Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuwe Mercedes Benz C Klasse Estate

Datum: vrijdag 23 mei 2014

Bron: Actueel Nieuws

Utrecht , 23 mei 2014 -

ANN - Mercedes-Benz breidt de C-Klasse-serie uit met de Estate. Een stationwagon die zich onderscheidt door een modern en sportief design, innovatieve technologie, flexibiliteit en een bagageruimte die groter is geworden ten opzichte van het voorgaande model. Het interieur is modern en luxe uitgevoerd. Met deze kwaliteiten brengt Mercedes-Benz een veelzijdige lifestyleauto op de markt. Door de overdachte en strakke maatvoering is de C-Klasse Estate praktisch inzetbaar in het dagelijks gebruik. Dankzij de vele nieuwe assistentiesystemen biedt de auto het hoogst mogelijke veiligheidsniveau. Tegelijkertijd zet hij met een intelligente lichtgewichtconstructie, uitzonderlijke aerodynamica en nieuwe, zuinige motoren concurrerende maatstaven in zijn segment.

De nieuwe C-Klasse onderscheidt zich in visueel opzicht door een modern, dynamisch design met zowel stijlvolle als hightech accenten. Kopers kunnen kiezen uit twee fronts, een sportgrille of de aan de 'Exclusive Line' voorbehouden luxegrille met de Mercedes-ster op de motorkap.

Meer ruimte
De nieuwe C-Klasse Estate is aanzienlijk gegroeid. Naast een 80 mm grotere wielbasis is het nieuwe model 96 mm langer en 40 mm breder vergeleken met zijn voorganger. De grotere ruimte die daaruit voortvloeit, komt ten goede aan de achterpassagiers, die nu 45 mm meer beenruimte hebben. Ten opzichte van het vorige model is er meer ruimte voor de schouders, ellebogen en het hoofd.
Deze groei heeft ook zijn invloed gehad op de bagageruimte. Onder de sportief gestylde achterzijde van de auto gaat een laadvermogen van 1.510 liter schuil. Daarmee is hij tien liter ruimer dan zijn voorganger. Achter de achterbank nam de laadruimte met vijf liter toe tot 490 liter.
De achterbank is nu in een 40:20:40% verhouding opgedeeld vergeleken met de 60:40% indeling van de vorige Estate. Daarmee biedt het interieur nu meer gebruiksmogelijkheden.

Minder gewicht, meer comfort
Innovatieve oplossingen hebben geleid tot een lichtere koetswerkstructuur voor de Estate, een goede basis voor uitstekende handlingeigenschappen, maximale onderdrukking van geluiden en trillingen, een buitengewone stijfheid en een hoog niveau aan botsveiligheid. Met een aandeel van 49 procent aan aluminium en een tot 65 kilogram lager gewicht is de auto wat lichtgewichtconstructie betreft absoluut toonaangevend in zijn segment.

Zuinige, krachtige motoren
De krachtige, zuinige benzine- en dieselmotoren met ECO start/stopfunctie voldoen aan de Euro 6 emissienormen en staan garant voor sportieve prestaties en rijplezier. Vergeleken met het vorige model verbruiken ze tot ruim 20% minder brandstof. Voor de C-Klasse Estate verwacht Mercedes-Benz meerdere motoren die in de gunstige 20% bijtellingscategorie vallen.
Daarnaast levert Mercedes-Benz een dieselmotor in combinatie met een hybridemodule. De C300 BlueTEC HYBRID is voorzien van een viercilinder dieselmotor en een compacte elektromotor en levert een vermogen van 150 + 20 kW (204 + 27 pk). Ondanks het hogere vermogen verbruikt deze combinatie slechts 3,8 liter diesel op 100 km gecombineerd rijden.
De C-Klasse Estate wordt in eerste instantie leverbaar met drie BlueDIRECT viercilinder benzinemotoren en een BlueDIRECT zescilinder benzinemotor met vermogens variërend van 115 tot 245 kW (156 tot 333 pk).

Kies je rijervaring
In de nieuwe C-Klasse Estate kan de bestuurder via een druk op een knop het gewenste rijprogramma kiezen. Afhankelijk van het uitrustingsniveau heeft hij de keuze uit een variatie aan vooraf bepaalde rijprogramma’s. De Estate biedt de volgende opties: ‘Comfort’, ‘ECO’, ‘Sport’ en ‘Sport+’. De extra ‘Individual’ optie biedt de bestuurder de mogelijkheid de auto af te stemmen op zijn persoonlijke voorkeuren.

De C-Klasse Estate is vanaf 30 juni te bestellen, in september arriveert hij in de showrooms. Prijzen zijn nog niet bekend.

Robbert Verheij - ANN


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu