Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Vijf invallen in moordonderzoek Curaçao

Datum: zaterdag 20 juli 2013

Bron: Actueel Nieuws

20 juli 2013 -
WILLEMSTAD - In het onderzoek naar de moord op de 30-jarige Raul Martinez op Curaçao, heeft de politie deze week vijf invallen gedaan. De hoofdverdachte in de zaak werd vorige maand opgepakt in Zoetermeer.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie hebben experts uit Nederland de vijf woningen grondig onderzocht. Daarbij werden meerdere spullen in beslag genomen, die volgens de politie belangrijk zijn in het onderzoek naar de moord.

De 26-jarige Luigi Lorenzo F., beter bekend als 'Pretu', werd op zaterdag 15 juni aangehouden in een parkeergarage in Zoetermeer. Hij wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor de dood van Raul Martinez. Zijn lichaam werd begin juni ernstig verminkt teruggevonden op Curaçao.

Politieke moord

Martinez werd verdacht van de geruchtmakende moord op politicus Helmin Wiels. De partijleider van Pueblo Soberano (Onafhankelijk Volk), werd op zondag 5 mei doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Hij pleitte voor onafhankelijkheid van Curaçao en wilde de corruptie aanpakken.

Langer vast

De rechter-commissaris besloot eind juni dat 'Pretu' in ieder geval nog 60 dagen langer vast moet blijven zitten. Volgens Curaçaose media is Raul Martinez mogelijk omgebracht, om de moord op Helmin Wiels te verhullen.

16-06-2013 | 17:46

ZOETERMEER - In Zoetermeer is zaterdagavond een 26-jarige man uit Curaçao opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een recent gepleegde moord op het eiland. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte is aangehouden op verzoek van de autoriteiten op Curaçao. Hij wordt zo snel mogelijk teruggebracht naar het eiland. 'In het belang van het onderzoek van deze precaire zaak doen we verder geen mededelingen', zegt een woordvoerder van het OM.

Vorige week maandag werd er nog iemand doodgeschoten bij het populaire Mambo Beach op Curaçao. Ook werd er afgelopen week een ernstig verminkt lichaam gevonden op het eiland. Op 5 mei werd politicus Helmin Wiels geliquideerd. Hij werd op een strand doodgeschoten.

17-06-2013 | 14:56

ZOETERMEER - De man die zaterdagavond is opgepakt voor zijn betrokkenheid bij een moord op Curaçao, zou de bijnaam 'Pretu' hebben. Dat melden lokale media op het eiland. In het huis van de 26-jarige verdachte zou eerder al huiszoeking zijn gedaan in verband met de verdwijning van een 30-jarige Curaçaoënaar. Beide mannen worden door de media op het eiland gelinkt aan de moord op politicus Helmin Wiels. Justitie op Curaçao wil daar nog niets over kwijt. Anonieme bronnen lieten zondagavond al aan Omroep West weten dat de in Zoetermeer aangehouden man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Wiels. Hij zou niet de schutter zijn geweest.

Verdachte naar de Antillen

Norman Serphos van het Openbaar Ministerie op Curaçao laat aan Omroep West weten nog niet te kunnen zeggen wanneer de verdachte op het eiland arriveert. De rechter-commissaris besloot zondag dat de 26-jarige man mag worden overgebracht. Bij aankomst op het eiland moet de verdachte nog worden verhoord. Hij zit dan in beperkingen en mag alleen met zijn advocaat praten.

'Politieke moord'

Helmin Wiels werd op zondag 5 mei doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen op Curaçao. Hij pleitte voor onafhankelijkheid van het eiland en was voorstander van de aanpak van corruptie. Hij werd bedreigd en al enige tijd beveiligd, maar die dag was hij alleen op pad gegaan.

19-06-2013 | 22:35

ZOETERMEER - De 26-jarige man die zaterdagavond in Zoetermeer werd opgepakt wordt verdacht van de moord op een hoofdverdachte in het onderzoek naar de dood op de Curaçaose politicus Helmin Wiels. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie op het eiland. L.L.F. werd zaterdagavond opgepakt in Zoetermeer. Volgens goed ingelichte bronnen gebeurde dat in een parkeergarage. Het Openbaar Ministerie op Curaçao had Nederland gevraagd om de verdachte te arresteren en op het vliegtuig te zetten.

Helmin Wiels, partijleider van Pueblo Soberano (Onafhankelijk Volk), werd op zondag 5 mei doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Hij pleitte voor onafhankelijkheid van Curaçao en wilde de corruptie aanpakken. Helmin Wiels werd bedreigd en daarom ook beveiligd. De moord is volgens de politie op het eiland een huurmoord. Er zijn twee verdachten in beeld. De ene is vermoord, voor deze moord zit de man dus vast die in Zoetermeer is opgepakt. De andere verdachte is nog niet gearresteerd.

Bron: Omroep West


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu