Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuwe Toyota Aygo met funfactor

Datum: vrijdag 13 juni 2014

Bron: Actueel Nieuws

Raamsdonksveer , 13 juni 2014 -

ANN - Compacte auto’s worden gekocht omdat ze handig, goedkoop en zuinig zijn. Met de nieuwe Aygo richt Toyota zich op design. Hij is daarom ‘fun to create’, ‘fun to drive’ en ‘fun to have’. De nieuweling heeft een eigenwijs en futuristisch ontwerp gekregen dat naar hartenlust aan de eigen smaak kan worden aangepast. Met het nieuwe uitgesproken design heeft de Aygo de grootste verandering ondergaan binnen het A-segment, waar hij concurreert met onder andere de Citroën C1 en Peugeot 108. De jongste telg van Toyota is vanaf juli leverbaar en kan middels een aantrekkelijke financieringsregeling gereden worden vanaf 129 euro per maand.

Het meest opvallende aan de nieuwe Aygo is de duidelijke X-vorm die het vooraanzicht bepaalt. Zowel de dubbele grille als de gedistingeerde (en in het A-segment unieke) projectorkoplampen en de LED dagrijverlichting maken hiervan deel uit, net als de buitenspiegels en zelfs de zijruiten. Deze X kan worden besteld in een hele serie kleuren: van rood en blauw tot zwart, grijs, zilver of wit. Door een lekker contrasterende kleur te kiezen, bepaal je met de X zelf het karakter van de auto. En dat geldt ook voor de onderste rand van de grille, die net als de diffusor in een afwijkende kleur kan worden geleverd.
Net als de buitenkant, kan ook het interieur van de nieuwe Aygo helemaal naar eigen smaak worden aangekleed. Onder meer de panelen rondom het stuurwiel, versnellingspook, de luchtopeningen en het middenconsole zijn omwisselbaar.

Actueel Nieuws Nederland


7-inch kleurenscherm
Het trendy trapeziumvormige middenconsole springt direct in het oog. Daarin schittert een multimediasysteem van de nieuwste generatie: x-touch. De x-touch heeft een groot 7-inch kleurenscherm met onder meer een achteruitrijcamera (uniek in het segment van de Aygo), Bluetooth, een radio, en een AUX- en USB-aansluiting.
Omdat veel kopers van compacte auto's in de stad wonen, wilde Toyota de nieuwe Aygo compact en overzichtelijk maken. De A-stijlen zijn daarom dusdanig ontworpen dat de bestuurder ook in de stad rondom een goed zicht heeft. De auto zelf groeide 25 millimeter en is nu 3.455 millimeter lang. Voor een nog betere stroomlijn werd het dak 5 millimeter lager gelegd, zonder de hoofdruimte te verminderen.

Vijf uitvoeringen
De nieuwe Aygo zal in Nederland direct leverbaar zijn in vijf verschillende uitvoeringen en elke versie krijgt een flink pakket veiligheidsvoorzieningen mee, met onder meer zes airbags, ABS, VSC, TRC, EBD en Brake Assist. Maar ook Isofix bevestiging voor kinderstoelen is standaard, net als Hill Start Assist en zelfs een handige speedlimiter die je als bestuurder zelf kunt instellen.

Motoren
De Aygo wordt uitgerust met een nieuwe versie van de betrouwbare 1.0 liter driecilinder VVT-i benzinemotor. De motor levert een vermogen van 51 kW (69 pk). In Nederland is de handgeschakelde Aygo altijd uitgerust met een Stop & Start systeem. Daardoor heeft de auto een bescheiden norm brandstofverbruik van minder dan 3,9 l/100 km. Voor wie comfort zoekt, is hij ook leverbaar als x-shift. Deze automaat schakelt niet alleen soepel, maar kan door de bestuurder zelfs met schakelflippers achter het stuur worden bediend.

Prijzen
De eerste versie op de prijslijst is de 3-deurs Aygo x. Deze uitvoering biedt voor 9.695 euro op veiligheidsgebied onder meer Vehicle Stability Control, Traction Control, zes airbags (waaronder side- en curtainairbags) en ISOfix kinderstoelbevestigingen. Standaard zijn LED-dagrijverlichting, een snelheidsbegrenzer, een 12V-aansluiting, 3 bekerhouders én flessenhouders in portieren en dashboardkastje.
Tegelijk met de nieuwe Aygo presenteert Toyota een nieuwe betalingsvorm: Toyota Op Maat. Als eigenaar kan men hiermee vanaf 129 euro per maand in de nieuwe Aygo rijden. Ook als men deze wil personaliseren naar eigen smaak.

Robbert Verheij - ANN


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu