Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Dader doodrijder Donnie Rog voor de rechter

Datum: maandag 22 juli 2013

Bron: Actueel Nieuws

22 juli 2013 -

DEN HAAG - De Bulgaarse man die vorig jaar juli de 13-jarige Donnie Rog doodreed in Den Haag, moet maandag voor de rechter verschijnen. Het was lang onduidelijk of hij vervolgd kon worden voor onvoorzichtig of roekeloos rijden.

De politie reconstrueerde het ongeval door middel van botsproeven in Duitsland. Ook liet zij tientallen kinderen de route van Donnie nafietsen. Uiteindelijk bleek uit onderzoek dat de bestuurder zeker 67 kilometer per uur reed, terwijl op de Van Boetzelaerlaan 50 kilometer per uur is toegestaan.

Overleden in ziekenhuis

Donnie wilde op zijn fiets de Van Boetzelaerlaan in Scheveningen oversteken, toen hij werd aangereden door de 21-jarige Bulgaar. De man reed door, en de jongen overleed een dag later in het ziekenhuis. De avond van het ongeluk meldde de bestuurder zich op het politiebureau.

02-11-2012 | 16:44

DEN HAAG - Na een botsproef in Duitsland is het nog steeds onduidelijk hoe het ongeluk op de Van Boetzelaerlaan in Scheveningen van de zomer heeft kunnen gebeuren. Bij dat ongeluk kwam de 13-jarige Donnie Rog om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie is er uit het onderzoek in Duitsland gebleken dat er nog meer technisch onderzoek nodig is.

De 13-jarige Donnie overleed nadat hij was aangereden door een 20-jarige automobilist. Het is nog steeds onduidelijk of de man strafbaar is of dat er sprake is van een tragisch ongeval. De automobilist is op dit moment nog steeds verdachte, meldt het OM. Eind november weet justitie of de man zal worden vervolgd. Vrijdagavond is er een benefietvoorstelling voor de familie van het slachtoffer.

12-11-2012 | 17:30

DEN HAAG - Vijftien jongens van dertien hebben vanmiddag geholpen in het onderzoek naar het dodelijke ongeluk van de 13-jarige Donnie Rog. Ze fietsten bij de Van Boetzelaerlaan in Den Haag zijn route na. Op 9 juli werd Donnie aangereden op de Van Boetzelaerlaan in Den Haag. Hij overleed een dag later. De 20-jarige automobilist reed door en meldde zich later die avond bij de politie. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de automobilist te hard heeft gereden, er zijn geen remsporen gevonden. Nieuw onderzoek moet nu alsnog uitwijzen of hem iets te verwijten valt.

Botsproeven

De afgelopen maand zijn in Duitsland botsproeven uitgevoerd. Over de uitkomst daarvan wil justitie niets zeggen tot het onderzoek volledig is afgerond. En daarvoor is ook de snelheid van Donnie belangrijk. Vijftien jongens van dezelfde leeftijd hebben vanmiddag het korte stukje gefietst dat Donnie aflegde voordat hij werd aangereden. Ze legden het parcours meerdere keren af: met handen aan het stuur, met één hand aan het stuur, met plastic tas, zonder plastic tas. De resultaten moeten inzicht geven hoe Donnie naar huis fietste, nadat hij Chinees had gehaald. Waarschijnlijk eind dit jaar worden de uitkomsten bekend, dan moet ook duidelijk worden of de automobilist moet worden vervolgd voor het ongeluk. Sowieso wordt hij vervolgd voor het verlaten van de plek van een ongeval, zegt justitie.

17-12-2012 | 15:33

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie gaat de man vervolgen die in juli van dit jaar de 13-jarige Donnie Rog aanreed op de Van Boetzelaerlaan in Den Haag. Na het ongeluk reed de automobilist door. Donnie overleed een dag na de aanrijding in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De inmiddels 21-jarige automobilist meldde zich na het ongeluk bij de politie. Hij wordt verdacht van ‘onvoorzichtig, dan wel roekeloos rijgedrag’ waardoor de jongen uiteindelijk is overleden. Ook neemt justitie het de Hagenaar kwalijk dat hij na het ongeluk is doorgereden en het slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

Te hoge snelheid

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de verdachte op het moment van het ongeluk minimaal 67 kilometer per uur en maximaal 89 kilometer per uur zou moeten hebben gereden, terwijl daar 50 kilometer per uur is toegestaan. De familie van Donnie is maandag door justitie geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Wanneer de Hagenaar voor de rechter moet verschijnen, is nog niet bekend.

01-04-2013 | 22:11

DEN HAAG - Voetbalclub Duindorp SV heeft een speciale bank laten maken ter nagedachtenis aan Donnie Rog. Op 9 juli 2012 werd de Scheveningse jongen geschept door een auto op de Van Boetzelaerlaan in Den Haag. Hij was toen 13 jaar oud. De bank werd op Tweede Paasdag gepresenteerd tijdens een speciaal naar Donnie Rog vernoemd jeugdtoernooi. Duindorp SV hoopt dat de herdenkingsbank een plaatsje krijgt op de Van Boetzelaerlaan in Den Haag. De gemeente moet hier nog een beslissing over nemen. Het Openbaar Ministerie gaat de man vervolgen die de 13-jarige Donnie Rog aanreed. Wanneer de Hagenaar voor de rechter moet verschijnen, is nog niet bekend.
03-07-2013 | 11:20
DEN HAAG - In de Van Boetzelaerlaan in Den Haag wordt volgende week een herdenking gehouden voor de overleden Donnie Rog. De 13-jarige jongen werd een jaar geleden In de Van Boetzelaerlaan doodgereden door een auto. Donnie werd geschept toen hij op zijn fiets door het Statenkwartier reed. De bestuurder reed door en meldde zich pas later bij de politie. Op 22 juli moet de automobilist voor de rechter verschijnen.

Liedjes en vuurwerk

Tijdens de herdenking op 9 juli zal een oom van Donnie enkele liedjes zingen en wordt er ook vuurwerk afgestoken.

10-07-2012 | 10:31

DEN HAAG - De politie heeft een verdachte opgepakt in verband met het ongeluk in Den Haag, waarbij een 13-jarige jongen om het leven is gekomen. De jongen fietste maandagmiddag op de Van Boetzelaerlaan toen hij werd geschept en enkele meters door de lucht werd geslingerd. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Dinsdagochtend werd bekend dat hij het niet heeft overleefd. De bestuurder van de auto was na het ongeluk doorgereden. Een 20-jarige Hagenaar meldde zich afgelopen nacht zelf. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding.
Bulgaarse doorrijder angst na bedreiging
Bron: Omroep West

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
1 maand geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
1 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu