000 exemplaren van verkocht.

Uiterlijk
De nieuwe grille is een essentieel onderdeel van het uiterlijk van de 508. Deze is verticaler geplaatst en in het midden voorzien van het logo. De neus van de auto krijgt door deze aanpassing een krachtiger en indrukwekkender aanblik. Een merkidentiteit die ook op toekomstige modellen zal worden toegepast.
Opvallend aan de vernieuwde versie is tevens de verlichting. Zowel de dagrijverlichting, de richtingaanwijzers en de mistlampen bestaan voor 100% uit leds. De luxere versies hebben standaard full-led verlichting.

Interieur
De vernieuwingen aan de Peugeot 508 beperken zich niet alleen tot het uiterlijk. Ook het interieur onderging een aantal wijzigingen en aanpassingen. Zo is het dashboard voorzien van een 7-inch touchscreen waarmee een groot aantal functies van de auto gemakkelijk kan worden bediend. Hierdoor is het aantal knoppen op de middenconsole beperkt en kon er een nieuwe, afsluitbare opbergruimte worden gecreëerd. 
Voor het recht voor de bestuurder geplaatste instrumentenpaneel werd inspiratie gevonden in de wereld van precisiehorloges. Het head-up kleurendisplay geeft de rij-informatie en de aanwijzingen van het navigatiesysteem duidelijk zichtbaar weer op een getint, wegklapbaar scherm.

In het chique interieur van de 508 worden fraaie materialen en hightech voorzieningen gecombineerd met een rijke comfort- en veiligheidsuitrusting, waaronder keyless entry and start-systeem, de elektrische, automatische parkeerrem, de grootlichtassistent, de climate control met vier klimaatzones, het JBL-hifisysteem enz. Hieraan zijn twee nieuwe voorzieningen toegevoegd: dodehoekbewaking en de achteruitrijcamera waarvan de beelden in kleur worden weergegeven op het touchscreen.

Motoren
De nieuwe Peugeot 508 is leverbaar met benzine- en dieselmotoren van de nieuwste generatie. Bijna alle versies zijn voorzien van Stop&Start-technologie.
De 508 wordt als eerste Peugeot geleverd met een nieuwe Euro 6-motor: de 1.6 THP 165 Stop&Start. Deze motor kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de nieuwe automatische transmissie EAT6 met 6 versnellingen. Deze motor, die de huidige 1.6 liter THP 155 Euro 5-motor vervangt, heeft een vermogen van 165 pk en een CO2-uitstoot vanaf 129 g/km (handgeschakelde 6-versnellingsbak). Bij de vorige generatie lag deze waarde nog op 144 g/km.
Vanaf de introductie wordt bij alle dieselmotoren van de nieuwe 508 de BlueHDi-technologie toegepast, waarmee bijna alle versies in de 20% bijtellingscategorie vallen.

De voor dit segment nog altijd unieke Hybrid4-technologie is nog steeds leverbaar op de berline en standaard op de RXH-versie. Mede dankzij het feit dat deze technologie op meerdere Peugeot-modellen beschikbaar is, staat Peugeot tweede voor wat betreft de Europese verkoop van hybrideauto's. De 2.0 liter HDi-motor met een vermogen van 163 pk en de aan de achterwielen gekoppelde elektromotor van 37 pk werken afzonderlijk of gezamenlijk, zonder dat de overgangen voor de gebruiker merkbaar zijn. De vier beschikbare rijstanden (ZEV, 4WD, Sport en Auto) zorgen voor een unieke rijervaring.

De nieuwe Peugeot 508 wordt voor de Europese markt in Rennes (Frankrijk) gebouwd en voor de Chinese markt in Wuhan. De commerciële introductie vindt in Europa plaats vanaf 10 september 2014, terwijl de auto in China in januari 2015 wordt geïntroduceerd. Het Nederlandse leveringsgamma wordt in de tweede helft van juli bekend gemaakt. Dan volgen ook de prijzen.

Robbert Verheij - ANN

Actueel Nieuws Nederland


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
2 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
3 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
4 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
5 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
5 jaar geleden via Ikvergelijk.nu