Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.
Datum: dinsdag 16 juli 2013
Bron: Actueel Nieuws
NEDERLAND (ANN) - Pinpassen hebben tegenwoordig een chip in plaats van een magneetstrip, dus was het voor criminelen tijd om iets nieuws te bedenken om de pinners hun geld afhandig te maken. Met "card trapping" is het ze gelukt om toch weer geld van de pinnende mensen te stelen.
In de pasinvoermond van de pinautomaat wordt een klemmetje geplaatst, waardoor de pas na de transactie blijft hangen en de klant denkt dat die door de machine is 'opgegeten'. Ondertussen heeft de crimineel of zijn handlanger al over de schouder van de man of vrouw bij de pinautomaat meegekeken naar de pincode. De klant die zijn pas niet terugkrijgt, zal denken dat de automaat in storing is gevallen en weglopen. Op dat moment komt de crimineel in actie en kan hij binnen korte tijd veel geld van de rekening afhalen. Card trapping komt volgens de politie tegenwoordig veel voor. Hoe vaak is moeilijk te zeggen, er is een stijging te zien van het aantal keren, maar precieze cijfers kan Pinbetalingverwerker Equens nog niet geven.De politie geeft één duidelijk advies: "Blijft de pinpas hangen in de automaat, loop dan niet weg maar bel direct de bank en de politie". De Nederlandse Vereniging van Banken voegt eraan toe dat het afschermen van de pincode tijdens het intikken van cruciaal belang blijft.
De "Libanese lus" die voorheen veel werd gebruikt door criminelen lijkt erg veel op card trapping. Bij deze methode werd er een stukje plaktape in de pasinvoergleuf bevestigd.