Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Autistische kinderen kunnen ook op zomerkamp

Datum: vrijdag 9 augustus 2013

Bron: Actueel Nieuws

9 augustus 2013 -

Deze zomer organiseert YoY voor de 2e keer 2 kampen voor kinderen van 9 tot 14 jaar in de periode van 5 tot 17 augustus (week 32 en 33). Kijk hier om te zien hoe het kamp in 2012 was.

In de zomerkampen gaan we ontdekken wie God is. Daar willen we graag met jou over praten, bidden, zingen en ontdekken wat de bijbel ons vertelt. Naast de dingen die je hoort, zijn er een heleboel dingen die je doet. Samen een groot bosspel spelen, een kampvuur houden, een video bekijken, paardrijden, zwemmen, huifkartocht maken, dieren verzorgen en nog veel meer.

Het unieke van een YoY-kamp bij Betach is; een kleinschalig kamp voor kinderen met autisme (ASS) ADHD, en orthopedagogische en psychische noden, functionerend van normaal tot hoogbegaafd niveau. In samenwerking met YoY wordt gezorgd voor de specifieke begeleiding voor de kinderen op de kampen in Wekerom.

Een kampweek begint op maandagmorgen om 10.00 uur en eindigt op zaterdagmorgen om 10.00 uur. De kosten voor een YOY ASS Kamp bedragen €400,-

In 2012 heeft YoY het voor het eerst opgepakt om een kamp, speciaal voor kinderen met autisme (ASS) ADHD en orthopedagogische- en psychische noden, te organiseren.

Wegens het grote succes van dit kamp doen we dit in 2013 gedurende twee weken. In samenwerking met Betach wordt gezorgd voor de specifieke begeleiding voor de kinderen op de kampen in Wekerom. Betach is gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen met de genoemde beperking. De kampen hebben een hele duidelijke structuur, diverse geplande rustmomenten over de dag verdeeld en zijn kleinschalig van opzet, maximaal 8 kinderen per kamp.

Op een ASS kamp is de leiding / kind verhouding 1 op 2 (1 persoon leiding op twee kinderen). In de andere YoY kampen is dit 1 op 4 of 1 op 5. Tevens hebben we er voor gezorgd dat alle leiding een relevante opleiding heeft die past bij de doelgroep. De kampouders voor deze kampen zijn de eigenaren van de Betach locatie waar de kampen gehouden worden. De eigenaren hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van deze mensen. Ook zijn ze al jaren betrokken geweest als kampouders op de andere kampen van YoY. Deze kampweken is er ook een leidster aanwezig die haar master SEN opleiding heeft gedaan voor het speciaal onderwijs om de eventuele extra zorgvragen van de kinderen te behandelen.

De aspecten, meer leiding per kind en gekwalificeerde leiding (zorg) maakt dat de kosten van een ASS-kamp wat hoger zijn dan de andere YoY kampen. Als ouders kunt en mag u deze kampen betalen vanuit uw PGB. Als regel geldt dat uw kind een indicatie dient hebben voor tijdelijk verblijf en/of voor begeleiding per dagdeel in groep. Mocht u daar vragen over hebben dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Stichting Betach.

Betach

Wat is Betach

Betach is een Hebreeuwse Bijbelse naam, te vinden in 2 Samuel 8, en is de naam van een stad. Een stad met vele rijkdommen zoals koper en brons. Om die reden was deze stad goed beveiligd en was alles goed weg geborgen. De betekenis van het woord Betach is dan ook:

- Veiligheid - Geborgenheid - Vertrouwen

Dat zijn de 'pijlers' waarop we de zorg aan onze deelnemers willen aanbieden. Hun woonlocatie moet dit verwezenlijken en garanderen, dan slagen we in de opzet van een goede (woon)plek voor onze deelnemers.

Veel mensen met autisme die normaal tot hoog begaafd zijn willen zelfstandig kunnen wonen. Voor deze groep hanteren we de volgende stelling: “elk mens is uniek, als persoon gelijkwaardig en met het recht op zelfbeschikking”. Dit betekend dat ze recht hebben op:

- Een leven als anderen - Een leven met anderen - Een leven geaccepteerd door anderen - Een ondersteuning en zorg die tegemoetkomt aan vraag en behoefte

Doel, visie, missie

Doel De stichting stelt zich ten doel: mee te helpen aan de verbetering van de levenskwaliteit van normaal tot hoogbegaafde kinderen en (jong)volwassenen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis), orthopedagogische en psychische noden. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het aanbieden van naschoolse opvang, dagbesteding en door het aanbieden van begeleide- / beschermde woonplekken.

Visie De stichting biedt activiteiten en woonbegeleiding aan, waarbij de relaties tussen mensen, dieren en natuur centraal staan. Het verzorgen van dieren en het contact hebben met dieren en mensen, zijn voor de stichting aanknopingspunten om op een laagdrempelige en deskundige wijze te werken aan doelen op psychologisch en sociaal vlak.

Missie De medewerkers van de stichting bieden vanuit een persoonlijke betrokkenheid een warme, veilige (woon)plek voor deze kinderen en (jong)volwassenen en bieden zo nodig steun aan de mantelzorger. Op deze plek worden de zorgvragers ondersteund in het verkrijgen van meer sturing op en verantwoordelijkheid in hun leven.

Foto materiaal is te zien en downloaden op: http://www.betach.nl/foto-film.html


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu