Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Bulgaarse doorrijder angst na bedreiging voor Donnie Rog

Datum: woensdag 24 juli 2013

Bron: Actueel Nieuws

24 juli 2013 -
DEN HAAG - De Bulgaar die verdacht wordt van het doodrijden van de 13-jarige Donnie Rog in Den Haag, slaapt voorlopig niet meer thuis. Dat zegt zijn advocate. Maandag liep de behandeling van de rechtszaak uit op een vechtpartij, waarbij de verdachte werd bedreigd en geslagen.

'Ik weet waar je woont en ik maak je af', schreeuwden de nabestaanden van Donnie Rog tegen de 21-jarige Bulgaar. Nadat de officier van justitie de eis had uitgesproken, sloeg de vlam in de pan. Zo'n 70 man publiek vloog de verdachte aan. Hij kreeg rake klappen en werd doodsbang afgevoerd door bewakers.

Slaapt niet thuis

'Mijn cliënt is heel erg bang. Zijn adres is bekend bij de vechtersbazen, dus hij durft niet meer thuis te slapen. Voorlopig woont hij ergens anders,' zegt de advocate van de Milen Y., die in juli vorig jaar de 13-jarige jongen schepte. Donnie overleed een dag later in het ziekenhuis.

De politie houdt volgens de advocate een oogje in 't zeil bij het huis van de verdachte in de Haagse wijk Transvaal. Hij woont daar met zijn moeder en broer. 'Ook die zijn heel angstig,' zegt de advocate.

Aangifte

De 21-jarige Bulgaar wil rust en hoopt dat de zaak snel wordt afgewikkeld. 'Daarom denk ik niet dat hij aangifte wil doen van bedreiging of mishandeling vanwege de vechtpartij', zegt de advocate. 'Hij wil geen olie op het vuur gooien.'

Een definitieve beslising over een eventuele aangifte tegen de nabestaanden van Donnie Rog neemt de verdachte deze week. 'Dat het maandag zo mis ging, kwam toch door een foute inschatting van de rechtbank. Ik heb voor de zitting nog met de bewaking gesproken over de veiligheid. Misschien hadden al die mensen niet in de zaal moeten zitten', zegt de advocate.

10-07-2012 | 10:31

DEN HAAG - De politie heeft een verdachte opgepakt in verband met het ongeluk in Den Haag, waarbij een 13-jarige jongen om het leven is gekomen.

De jongen fietste maandagmiddag op de Van Boetzelaerlaan toen hij werd geschept en enkele meters door de lucht werd geslingerd. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Dinsdagochtend werd bekend dat hij het niet heeft overleefd.

De bestuurder van de auto was na het ongeluk doorgereden. Een 20-jarige Hagenaar meldde zich afgelopen nacht zelf. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding.

12-07-2012 | 19:40

DEN HAAG - Er wordt met veel onbegrip gereageerd op het vrijlaten van de aanrijder van de 13-jarige Donnie. De 20-jarige Hagenaar werd woensdag vrijgelaten, omdat justitie hem niet langer in voorarrest kan houden.

Op de plek van de aanrijding bij de Van Boetzelaerlaan zijn veel jongeren verzameld. Zij kunnen maar niet begrijpen dat de verdachte weer vrij is. ‘Ik hoorde het via Twitter, ik vind het niet normaal dat ze hem niet vast houden. Hij is doorgereden na een ongeluk en nu loopt hij vrij rond. Ik denk dat heel veel mensen het oneerlijk vinden dat hij is vrijgelaten’, zegt een meisje.

Een jongen die ook op de plek van de aanrijding is, is het met het meisje eens. ‘Als je iemands leven afneemt, vind ik niet dat je zomaar weer op straat mag lopen’, zegt de jongen. Ook de opa van Donnie kan het maar niet begrijpen: ‘Absurd dat ze hem los hebben gelaten. Ik heb er geen woorden voor’.

02-11-2012 | 16:44

DEN HAAG - Na een botsproef in Duitsland is het nog steeds onduidelijk hoe het ongeluk op de Van Boetzelaerlaan in Scheveningen van de zomer heeft kunnen gebeuren. Bij dat ongeluk kwam de 13-jarige Donnie Rog om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie is er uit het onderzoek in Duitsland gebleken dat er nog meer technisch onderzoek nodig is.

De 13-jarige Donnie overleed nadat hij was aangereden door een 20-jarige automobilist. Het is nog steeds onduidelijk of de man strafbaar is of dat er sprake is van een tragisch ongeval. De automobilist is op dit moment nog steeds verdachte, meldt het OM. Eind november weet justitie of de man zal worden vervolgd. Vrijdagavond is er een benefietvoorstelling voor de familie van het slachtoffer.

12-11-2012 | 17:30

DEN HAAG - Vijftien jongens van dertien hebben vanmiddag geholpen in het onderzoek naar het dodelijke ongeluk van de 13-jarige Donnie Rog. Ze fietsten bij de Van Boetzelaerlaan in Den Haag zijn route na. Op 9 juli werd Donnie aangereden op de Van Boetzelaerlaan in Den Haag. Hij overleed een dag later. De 20-jarige automobilist reed door en meldde zich later die avond bij de politie. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de automobilist te hard heeft gereden, er zijn geen remsporen gevonden. Nieuw onderzoek moet nu alsnog uitwijzen of hem iets te verwijten valt.

Botsproeven

De afgelopen maand zijn in Duitsland botsproeven uitgevoerd. Over de uitkomst daarvan wil justitie niets zeggen tot het onderzoek volledig is afgerond. En daarvoor is ook de snelheid van Donnie belangrijk. Vijftien jongens van dezelfde leeftijd hebben vanmiddag het korte stukje gefietst dat Donnie aflegde voordat hij werd aangereden. Ze legden het parcours meerdere keren af: met handen aan het stuur, met één hand aan het stuur, met plastic tas, zonder plastic tas. De resultaten moeten inzicht geven hoe Donnie naar huis fietste, nadat hij Chinees had gehaald. Waarschijnlijk eind dit jaar worden de uitkomsten bekend, dan moet ook duidelijk worden of de automobilist moet worden vervolgd voor het ongeluk. Sowieso wordt hij vervolgd voor het verlaten van de plek van een ongeval, zegt justitie.

17-12-2012 | 15:33

Donnie overleed een dag na de aanrijding in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De inmiddels 21-jarige automobilist meldde zich na het ongeluk bij de politie. Hij wordt verdacht van ‘onvoorzichtig, dan wel roekeloos rijgedrag’ waardoor de jongen uiteindelijk is overleden. Ook neemt justitie het de Hagenaar kwalijk dat hij na het ongeluk is doorgereden en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

Te hoge snelheid

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de verdachte op het moment van het ongeluk minimaal 67 kilometer per uur en maximaal 89 kilometer per uur zou moeten hebben gereden, terwijl daar 50 kilometer per uur is toegestaan. De familie van Donnie is maandag door justitie geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Wanneer de Hagenaar voor de rechter moet verschijnen, is nog niet bekend.

21-07-2013 | 23:07

DEN HAAG - De Bulgaarse man die vorig jaar juli de 13-jarige Donnie Rog doodreed in Den Haag, moet maandag voor de rechter verschijnen. Het was lang onduidelijk of hij vervolgd kon worden voor onvoorzichtig of roekeloos rijden. De politie reconstrueerde het ongeval door middel van botsproeven in Duitsland. Ook liet zij tientallen kinderen de route van Donnie nafietsen. Uiteindelijk bleek uit onderzoek dat de bestuurder zeker 67 kilometer per uur reed, terwijl op de Van Boetzelaerlaan 50 kilometer per uur is toegestaan.

Overleden in ziekenhuis

Donnie wilde op zijn fiets de Van Boetzelaerlaan in Scheveningen oversteken, toen hij werd aangereden door de 21-jarige Bulgaar. De man reed door, en de jongen overleed een dag later in het ziekenhuis. De avond van het ongeluk meldde de bestuurder zich op het politiebureau.

22-07-2013 | 12:03

DEN HAAG - Tegen de man die vorig jaar juli Donnie Rog doodreed op de Scheveningse Van Boetzelaerlaan is een maximale werkstraf van 240 uur en 4 maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De officier van justitie eiste ook een proeftijd van twee jaar en drie jaar rijontzegging.

De 13-jarige jongen werd in juli 2012 aangereden toen hij de Van Boetzelaerlaan wilde oversteken. Na de aanrijding reed de 21-jarige Bulgaarse automobilist door. Hij gaf zichzelf later aan op het politiebureau. Donnie werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij een dag later.

22-07-2013 | 12:03

DEN HAAG - De rechtszaak tegen de man die verdacht wordt van het doodrijden van Donnie Rog is geschorst. Na het bekend worden van de eis van het Openbaar Ministerie liep de zitting volledig uit de hand. Het publiek, ruim 70 man, richtte zich tegen de verdachte en gooide met stoelen. Daarop werd de zitting geschorst.

Het publiek, ruim 70 man, richtte zich tegen de verdachte en gooide met stoelen. Het OM eiste een maximale werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf tegen de Bulgaarse verdachte die vorig jaar juli Donnie Rog doodreed. Toen de officier van justitie de eis tegen de verdachte oplas, liepen er mensen weg uit de zaal. Ze riepen: 'Je kop gaat eraf, ik weet waar je woont.' Veel nabestaanden van Donnie Rog vonden de eis van het OM te laag. Het OM eiste een maximale werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf tegen de Bulgaarse verdachte die vorig jaar juli de 13-jarige Donnie Rog doodreed.

Moeder schreeuwt, vader door het lint

Vervolgens begon de advocaat van de verdachte aan haar pleidooi en zei dat haar cliënt spijt heeft van wat er is gebeurd. Daarop stond de moeder van Donnie op en riep: 'Dat is dan mooi te laat!' De vader van Donnie vloog naar voren richting de verdachte. 'Ik maak je kapot!' Vervolgens ging ook de meerderheid van de zaal op de verdachte af. Zo'n 50 tot 70 mensen probeerden de 21-jarige Bulgaar wat aan te doen.

Massale vechtpartij

De verdachte kreek een paar rake klappen, voordat hij door de bewaking de zaal uit werd gewerkt via de zij-ingang. 'Ik maak je dood, ik weet je te vinden', werd er geroepen. Woedende vrienden en familie van Donnie gooiden met stoelen en er ontstond een massale vechtpartij. Naar de advocaat van de verdachte riepen ze: 'Bloedhoer, waarom verdedig jij hem nog!'

Na enkele minuten kwam er meer politie de zaal in, omdat de rechter op de alarmknop had gedrukt. Pas toen kon het woedende publiek worden afgevoerd naar buiten. Daarop werd de zitting geschorst.

Extra bewaking

Volgens de rechtbank was er rekening gehouden met een emotionele zitting, daarom was er extra bewaking. 'Er zaten vier bewakers in de zaal en we hadden wat mensen achter de hand,' zegt de persrechter. 'Maar zo'n vechtpartij is bijna niet te voorkomen, en gelukkig komt het zelden tot nooit voor.' Het OM kan alleen actie ondernemen tegen de nabestaanden van Donnie Rog als de verdachte aangifte doet. Daarvan is nog niets bekend.

22-07-2013 | 13:26

DEN HAAG - De rechtszaak tegen Milan Y., de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van de 13-jarige Haagse Donnie Rog, gaat achter gesloten deuren verder. De Bulgaar kreeg maandagmorgen klappen toen hij werd belaagd door zo'n zeventig mensen die op de publieke tribune zaten.

De familieleden en vrienden waren het niet eens met de eis van de officier van justitie. Het Openbaar Ministerie eist 240 uur werkstraf, vier maanden voorwaardelijke celstraf en een rij-ontzegging van drie jaar. Hierop ontstond de onrust op de publieke tribune. De rechtszaal werd ontruimd en het publiek werd onder politiebegeleiding weggeleid. Ook de verdachte is weggevoerd en is niet meer aanwezig bij de rest van zijn zaak. Er mag geen publiek meer bij de rest van de rechtszaak zijn. Alleen de pers heeft toestemming om de zaak verder te volgen.

We wensen namen de redactie van Actueel Nieuws Nederland de familie van Donnie veel sterkte.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
2 maanden geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
1 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu