Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Amivedi: De grootste dierenvriend

Datum: zaterdag 17 augustus 2013

Bron: Actueel Nieuws

17 augustus 2013 -

Sinds 1933 zet Stichting Amivedi zich in voor het herenigen van zoekgeraakte huisdieren met hun eigenaar.Mensen die hun huisdier kwijt waren en hun dier dankzij de inzet van de vrijwilligers weer in hun armen konden sluiten. De ervaring is dat uiteindelijk 75% van de vermissingen na inschakeling van Amivedi wordt opgelost.

Stichting AMIVEDI is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in heel Nederland. Amivedi Nederland werkt met ongeveer 110 meldpunten, verspreid over het hele land. Er is dus altijd wel een meldpunt bij u in de buurt.

De Geschiedenis
De officiële datum van oprichting van Amivedi is 14 september 1933 te Den Haag. Het is opgericht door een aantal rijke Indische dames die zich het lot van de vele zwervende en verwaarloosde dieren aantrok. In het begin werden er ook dieren opgevangen bij Amivedi en hebben ze een dierenbegraafplaats in Veur aangelegd. Die is in de oorlog totaal verwoest, maar later weer met de hulp van donateurs gerestaureerd. Uit de opbrengsten werden dan weer levende dieren geholpen. In 1953 werd begonnen met de exploitatie van een Nationaal Park voor noodlijdende dieren in Amerongen op het terrein De Hazenberg. Vandaag de dag vangen we geen dieren meer op natuurlijk en is onze doelstelling alleen nog het registreren en matchen van vermiste en gevonden huisdieren.

Vandaag de dag

In 80 jaar tijd is het aantal vrijwilligers gegroeid, net als het aantal opgeloste meldingen, maar de grootste veranderingen hebben we gezien in de manier waarop Amivedi communiceert met vinder en eigenaar. Vroeger was er nog geen telefoon en computer en registreerde men met pen en papier. Tegenwoordig gebruiken we daar alle gangbare communicatiemiddelen voor zoals de telefoon, e-mail en de Amivedi website, maar ook Twitter, Facebook en Hyves. Hierdoor werken we een stuk sneller en efficiënter dan enkele jaren geleden. Ook hebben we nu een systeem waarbij de meldingen direct overal en voor iedereen zichtbaar zijn. Het spreekt voor zich dat het percentage opgeloste meldingen hierdoor flink is gestegen en het aantal teleurstellingen gelukkig afneemt.

Het beroep op Amivedi is nog steeds kosteloos. En dat willen we ook graag zo houden, want geld mag nooit een drempel vormen. Het belang van het huisdier en de eigenaar moet voorop blijven staan. Amivedi maakt daarom gebruik van vrijwillige donaties om de kosten te dekken.

De grootste dierenvriend

Amivedi gaat de komende periode op zoek naar de Grootste Dierenvriend van Nederland! Om ons 80-jarige jubileum te vieren organiseert Amivedi de verkiezing van de Grootste Dierenvriend, www.grootstedierenvriend.nl . Op deze website kunnen mensen zichzelf of een bekende aanmelden als grootste dierenvriend. Aanmelden kan tot en met 15 september. Vanaf 16 september, als alle aanmeldingen zijn verwerkt, kunnen mensen stemmen. Op deze datum maakt Amivedi ook een aantal BN'ers bekend die verkiesbaar zijn als Grootste Dierenvriend.

Aan de winnaar van de verkiezing wordt een mooie prijs uitgereikt; een professionele fotoshoot van zijn lievelingsdier. Daarnaast is er voor de vijf genomineerden een feestelijke uitreiking in het Dolfinarium op 4 oktober. Ook voor de stemmers is er een prijs te winnen, er worden vijftig nestkastjes van Vivara verloot! Dus doe mee, meld u aan of breng uw stem uit.

Bent u een huisdier kwijt of heeft u een huisdier gevonden? Neem dan contact op met Amivedi Nieuwegein. Telefoon: 088-0064674 of mail naar nieuwegein@amivedi.com.

Meer informatie kunt u terug lezen op www.amivedi.nl.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu