Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Golfen voor behoud het Vondelpark

Datum: woensdag 5 juni 2013

Bron: Actueel Nieuws

5 juni 2013 -

Op vrijdag 14 juni 2013 houdt JCI Amsterdam voor de 19e maal op rij het meest bijzondere golftoernooi van Nederland: het Vondelpark Open. Het Vondelpark wordt voor een dag omgetoverd tot een volwaardige 18 holes golfbaan. Circa 150 deelnemers en vrijwilligers zijn in de ochtend van 14 juni (van 07.30 tot 12.00 uur golfen, gevolgd door een prijsuitreiking en lunch tot 14.30 uur) actief om hun bijdrage te leveren aan het behoud en renovatie Vondelpark. Ook dit jaar komen de deelnamegelden en sponsorbijdragen namelijk ten goede aan het behoud en de renovatie van het Vondelpark. Er wordt wederom gespeeld voor 'Vondelverzen' banken. 'Vondelverzen' banken zijn mooie banken van gietijzer en hout met een mooi ontwerp. Dit past bij de romantiek van het Vondelpark, maar is tegelijkertijd frivool en passend bij de moderne 'vrijheid-blijheid' identiteit van het Vondelpark.

In 2010 is de renovatie van het Vondelpark afgerond. Om de puntjes op de 'i' te kunnen zetten en bezoekers een unieke beleving te kunnen bieden, is extra geld nodig. Zo wordt elk jaar de mogelijkheid geboden om door middel van sponsoring een uniek golfparcours door het park te lopen. Op deze manier is er in de afgelopen jaren ruim 300.000 euro bij elkaar gespeeld voor het behoud en de verbetering van het park. De eerste grote bijdrage in de jaren '90 was aan de restauratie van de muziektent. Na de muziektent zijn onder andere het Openlucht Theater, de Stedenmaagd en de toegangspoorten van het park gerenoveerd. Dit jaar worden van de inkomsten wederom nieuwe 'Vondelverzen banken' aangeschaft. Deze banken kunt u spoedig bewonderen in het Rosarium. Ons doel is dit jaar een donatie te kunnen doen van minimaal 25.000 euro.

JCI Golfpaviljoen in het Rosarium

Net als vorig jaar staat het golfpaviljoen in het Rosarium. Hier zullen alle deelnemende teams en vrijwilligers vooraf ontbijten en na het toernooi de lunch genieten. Tijdens de lunch vindt tevens de prijsuitreiking plaats.

Het Vondelpark is natuurlijk de grootste winnaar van het toernooi, maar de deelnemers maken ook kans op mooie prijzen. Een greep uit de prijzenkast: twee horloges van Coster Diamonds, een VIP arrangement voor het KLM Open, een clinic van een echte pro en een geheel verzorgde avond voor twee personen in het DeLaMar theater.

Jort Kelder slaat af

Vanaf 07.30 uur op 14 juni is het Vondelpark getransformeerd tot een professionele 18 holes golfbaan, met afslagen en greens op allerlei bekende plekken. Zo wordt er geslagen langs het beeld van Picasso en over de Rozentuin. In totaal doen 36 teams mee van bedrijven die allemaal op een unieke wijze een bijdrage aan het park willen leveren. Ook een aantal BN'ers zet zich in voor het behoud en de verbetering van het park: zo wordt de dag geopend met een afslag van Jort Kelder en lopen diverse acteurs mee in een flight.

Opening met Wethouder Joep Blaas en Dries Roelvink als afsluiter

Op vrijdag 14 juni 2013 worden de teams vanaf 7.00 uur ontvangen in het park bij 't Rosarium. Om 7.15 uur opent wethouder Joep Blaas het toernooi.

Om 07.30 uur wordt de eerste bal vanuit het Rosarium het park in geslagen door Jort Kelder, waarna er tot 12.00 uur gespeeld wordt. Vanaf 12.30 uur wordt voor alle teams en vrijwilligers een uitgebreide lunch geserveerd en wordt afgesloten met een borrel.

JCI (Junior Chamber International)

JCI Amsterdam is onderdeel van het toonaangevende wereldwijde netwerk JCI van ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI biedt haar leden ontwikkelkansen en stelt hen zo in staat positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. De organisatie heeft geen politieke of religieuze achtergrond. JCI telt meer dan 160.000 leden in ruim 110 landen en 5.000 lokale organisaties. JCI Amsterdam telt 60 leden en is al ruim 50 jaar actief binnen JCI Nederland, een organisatie met meer dan 2.300 leden verdeeld over 100 lokale organisaties. Voor meer informatie over JCI: www.jciamsterdam.nl en www.jci.nl

Bron: Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu