Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Menzis weigert weer om een behandeling te vergoeden Update!!

Datum: vrijdag 16 augustus 2013

Bron: Actueel Nieuws

16 augustus 2013 -

Update 19.09 16-08-2013

Zorgverzekeraar Menzis blijft weigeren om een experimentele behandeling voor Reza Khani uit Deventer te vergoeden. Khani heeft hevige clusterhoofdpijn. Wel bekijkt de verzekeraar zijn situatie opnieuw.

"We willen voor meneer Khani proberen te bemiddelen" zegt woordvoerder Richard Lancée van Menzis. De verzekeraar blijft bij het standpunt dat de vergoeding - die de verzekeraar eerder deze week wel gaf aan de 25-jarige Andrea - een uitzondering is en dat ook zal blijven. "Als we alles maar gaan vergoeden hebben we uiteindelijk een veel groter probleem."

Teleurstelling bij Reza Khani

Reza Khani is teleurgesteld over het nieuws dat Menzis blijft weigeren om de behandeling te vergoeden. De verzekeraar geeft op twitter aan dat Khani al wel langere tijd in behandeling is bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het LUMC geeft aan dat Andrea ook al bij hen in behandeling was. Khani staat daar op een wachtlijst voor een experimentele operatie.

Het onderzoeksteam geeft aan dat ze Reza Khani door geldgebrek niet snel kunnen helpen. Ze roepen de zorgverzekeraars op om financieel bij te springen. Menzis geeft aan dat ze daar geen mogelijkheid voor zien. De verzekeraar verwijst daarvoor naar het ministerie.

Verontwaardiging is groot

De verontwaardiging over de weigering van Menzis om de behandeling voor Reza Khani te vergoeden is groot. Veel mensen geven aan het oneerlijk te vinden dat de verzekeraar voor de 25-jarige Andrea de behandeling wel vergoedt en dat voor Khani niet wil. RTV Oost bracht het verhaal van Khani vandaag naar buiten.

Het enige dat Menzis op dit moment kan doen is volgens woordvoerder Lancée in overleg gaan met andere zorgverzekeraars: "we gaan het in onze branchevereniging aankaarten. Het doel is om toch te kijken of het mogelijk is om een grotere groep toegang te geven tot een experimentele behandeling."

8:29 16-08-2013

Zorgverzekeraar Menzis weigert om een experimentele behandeling te vergoeden voor een man uit Deventer met ernstige clusterhoofdpijn. Na veel ophef eerder deze week mag een jonge vrouw uit Arnhem die behandeling wel ondergaan.

De man uit Deventer vindt het "onbeschoft" van Menzis dat de zorgverzekeraar met twee maten meet. Reza Khani doet zijn verhaal exclusief bij RTV Oost. "Ik gun Andrea de behandeling maar ik snap niet waarom mijn behandeling niet vergoed wordt." "Als je de behandeling vergoed dan moet je dat voor iedereen doen."

Khani is de wanhoop nabij

Reza Khani heeft al twee jaar lang last van ernstige clusterhoofdpijn. Hij is er zijn werk en huis al door kwijt geraakt en is inmiddels de wanhoop nabij. "Mensen noemen het ook wel zelfmoordhoofdpijn. Ik heb al twee keer geprobeerd om er een einde aan te maken omdat ik de pijn echt niet meer trek."

Khani probeert al een jaar om in aanmerking te komen voor precies dezelfde experimentele behandeling als die waar de 25-jarige Andrea nu toch een vergoeding voor krijgt. Menzis blijft die behandeling in het geval van Khani echter weigeren. Ook nadat de zorgverzekeraar nu heeft besloten om de behandeling van Andrea wél te vergoeden.

Menzis: situatie Andrea is anders

In een reactie zegt Menzis dat de situatie van Andrea anders is dan die van Khani. "Andrea had al een afspraak en we kwamen pas heel laat met onze afwijzing." aldus woordvoerder Richard Lancée. "We hebben voor Andrea bij hoge uitzondering een andere afweging gemaakt."

Dat Reza Khani een jaar geleden ook al een afspraak had in hetzelfde Belgische ziekenhuis voor dezelfde operatie zou daar geen afbreuk aan doen. Het is volgens Lancée het beste als andere patiënten geholpen worden door een onderzoeksgroep van het Leids Universitair Medisch Centrum. Dat team onderzoekt de experimentele behandeling.

Bron: RTV Oost


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu