Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Onduidelijkheid rond gijzeling familielid El Yousfi

Datum: zaterdag 7 juni 2014

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 7 juni 2014 -

Volgens een bron van De Telegraaf heeft Benaouf A. opdracht gekregen van de geliquideerde Gwenette Martha om een verdwenen partij van 200 kilo cocaïne te incasseren. Benaouf A. zou vervolgens een familielid van de vermeende drugsdieven hebben gegijzeld. Deze familie zou 750.000 euro hebben betaald als compensatie voor de verdwenen 200 kilo cocaïne.

Merkwaardig genoeg is er bij de Belgische politie al in maart 2012 bekend dat 'een criminele organisatie uit Amsterdam een man van de Marokkaanse familie El Yousfi uit Borgerhout hebben gegijzeld omdat er een partij cocaïne was verdwenen van de drugsorganisatie uit Nederland'. De Belgische politie heeft het echter over Antilliaanse verdachten die de gijzeling hebben uitgevoerd. Familieleden van de gegijzelde man worden verantwoordelijk gehouden voor de verdwenen 200 kilo kilo cocaïne. Het parket in Antwerpen bevestigde destijds dat er een onderzoek gaande is naar de gijzeling van El Yousfi maar deed geen verdere mededelingen omdat het een lopend onderzoek was. Het ging volgends de politie om Antillianen die de 'strafexpeditie' hadden uitgevoerd en niet om Marokkanen.

Er is in die periode tevens een ander familielid van de El Yousfi's beschoten en een Marokkaan die geen familie is, maar wel betrokken zou zijn bij de verdwenen partij cocaïne, werd eveneens ontvoerd door Amsterdamse criminelen. Voor alle duidelijkheid: de 'strafexpeditie' was acht maanden voor de liquidaties op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. De liquidaties hebben volgens de Nederlandse politie betrekking op een verdwenen partij van 200 kilo cocaïne.

Op zondag 13 oktober 2013 heeft de politie twee vermeende Nederlandse huurmoordenaars aangehouden in het Marokkaanse Nador. De huurmoordenaars hadden het waarschijnlijk voorzien op leden van de familie El Yousfi uit Borgerhout in België.

Volgens de bron van De Telegraaf had de Antilliaanse beroepscrimineel Gwenette Martha een 'oorlogskas' van 10 miljoen euro. 'Hij hield echt rekening met een langdurige oorlog en die kost geld. Een Audi RS4-vluchtauto met een vals nummerbord waarmee je niet opvalt voor de politie is niet goedkoop, en wapens ook niet', aldus de bron tegenover De Telegraaf.

Een Audi RS4 Avant 4.2 FSI Quattro Station met als bouwjaar 2013 kost tweedehands ongeveer 100.000 euro. Dat is absoluut geen auto waarmee je niet opvalt bij de politie. In het verhoor voor de rechter-commissaris in het Marokaanse Rabat verklaarde een motoragent die door de moordenaars in de Staatsliedenbuurt-zaak beschoten werd vanuit een Audi RS4 Quattro Station: 'In een mum gaan we ruim 150 kilometer per uur, maar wij hebben vaak genoeg achter zo'n Audi RS4, geliefd bij onze doelgroep, aangezeten om te weten dat die 280 tot 300 kilometer per uur kunnen rijden. Dan ben je kansloos'. Het aanschaffen van een Audi RS4 om onopvallend te blijven voor de politie is absoluut onzin, gezien de prijs van de auto en de het feit dat vooral zware criminelen zoals de moordenaars uit de Staatsliedenbuurt en de overvallers van depots van waardetransportbedrijven gebruik maken van dit type Audi RS4.

Bovendien was Gwenette Martha eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor verschillende feiten. De startinformatie voor het onderzoek was echter een verkeerscontrole op 13 mei 2006. De politieagenten die de BMW M5 van Gwenette Martha doorzoeken vinden documenten met betrekking tot het aanleggen van een zwembad bij een woning in Spanje. Martha heeft bovendien 7372,40 euro aan contanten en voor bijna 20.000 euro aan sieraden in zijn bezit. Naar aanleiding van de verkeerscontrole beginnen opsporingsinstanties een onderzoek met betrekking tot witwassen van criminele winsten.

Wanneer op 3 april 2007 in het kader van dat witwasonderzoek een doorzoeking wordt gedaan in de woning van Malika in Amsterdam IJburg worden twee horloges aangetroffen van Audemars Piguet, van respectievelijk 73.000 en 10.000 euro. Tijdens de volgende doorzoeking, in de woning van zijn vriendin Fatima in Amsterdam-Noord, worden voor 85.000 euro horloges en 80.000 euro aan sieraden en contanten aangetroffen. Martha was daarom juist extra voorzichtig geworden omdat hij wist dat de afdeling Zware Criminaliteit, met name Team ABC, hem extra zou monitoren met betrekking tot zijn uitgavenpatroon.

Een feit is wel dat volgens meerdere bronnen Gwenette Martha, voor zijn aanhouding op 31 oktober 2012 in een parkeergarage bij de Dam in Amsterdam-Centrum, heeft rondgevraagd of er een partij (automatische) vuurwapens te koop is. Dat Martha problemen had is inmiddels duidelijk. Reeds in 2012 werd hij gewaarschuwd door de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) dat hij op een dodenlijst staat. Op vrijdagavond 27 december 2013 werd een mislukte moordaanslag gepleegd op de beroepscrimineel toen hij met een vriend op de Amstelveenseweg liep.

De hoofdcommissaris van de politie Amsterdam, Pieter-Jaap Aalbersberg, beweerde op woensdag 28 mei 2014 in het programma 'Het Verhoor' op AT5 dat de Gwenette Martha ongeveer 200.000 euro per week aan criminele inkomsten had. 'We praten hier over iemand die verschillende veroordelingen heeft op het bezit van vuurwapens, witwassen en drugs. Die wij vorig jaar nog in een auto hebben aangetroffen met wapens erin. Die veroordeeld is door een rechtbank voor het terugbetalen van 16 miljoen euro uit drugsactiviteiten. Iemand die 200.000 euro per week verdiende. Dat was zijn omzet', aldus Aalbersberg.

Nadat verschillende internetmedia, waaronder Crimescene.PRO en Crimebron, hadden gepubliceerd dat Martha vrijwel zeker onder observatie stond tijdens zijn liquidatie, stond er in een artikel in Het Parool over de vermoorde beroepscrimineel in een apart grijs gekleurd kader een quote van de politie: ''Martha werd op de avond van de moord niet in de gaten gehouden door een observatieteam, zoals deze week op vooral internetsites is gesuggereerd'.

Wanneer de commissaris van de politie Pieter-Jaap Aalbersberg beweert dat de topcrimineel 200.000 euro per week aan inkomsten had uit criminele activiteiten, en hij voorkomt in een aantal moordonderzoeken, is het onwaarschijnlijk dat hij niet geobserveerd werd. Dat kan betekenen dat Gwenette Martha niet dé topcrimineel was zoals politie en justitie deden voorkomen of dat het doodgeschoten slachtoffer wel onder observatie stond. In beide gevallen liegt de politie dus. Bovendien hebben vrijwel alle vooraanstaande Nederlandse media de uitspraak over een 'oorlogskas' van 10 miljoen euro, waar menige terroristische organisatie jaloers op zou zijn, als serieus en vaststaand feit overgenomen van De Telegraaf.

Nu is het wachten op een bevestiging van politie en justitie dat Gwenette Martha inderdaad een 'oorlogskas' had van 10 miljoen euro en de gecreërde mythe rond de vermoorde beroepscrimineel is compleet.

Bron: Crimescene.pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu