Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Harde kern van Ajax bestuursleden en medewerkers van de voetbalclub bedreigd en intimideert

Datum: maandag 12 mei 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 12 mei 2014 -

De harde kern van Ajax zou al jarenlang bestuursleden en medewerkers van de voetbalclub bedreigen en intimideren. Het zou een cultuur van intimidatie zijn door fans van de voormalige F-side en VAK 410. Bewijs voor deze beschuldigingen zijn door politie, justitie en medewerkers van de club nog niet geleverd.

Een feit is wel dat vooraanstaande harde kernleden van de voetbalclub veroordeeld of verdacht (geweest) zijn van zware criminaliteit zoals moorden, pogingen tot doodslag, het vervaardigen van synthetische drugs, georganiseerde drugshandel, een liquidatie, het uitlokken van een liquidatie en deelname aan een criminele organisatie.

Het Openbaar Ministerie eiste op 9 mei 4 jaar gevangenisstraf tegen een vooraanstaand lid van de Ajax-hooligans Rick H. De verdachte zou met drie medegedetineerden een poging hebben gedaan gedetineerde Geert Musch te vermoorden of zwaar te mishandelen in een cel. H. is veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de 24-jarige Bilal Oulad L'Hadj in de Albert Cuypstraat in 29 oktober 2011. 'Ik schoot, net zo lang tot ik 'klik' hoorde. Ook toen de auto wegreed'. In de woning waar H. werd aangehouden zijn een pistoolmitrailleur, 13.000 xtc-tabletten en 30.000 euro aangetroffen.

Op 3 juni 2013 werden in een gehuurde villa aan de Minnedreef in Kalmthout benodigdheden aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Ook werden twee vuurwapens en harddrugs gevonden tijdens de doorzoeking. De Belgische politie heeft drie personen aangehouden in het onderzoek. Twee verdachten waren de Ajax-hooligans Daan van der E. en Teun D. Het Openbaar Ministerie verdenkt de harde kernleden van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Daan van der E. zou het inmiddels gesloten café Berchem als ‘kantoor’ hebben gebruikt.

Daan van der E. en Rick H. zijn ook samen veroordeeld in een strafzaak. Op 7 augustus 2009 waren H. en Van der E. naar café 't Kruispunt met Feyenoord-supporters gegaan in Rotterdam. Rick H. bedreigde de aanwezigen met een vuurwapen en heeft ook geschoten in het café. H. kreeg vijftien maanden voor bedreiging, vernieling en wapenbezit. Daan van der E. kreeg 118 dagen voor vernieling en wapenbezit.

Daan van der E. en André S. zou tevens de leiders zijn geweest van de strafexpeditie op 10 februari 2006 in Den Haag. Ongeveer zeventig Ajax-hooligans gingen het supportershonk van ADO Den Haag binnen, twee aanwezigen werden gestoken, één nadat hij al bewusteloos op de grond lag. Het supportershonk werd in brand gestoken. Daan van der E. was eerder hoofdverdachte in een strafzaak waarin een groep Ajax-hooligans verdacht werden van grootschalige drugshandel. Van der E. en zijn vriendin Tamara F. werden destijds veroordeeld tot respectievelijk drie jaar en 28 maanden celstraf in die zaak.

Sven Westendorp was ook verdachte in het onderzoek. De 41-jarige Westendorp werd op 12 augustus 2011 geliquideerd voor zijn woning aan de Borgloonstraat in Amsterdam-Slotervaart. Westendorp was eigenaar van Ticket Unlimited en het kledingbedrijf AFCA. Ook Westendorp is eerder veroordeeld voor drugs- en geweldsdelicten. Tijdens het onderzoek de het Team Grootschalig Onderzoek (TGO) werd hooligan Rick H. als verdachte aangemerkt. H. is verhoord over zijn vermeende betrokkenheid bij de liquidatie, maar niet vervolgd.

Toen de vooraanstaande leden van de harde kern werden aangehouden in de drugs- en moordonderzoeken kwam een andere beruchte F-Side hooligan uit detentie. Op 20 februari 2000 werden Facco Nieuwenhuis (een Hells Angel), Rob Takken (aspirant-lid Hells Angels), Kobus van de Vorstenbosch en Hans van Keulen doodgeschoten door Martin van de P. en Joi L. uit Amsterdam-West. Martin van de P. bijgenaamd Polletje werd door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de viervoudige moord in seksclub Esther in Haarlem. In hoger beroep werd van de P. veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf.

Martin van der P. was daarvoor uit een jarenlange detentie gekomen omdat hij was veroordeeld voor het verkrachten van zijn ex-vriendin en het neersteken van haar vriend. Tijdens het uitzitten van de gevangenisstraf voor de viervoudig moord in seksclub Esther was Van der P. niet teruggekeerd van verlof. Toen hij door een arrestatieteam werd aangehouden was hij in het bezit van een (automatisch) vuurwapen. Bronnen vertelden aan Crimescene.PRO dat Van der P. in die periode kon rekenen op zijn vrienden van de voormalige F-Side van een coffeeshop in Amsterdam-Oost.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu