Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Eerste Willem-Alexanderlaan in Zuidplas

Datum: woensdag 1 mei 2013

Bron: Actueel Nieuws

1 mei 2013 -

Op dinsdag 30 april, de dag van de troonswisseling, opende wethouder Rinus Bosman om 8.30 uur de eerste Koning Willem-Alexanderlaan van Nederland. Deze laan wordt de ontsluitingsweg binnen de nieuw te ontwikkelen woonwijk in Zevenhuizen-Zuid.

Opening

Ruim honderd kinderen fietsten in een lawaaioptocht onder leiding van de kinderburgemeester Bjoern de Ruiter en een vertegenwoordiger van Stichting Oranje Zevenhuizen naar de nieuwe laan om wethouder Bosman het naambord te overhandigen. Daar monteerde wethouder Bosman onder muzikale begeleiding van muziekvereniging De Kleine Trompetter het naambord voor de nieuwe laan en was de eerste Koning Willem-Alexanderlaan van Nederland een feit. Na afloop kregen de oranje fietsers een koninklijk ontbijtbuffet, mogelijk gemaakt door de ontwikkelaars van de toekomstige woonwijk: Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (een combinatie van AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron), Synchroon, Thunnissen, de gemeente Zuidplas en via regionale ondernemers: Van Leeuwen Makelaardij, bakkerij Ammerlaan, groente en fruit 't Karrewiel, So Natural en Shell Knaap, en als toetje Dr. Oetker.

Oranje in Zuidplas

Wethouder Bosman: "De dorpen in Zuidplas hebben een sterke oranjetraditie. Daarom leek het ons een mooi gebaar om op 30 april een straat te benoemen ter ere van de troonswisseling. Willem-Alexander, die op 26 april 2013 als prins zijn laatste officiele handeling in Zuidplas heeft verricht doorhet openen van de internationale `Willem-Alexander Baan', kreeg als koning op de dag van de troonswisseling een laan die naar hem is vernoemd." Stichting Oranje Zevenhuizen had het programma dit jaar volledig aangepast aan de troonswisseling. Zo was er een groot tv-scherm gehuurd, zodat iedereen op het dorpsplein de plechtigheid kon volgen, van de inhuldiging tot aan de balkonscene. Extra speciaal aan deze dag was dat iedereen als koning Willem-Alexander en koningin Maxima op de foto kon gaan. Natuurlijk passeerden ook de traditionele activiteiten de revue. Om 10.00 uur ging de vrijmarkt open. Vanaf 11.30 uur kon iedereen zich inschrijven voor `de grote Zevenhuizense fietsenralley op superkleine fietsen', die om 12.00 uur van start ging. Er waren diverse optredens op de
verschillende podia. Jong Oranje Zevenhuizen verzorgde ook weer de activiteiten op het JOZ-plein. Zo was er voor ieder wat wils op de laatste Koninginnedag.

Laan door nieuwe wijk

De komende jaren wordt een nieuwe woonwijk in Zevenhuizen-Zuid ontwikkeld. In een periode van zo'n 15 jaar zullen hier ongeveer 1200 woningen worden gebouwd. Hoewel de voorbereidingen voor deze wijk nog volop in gang zijn, is het eerste deel van de hoofdontsluitingsweg al aangelegd. Vorig jaar hebben de kinderen van de basisscholen De Eendragt en 't Reigerbos hier tijdens Nationale Boomfeestdag de eerste bomen geplant. De straat had echter nog steeds geen naam. "Toen de troonswisseling bekend werd, wisten we het meteen', vertelde wethouder Bosman. "Een nieuwe koning en een nieuwe woonwijk. Het kon niet anders dan dat deze straat de Koning Willem-Alexanderlaan zou gaan heten. En omdat de jeugd de toekomst heeft, vieren we dit vooral met hen en veel kabaal. Misschien is de lawaaioptocht zelfs wel in Paleis Noordeinde te horen."

Koningslinde

Ter ere van de troonswisseling werd op dinsdag 23 april 2013 in elk dorp van Zuidplas een Koningslinde geplant, geschonken door lokale ondernemers aan de gemeente. Wethouder Rinus Bosman plantte de Koningslinde in Zevenhuizen-Zuid bij de entree van de Koning Willem-Alexanderlaan, naast het Nijverheidscentrum. Deze Koningslinde is mogelijk gemaakt door de ontwikkelaars van de toekomstige woonwijk: Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (een combinatie van AM, Amvest, ASR, Heijmans en Woonbron), Synchroon, Thunnissen en de gemeente Zuidplas.

Bron:Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu