Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Krijgen politieagenten ook boetes voor verkeersovertredingen

Datum: dinsdag 17 juni 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 17 juni 2014 -

ANN - We wonen met zo’n 16 miljoen inwoners in hetzelfde land. We zijn allemaal anders en hebben allemaal onze eigen meningen en voorkeuren, wat soms kan botsen. Om er met zijn allen toch het beste van te maken moeten er dus, of dat nou leuk is of niet, regels zijn. Maar die regels hebben alleen zin als ze voor iedereen gelden, dus niet alleen voor de buurman of de tuinman, maar ook voor, bijvoorbeeld, de politie.

Keer op keer blijkt echter dat de politie met overtredingen en misdaden wegkomt, meestal via de mantel der liefde, een enkele keer door middel van een schijnproces waarin de agent in kwestie wordt vrijgesproken.

Actueel Nieuws Nederland

Voor de wet, zo zegt de grondwet, is iedereen gelijk. Dat is een duidelijke afspraak waarmee prima te leven valt. Ik mag niet met 80 per uur binnen de bebouwde kom rijden, maar mijn buren en mijn tante Els en alle anderen mogen dat ook niet. Duidelijk en eerlijk. Bovendien krijgen we, als we daar toch op betrapt worden allemaal dezelfde straf. Wederom duidelijk en eerlijk, we zijn immers allemaal evenveel mens en horen dus op dezelfde manier behandeld te worden.

Welbeschouwd is het daarom verbijsterend en meer dan een beetje oneerlijk dat een bepaalde groep steevast boven de wet lijkt te staan. De voorbeelden van niet-bestrafte overtredingen en misdaden die de redactie van Actueel Nieuws Nederland in korte tijd verzamelde zijn slechts een kleine bloemlezing, maar niettemin de moeite van het noemen waard.

Zo vonden we foto’s van agenten die achter het stuur met de telefoon in de hand aan het bellen zijn. Boete voor jou en mij: 230 euro, boete voor de agenten: 0 euro. Een motoragent die in de natuur aan het plassen is, 0 euro boete in plaats van de gebruikelijke 130 euro. Parkeren op een invalidenparkeerplaats, geen 370 maar 0 euro boete.

Actueel Nieuws Nederland

Ook onnodig links rijden is iets dat wij niet mogen maar de politie kennelijk wel: http://www.youtube.com/watch?v=5q04PaJQpEk Bij de genoemde voorbeelden gaat het misschien nog om kleine overtredingen zonder directe gevolgen voor de veiligheid van anderen, maar dat is helaas lang niet altijd zo.

Op een foto waarop te zien is hoe een politieauto zonder zwaailichten door rood rijdt is bijvoorbeeld duidelijk te zien dat de veiligheid in gevaar wordt gebracht: zonder waarschuwing het rode licht negeren terwijl er verkeer van rechts komt is solliciteren naar een dodelijk ongeluk.

Nu is het zo dat de politie in bepaalde gevallen vrijstelling heeft van sommige verkeersregels. Om precies te zijn, de politie mag door rood rijden, over de vluchtstrook, trambaan, busbaan en stoep rijden en de maximumsnelheid overtreden. Aan die vrijstelling zijn echter wel twee voorwaarden verbonden: de verkeersveiligheid mag er niet door in gevaar komen en het gebruik van de vrijstelling moet gezien de situatie noodzakelijk zijn.

Actueel Nieuws Nederland

Bij bovenstaand voorbeeld lijkt, zoals vaak, aan geen van beide voorwaarden voldaan te zijn. Ook buiten het verkeer zijn er voorbeelden te over van agenten die, in de wetenschap dat zij er geen gevolgen van zullen ondervinden, de regels aan hun laars lappen.

Vaak gaat het dan om geweld tegen burgers, agenten die de controle verliezen en onnodig en excessief gewelddadige arrestaties. Zo zie je in dit filmpje dat meerdere agenten een verdachte met zwaar geschut aanhouden, waarbij ze schelden en geweld gebruiken, wat uiteindelijk leidt tot een grote ruzie.

Actueel Nieuws Nederland

Een agent is zeer geïrriteerd en wordt boos op een getuige die alles vastlegt met zijn telefoon. http://www.youtube.com/watch?v=8IzK6-RLb64 Het is zelfs niet alleen zo dat voor de politie kennelijke andere wetten gelden dan voor de rest van ons, ook de politie zelf behandelt niet iedereen gelijk. In het volgende filmpje wordt duidelijk dat je, wanneer je de politie tegenkomt, beter blank kunt zijn: http://www.youtube.com/watch?v=LvHXrfYiRGk Kortom, we zijn ondanks onze verschillen allemaal gelijk voor de wet maar politieagenten lijken toch net een beetje gelijker te zijn.

Michel de Groot - ANN


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu