Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Ballast Nedam ontwikkelt modulair stadionconcept

Datum: woensdag 5 juni 2013

Bron: Actueel Nieuws

5 juni 2013 -

Op PROVADA 2013 heeft Ballast Nedam een modulair concept voor stadions gepresenteerd. Het innovatieve concept Plug & Play Core is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de nieuwe generatie stadions mee kunnen bewegen met veranderende behoefte en herbruikbaar zijn op een andere locatie in een mogelijk andere modulaire samenstelling.

De Plug & Play Core is een volledig nieuwe manier van stadions ontwerpen. Dit modulaire stadionconcept is zo ontwikkeld dat demontage, transport en hergebruik van de kern van het stadion, in verschillende vormen, eenvoudig mogelijk zijn. Plug & Play Core is opgebouwd uit drie typen modules, waarvan de toegepaste elementen geoptimaliseerd zijn voor transport. Een module bestaat uit een stalen hoofddraagconstructie met een vloer en tribune-elementen. Met deze modules kan het stadion in elke gewenste vorm worden ontworpen.

De architectonische schil om de kern van het stadion biedt alle ruimte voor optimale ontwerpvrijheid om het stadion een unieke uitstraling te geven.

Plug & Play Core voldoet volledig aan de eisen die UEFA en FIFA aan stadions stellen. Op de hoeveelheid zicht op het veld presteert Plug & Play Core zelfs boven die eisen. Door de optimale tribunevorm heeft elke zitplaats een C-waarde van 120, waar de FIFA minimaal 90 voorschrijft. Met Plug & Play Core kunnen zowel complete stadions als kleine(re) tribunes worden gebouwd, die flexibel kunnen meebewegen met de ambities van de club.

Qatar 2022

Na het WK voetbal in 2022 in Qatar heeft het land geen behoefte meer aan zoveel grote stadions. De essentie van Plug & Play Core is dat het stadion voldoet aan de eisen voor permanent gebruik en dat de kern ervan 100 procent herbruikbaar en verplaatsbaar is. Een Plug & Play Core stadion kan na afloop van het WK elders in de wereld gebruikt worden, mogelijk in een andere modulaire samenstelling.

Levenscyclus denken en doen

Het modulaire concept richt zich op het beheersen van de gehele levenscyclus van de kern van het stadion, met nadrukkelijke aandacht voor productie, logistiek, veiligheid en duurzaamheid. Productie- en distributiefaciliteiten worden zo ingericht dat stadionlocaties worden bediend met een efficiente aanvoer van de elementen. Met behulp van levenscyclusanalyses wordt de bouw van een Plug & Play Core CO2-neutraal uitgevoerd.

Plug & Play Core verandert ook de financieringsmogelijkheden van een stadion. Er is niet langer alleen sprake van een investering in een vaste projectielocatie, maar van een investering in een herbruikbaar product met een duidelijke restwaarde.

Ballast Nedam heeft een uitstekende track-record in de ontwikkeling van multifunctionele stadions.

Voor het EK 2004 in Portugal ontwikkelde Ballast Nedam drie stadions, waaronder de UEFA Elite stadions in Lissabon en Porto voor 52.000 toeschouwers. De kennis en ervaring in het ontwikkelen en bouwen van grote en kleinere stadions is gebundeld in Plug & Play Core, een volledig nieuwe manier van stadions ontwerpen.

Modulaire producten

Ballast Nedam verhoogt de flexibiliteit om te anticiperen op veranderingen in de markt door industrialisatie van het bouwproces. Met modulaire producten geven we een passend antwoord op de levenscyclusmanagementbenadering van opdrachtgevers en de veranderende maatschappelijke wensen en eisen van eindklanten. Deze nieuwe manier van bouwen brengt niet alleen een verhoogde constante kwaliteit met zich mee, maar speelt ook in op relevante duurzaamheidaspecten.

Naast Plug & Play Core, bedient Ballast Nedam zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt van de woning- en utiliteitsbouw met modulaire concepten als de iQwoning(R), Ursem Modulaire Bouwsystemen en ModuPark(R), het modulaire product voor parkeergarages.

Ballast Nedam werkt aan integrale projecten in Nederland op de vier werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Binnen deze focus richten we ons op de nichemarkten industriebouw, offshore windmolens, secundaire grondstoffen en alternatieve brandstoffen. Op een aantal expertisegebieden zijn we ook internationaal actief. Het aandeel Ballast Nedam is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) van NYSE Euronext.

Ballast Nedam kiest voor levenscyclus denken en doen: wij ontwikkelen, realiseren, beheren en hergebruiken. We zijn langdurig betrokken bij beheer, onderhoud en exploitatie van projecten en organiseren financiele haalbaarheid. Onze toeleverende en specialistische bedrijven leveren

onderscheidend vermogen door innovatie, kostenleiderschap en inkoopkracht. Het aanbod van Ballast Nedam verschuift naar modulaire producten en specifieke product-marktcombinaties met meer toegevoegde waarde.

Ballast Nedam realiseert blijvende kwaliteit in combinatie met lagere levenscycluskosten voor zijn klanten en de samenleving. www.ballast-nedam.nl

Bron± Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu