Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Politie vindt afscheidsbrief vader op pc

Datum: dinsdag 14 mei 2013

Bron: Actueel Nieuws

14 mei 2013 -

ZEIST (ANN) - Uit onderzoek in de zaak van de twee vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist is naar voren gekomen dat de vader, Jeroen Denis, een afscheidsbrief heeft achtergelaten op zijn computer. In de brief staat niets over zijn twee zoontjes, dit is bevestigd door de politie.

De afscheidsbrief is op Jeroen Denis zijn computer geschreven op maandag 6 mei rond 16.20 uur in zijn huis in Vleuten. De twee jongens waren toen ook bij hem thuis, een getuige heeft ze om 20.00 uur nog in Vleuten gezien. In de brief schrijft Denis onder andere dat hij het leven niet meer ziet zitten en zelfmoord zal gaan plegen. Ook schrijft hij dat hij richting het zuiden zal rijden. Voor zijn vertrek uit Vleuten heeft de man nog 170 euro aan cash geld gepind. de politie noemt dit opvallend, omdat Jeroen Denis normaal gesproken alle aankopen pinde. De politie trekt hieruit de conclusie dat hij hoogst waarschijnlijk voor dit cash geld spullen heeft gekocht die later in het Doornse Gat zijn gevonden, zoals de sleepkabel en de spanband.

Welke route Denis heeft genomen op de terugweg blijft nog steeds onduidelijk. Vermoedelijk reed hij rond 22.26 uur door de Fattenbergstraat in Neerbeek. Opvallend is dat hij kort daarna voor het laatst belde met zijn huidige partner en vertelde dat ze waren aangekomen bij het motel in Limburg. In werkelijkheid was hij op dat moment nog in Neerbeek. Uit videobeelden die de politie in bezit heeft blijkt dat de auto maandag rond middernacht op de parkeerplaats de Romeinse Put bij Venray heeft gestaan. De beelden zijn echter niet erg duidelijk, daarom weet men niet of de twee jongens op dat moment in de auto zaten. Om 1.42 uur wordt de Hyundai van Denis geregistreerd door een kentekenscanner op de Rijnbrug bij Rhenen. Een bewakingscamera in Leersum legt vervolgens om 1.56 uur de auto vast op de Rijksstraatweg in Leersum. Op de Rijksstraatweg keert Jeroen Denis, waarna er een andere auto achter hem aan rijdt. De politie zoekt de bestuurder van deze auto.

Na de Rijksstraatweg in Leersum is de recherche het spoor kwijt, pas om 4.15 uur wordt er weer een signaal van Jeroen Denis zijn GSM opgevangen in het Doornse Gat. De politie heeft inmiddels 1500 tips binnengekregen over de zaak. Later zal een foto van de kleding van de vader worden vrijgegeven, wat de kinderen aanhadden is niet bekend.

Zoektocht in Geulle

Naar aanleiding van binnengekomen informatie zijn we in de middag van 12 mei gestart met een onderzoek in het gebied rondom de visvijver in Geulle (Limburg). Om 21.15 uur is de zoekactie gestaakt voor de avond. Morgenvroeg wordt de zoekactie voortgezet.

De politie vraagt

De politie is op zoek naar meer informatie over de onderstaande voorwerpen. Heeft u informatie dan ontvangt de politie deze graag van u via het onderstaand tipformulier. Wilt u rechtstreeks contact opnemen met de politie? Belt u dan met de nationale tiplijn via 0800-6070.

Foto 1 Schoen:

De vader van de kinderen is in het bezit van een identieke soort schoenen. Deze schoenen zijn niet meer bij hem thuis, in de auto of op de plek waar hij dood werd aangetroffen gevonden. Wie weet waar deze schoenen zijn?

Foto 2 Sleepkabel:

Een deel van een soortgelijke sleepkabel is aangetroffen op de plek waar de vader zich van het leven heeft beroofd. Wie weet waar mogelijk de rest van de sleepkabel is gebleven.

Foto 3 Spanband:

In de nabije omgeving van de plek waar de vader dood werd aangetroffen is deze spanband gevonden. Of de spanband iets met de zaak te maken heeft en waar de spanband vandaan komt is de politie niet bekend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de vader deze spanband recent, al dan niet in combinatie met de sleepkabel of andere goederen heeft aangeschaft. De politie wil graag in contact komen met mensen die hier iets over kunnen melden.

Zie dossier van Ruben en Julian

Actueel Nieuws Nederland

Actueel Nieuws Nederland

Actueel Nieuws Nederland

Actueel Nieuws Nederland

Actueel Nieuws Nederland

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
10 maanden geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
2 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu