Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.
Datum: woensdag 5 juni 2013
Bron: Actueel Nieuws
wethouder Cultuur van de Gemeente Den Haag.
“In de bus terug waren mensen zó trots! Ze voelden zich met een rode loper ontvangen. Je beseft niet wat dat doet met gewone mensen die een museum zien als niet bedoeld voor henzelf. Wat de kinderen hadden gemaakt in het Kinderatelier, het leek wel heilig. De buschauffeur mocht nauwelijks remmen uit angst dat het eigen kunstwerkje kapot ging.” Louise Roeleveld, buurtactiviste Laak
“Ik vind dit echt het mooiste project van ons museum. Ik heb nooit eerder zoveel één-op-één contact gehad met bezoekers. Wijkbewoners leken wel sponzen, die alles wat we vertelden, gewoon naar binnen zogen.” Titus Eliëns, Hoofd collecties Gemeentemuseum Den Haag
Ruim vier jaar geleden startte het Gemeentemuseum Den Haag het stadsdelenproject. Doel was om de band met de inwoners van Den Haag aan te halen, vanuit de overtuiging dat onze fantastische kunstcollectie en het museumgebouw van Berlage de levendigheid en de onderlinge verbondenheid in de stad vergroot. Dit bleek meer dan waar te zijn. Ondernemers, bewonersorganisaties, sportverenigingen, buurtactivistes, kerkgenootschappen, woningcorporaties maar ook individuele buurtbewoners uit alle Haagse stadsdelen wisten in grote getalen de weg naar ‘hun’ Gemeentemuseum te vinden. Voor veel bezoekers was het de eerste keer dat ze het museum bezochten.
Via ‘ambassadeurs’ in de buurten en wijken zijn inwoners geënthousiasmeerd om gratis naar het museum te komen voor workshops en speciale wijkavonden. Deze ambassadeurs; de voorzitter van de voetbalclub, de bibliothecaresse, de ondernemersvereniging, de mevrouw met het hondje in de straat die alles weet en regelt waren van cruciaal belang. Zij waren onze ogen, oren en vooral monden van het museum. Zij brachten over waarom het museum zo bijzonder is. De grote winst van het project is dat inwoners van Den Haag trots op hun museum zijn geworden.
De laatste stadsdelenavond is meteen ook de start van het vervolg op het stadsdelenproject. In de toekomst blijft het museum actief de stad bij het museum betrekken. Door middel van speciale avonden en activiteiten die nauw aansluiten bij de interesses van de bewoners krijgt dit project een vaste plaats in het Gemeentemuseum Den Haag.