Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuwe Lamborghini voor Italiaanse politie

Datum: donderdag 29 mei 2014

Bron: Actueel Nieuws

Leusden , 29 mei 2014 -

ANN - Wie denkt aan Italië ziet eten, mode en snelle auto's. Die gedachten heersen ook onder de Italianen zelf en daar zijn ze trots op. De regering van het Zuideuropese land heeft er geen moeite mee om ook voor de wetsdienaren het beste van het beste uit de kast te halen en zodoende zal de politie de weg op gaan met de nieuwste Lamborghini. Het merk heeft recent met de Huracán LP 610-4 Polizia een politieversie van zijn nieuwste supersportwagen gepresenteerd. De Huracán LP 610-4 vervangt de Gallardo’s die tussen 2004 en 2008 door de Italiaanse politie werden gebruikt. Eind dit jaar treedt de Huracán in politie-uniform in dienst om de veiligheid en orde op de Italiaanse wegen te handhaven.

Sinds 2004 heeft de Romeinse politie de eerste-generatie Gallardo in actieve dienst gehad, in 2005 gevolgd door nog een Gallardo voor de politie van Bologna. Beide auto’s werden in 2008 vervangen door exemplaren van de tweede-generatie Gallardo. Tot 2008 klokte de Romeinse politie-Gallardo ruim 140.000 km, en meer dan 110.000 km tussen 2009 en 2014 tijdens surveillancetaken op snelwegen in het midden en zuiden van Italië, en als onderdeel van het begeleiden van medische noodtransporten.

Hightech
De nieuwe Huracán gaat met verve een vervolg geven aan deze belangrijke taak en zal het ‘blu Polizia’ uniform met de blauwwitte kleuren met trots dragen. Het interieur van de Huracán is voorzien van de nieuwste politiesnufjes om misdragingen direct vast te leggen. Ondermeer via een camera achter de binnenspiegel die is gekoppeld aan een computer en opnameapparatuur achter de voorstoelen. Met het ‘Proof Video Data System’ kunnen de agenten met behulp van GPS-gegevens de locatie, richting en snelheid van de Lamborghini bepalen, om zo op basis van de afstand en tijd tot onderschepping van de overtreder de gereden snelheid van diens auto te berekenen. Via radiodatatransmissie worden de videobeelden vervolgens in realtime naar het betreffende politiebureau gestreamd, waar de beelden worden gebruikt voor automatische kentekenherkenning.

Pistoolholster
Naast deze hightech uitrusting vertrouwt de Huracán uiteraard ook op de ‘klassieke’ politie-elementen, zoals een pistoolholster, een politieradio en de ‘Paletta’: het traditionele handmatige stopsignaal om automobilisten en overtreders tot stoppen te manen. Vervolgens kunnen de agenten de overtreders direct confronteren met hun daden via een uitneembaar videoscherm inclusief alle relevante digitale gegevens.
De blauwe zwaailichten op het dak van de Huracán werden aerodynamisch geoptimaliseerd, omdat de nieuwe politieauto een aanzienlijk hogere topsnelheid bereikt dan de reguliere patrouilleauto’s. In de extreem lage constructie van de lichtunit zijn blauwe LEDs gemonteerd om er zeker van te zijn dat de lichtsignalen niet te missen zijn. De lampen op het dak worden ondersteund door aanvullende LED-verlichting in het front, opzij en achter. In totaal werden vier sirenes geïntegreerd in de voor- en achterzijde van de Huracán om het onmiskenbare geluid van een Italiaanse politieauto te produceren.

Medische noodgevallen
Naast zijn surveillancetaken gaat de Lamborghini Huracán ook ingezet worden voor medische noodtransporten. Daartoe beschikt de auto voorin in de bagageruimte over een speciaal koelsysteem om donororganen veilig te kunnen vervoeren. Voor extreme noodgevallen beschikt de Huracán ook over een defibrillator.
Lamborghini ziet ze als duurtestwagens, waar ze voor langere tijd aan extreme conditites worden blootgesteld. Naast regulier onderhoud hebben de auto's geen zware reparaties hoeven ondergaan, zo beweert Lamborghini.

Nederland
De Lamborghini Huracán kost in ons land € 262.398 en wordt gezien als 'instapmodel' van het Italiaanse droommerk. Onder de kap ligt een 5,2-liter V10 met een vermogen van 610 pk. Een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling zorgt ervoor dat de kracht naar alle vier de wielen gaat. De sprint naar 100 km/u kost 3,2 seconden, 200 km/u duurt 9,9 seconden op de teller. De topsnelheid is 325 km/h.

Robbert Verheij - ANN


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu