Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Wet Mulder toeleverancier werkslaven aan IKEA

Datum: donderdag 17 oktober 2013

Bron: Actueel Nieuws

17 oktober 2013 -

NEDERLAND (ANN) - De Wet Mulder levert slaven voor IKEA vanuit Nederlandse gevangenissen. Dat is nog eens een boute uitspraak vindt u niet? Ik zal het daarom maar even toelichten.

Ik werd benaderd door een lezer die met een opmerkelijk verhaal kwam. Al eerder was ik door een goede vriend - een gerespecteerd zakenman - gewezen op iemand die enorm last had van de Wet Mulder. Daarop ben ik eens gaan speuren op internet. Waar ik ook zocht, nergens vond ik echt een goede uitleg over de Wet Mulder. Steeds komt je weer op websites die alleen maar vertellen dat de Wet Mulder een iets strenger beleid inhoudt. Nergens vindt je de werkelijke aard van deze wet en haar werkelijke complicaties. En waarom zou u zich er ook mee vermoeien? U overtreedt immers nooit de wet! Toch zou ik maar eens een beetje op gaan letten.

De Wet Mulder

Wat houdt die Wet Mulder nu eigenlijk echt in? Nou, dat zit zo. Stel voor u heeft een gemiddeld salaris waar u uw gezin net van kunt onderhouden. Op een dag rijdt u even niet oplettend iets te snel over de ring van uw woonplaats en hengelt een bekeuring van een paar honderd euro binnen. Als u die niet kunt betalen, omdat u anders uw hypotheek of huur niet kunt betalen, krijgt u vroeg of laat problemen. Veel mensen reageren vaak in de trant van “Ja, maar je moet ook gewoon betalen.” Dat is de domste opmerking die je maar kunt maken en deze komt vaak uit de mond van de hoogst opgeleide mensen. Dat zijn namelijk vaak de robotjes die in hun Suit Supply pak dagelijks trouw hun veel te hoge salaris incasseren voor hun baan waarin ze slecht 0,1% benutten van wat ze op de universiteiten geleerd hebben. Wat je niet hebt kun je niet uitgeven. Is dat zo moeilijk te begrijpen voor die gebrainwashte hersencellen? “Ja, dan moet je maar harder werken. Als je wilt werken kun je werken.” Kun je dat ook verkopen aan al die ZZP-ers die momenteel zonder opdracht zitten? Kun je dat ook verkopen aan al die mensen die het arbeidsproces uitgeknikkerd zijn als gevolg van het eenvoudige marktwerkingsprincipe van ‘vraag’ en ‘aanbod’? Het is crisis! Gebruik de hersencellen om je voorgeprogrammeerde onzin stigma’s te doorbreken!

Wat er dus niet is, kun je niet uitgeven. En zo kan het bestaan dat iedere hardwerkende burger uit hoofde van deze Wet Mulder in de cel gegooid kan worden. “Nou, prima toch..dan ben je er van af!” Dacht het niet. Je kunt namens de Wet Mulder namelijk tot drie keer toe in de cel gegooid worden. En de hoogte van het boetebedrag bepaalt dan hoe lang je zit. Maar let goed op! De boete blijft staan. Voor een gemiddelde ZZP-er betekent dit meteen einde oefening. Je verdient immers niets als je in de bak zit. En als je bijvoorbeeld een gewone baan hebt zal je baas er ook niet zo blij mee zijn dat je achter de tralies beland. Voor jou 10 anderen. Dat betekent dus: Nog meer onbetaalde rekeningen. En zo begint de neerwaartse spiraal.

De gevangenis

De gevangenissen in Nederland zijn net een hotel“, is een veel gehoorde opmerking. Ondanks dat er nogal wat trollenwebsites zijn die beweren dat ik een gevangenisstraf heb gehad, heb ik nog nooit in de gevangenis gezeten. Wel ben ik recentelijk in een arrestanten cel gegooid, omdat ik de oproepbrief voor verhoor voor een onterechte aangifte niet had gezien, doordat ik een paar dagen weg was geweest. Hierdoor werd ik door een overmacht aan ‘mensen die zich oppermachtig voelen in een uniform‘ afgevoerd. Tijdens de rechtszaak moest de officier van justitie bekennen dat er geen grond was voor de aanklacht en bepleitte hij zelfs vrijspraak. Ondertussen was de valse aangifte wel een mooie manier om mij even te terroriseren. De officier mag je namelijk 3 x 24 uur in voorarrest zetten. De arrestantencellen hebben niets weg van een hotelkamer, maar meer van isoleercellen. Bij het zien van het filmpje van de rondleiding door de penitentiaire inrichting kreeg ik niet de indruk dat een gevangeniscel zo heel erg veel luxer is. Daarbij komt dat die paar vierkante meter je echt gaan benauwen na een paar uur. Je zult maar claustrofobisch zijn.

De cellen zijn dus echt geen pretje, maar wat er verder in zo’n gevangenis gebeurt is nog veel interessanter. Stelt u zich voor, u zit daar voor een boete die u niet kunt betalen en u moet schilderijtjes in pakken voor IKEA? Dat is mooi toch? Heeft u iets te doen. En u krijgt er nog voor betaald ook. En van dat geld mag u dan bijvoorbeeld beltegoed kopen om uw familie te bellen die niets anders vermoedt dan dat u daar vast niet voor niets zult zitten. U heeft keihard moeten werken voor die paar euro beltegoed, want u verdient maar € 0,74 per uur. Daar gaat waarschijnlijk nog het e.e.a. vanaf, want de gedetineerden krijgen zelfs een loonstrook en volgens mijn bron blijft er maar 10 cent van over. Bekijk op onderstaan filmpje hoe de Krimson-achtige directeur van de gevangenis in Lelystad vol trots vertelt hoe zijn Wet Mulder slaven voor zo’n hongerloontje voor hem mogen werken. Het is toch fantastisch dat de IKEA en andere bedrijven zo via de agent op straat de toekomstige Wet Mulder slavenaangeleverd krijgt! En u kunt er zelf ook 1 worden. Gewoon een keer te hard rijden of uw hond onaangelijnd laten lopen en u bent waarschijnlijk al heel snel de klos.

Hoeveel zou het IKEA kosten om dit werk in China door kleine kindjes te laten doen? Het transport heen en weer maakt het waarschijnlijk toch goedkoper om dit door de gedetineerden van de penitentiaire inrichting te laten doen. De Wet Mulder zorgt dus voor goedkope arbeidskrachten voor dit soort bedrijven. Het is daarom zaak dat oom agent zo veel mogelijk bekeuringen uitschrijft in deze crisistijd, want waar de bijstand al zorgt voor werkverdringing, is het bekeuren van de burger een nog veel effectievere manier om aan goedkope arbeidskrachten te komen. En als je dan zorgt dat je zoveel mogelijk mensen op 1 cel stopt, houd je de kosten lekker laag.

Schrijnend verhaal

Lees hier het schrijnende verhaal van de man wiens auto ooit in Frankrijk naar de sloop ging en waarvan een onbekende illegaal het kenteken gebruikt. De man blijft bekeuringen ontvangen en heeft maanden onterecht vast gezeten om als Wet Mulder slaaf werk te mogen verrichten voor één van de grote multinationals van de New World Orde elite. Natuurlijk ontspringen de goed verdienende bankiers, accountants, advocaten, politici, ambtenaren en iedereen die mee werkt aan het instant houden van dit systeem, de dans. Zij kunnen direct betalen als het CJIB de rekening stuurt. Nee, we hebben het hier over de categorie mensen die al krap bij kas zit. Zij zijn de klos. De arrogantie van de groep die dit systeem in stand houdt zal nog wel even voortduren. Het is aan u om deze misstanden niet langer te accepteren en uw hoofd weg te draaien.

[Quote getuige] ”Je zou eigenlijk zo’n werkmeester eens moeten ondervragen, die kotsen van hun werk daar! Er is ook een Duits compostzakkenbedrijf. Daar pakte ik de zakken voor in (ik heb kopieën van me loonstrook, je verdient een schijtloon). Ikea was de werkzaal tegen over mij. Dat waren lijstjes, een soort van kunst wat ze inpakten.”

De gevangenissen zijn door de Wet Mulder getransformeerd in ware werkkampen waar goedkope arbeidskrachten aangeleverd worden door de ontstane situatie van de economische crisis in combinatie met hoge bekeuringen.

Update

Bekijk op onderstaand filmpje hoe de man wederom opgehaald wordt om naar de gevangenis te gaan en hoe zijn dochter hem probeert bij te staan. De politie sommeert nog (onterecht) om te stoppen met filmen. De heren agenten fungeren alsslaven-ophaal-service namens de Koning uit hoofde van de Wet Mulder. De politie is er tenslotte voor om u te beschermen. Het wordt een stuk veiliger op straat!

Filmbron: René de Man
Bron: Martin Vrijland


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu