Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Introductie nieuwe TomTom Go

Datum: donderdag 18 april 2013

Bron: Actueel Nieuws

18 april 2013 -

Amsterdam - TomTom zet wederom de standaard voor navigatie, met de introductie van de gloednieuwe TomTom GO. Automobilisten krijgen de controle over hun rit terug, dankzij TomTom's compleet nieuwe ontwerp van draagbare navigatie-systemen (Portable Navigation Device). Met een nieuwe Interactieve Kaart, Lifetime TomTom Traffic, en 3D kaarten zien automobilisten precies wat er om hen heen gebeurt, en wat ze op hun route kunnen verwachten.

"Navigatie was ooit bedoeld om automobilisten naar onbekende bestemmingen te leiden, maar nu willen we ze de informatie verschaffen om iedere dag, tijdens iedere rit, de juiste keuze te kunnen maken," vertelt Corinne Vigreux, Managing Director van TomTom Consumer. "We hebben de PND volledig opnieuw ontworpen, waardoor deze nu voor elke dag een essentiele ondersteuning vormt tijdens het rijden. Dankzij ons toonaangevende TomTom Traffic zien automobilisten meer dan alleen de weg die voor ze ligt, en geven we ze meer overzicht en meer controle dan ooit tevoren."

Interactieve Kaart
Automobilisten krijgen gemakkelijk toegang tot de informatie die ze nodig hebben, dankzij een high-resolution touch screen. De gloednieuwe Interactieve Kaart reageert op aanraking. Gebruikers kunnen eenvoudig in- en uitzoomen om locaties te zoeken en te verkennen en ontvangen via een tik op de kaart direct de route naar die locatie.

Lifetime TomTom Traffic
De nieuwe TomTom GO serie wordt standaard geleverd met Lifetime TomTom Traffic. TomTom's toonaangevende verkeersinformatie geeft exact aan waar vertragingen beginnen en ophouden, waardoor automobilisten hun bestemming sneller kunnen bereiken. Gebruikers kunnen op twee manieren verbinding maken met TomTom Traffic, via Smartphone Connected of via Always Connected.

Smartphone Connected systemen ontvangen TomTom Traffic met een smartphone-verbinding via BlueTooth(R). Smartphone Connected gebruikt een bestaand smartphone-data plan om verbinding te maken met zowel TomTom Traffic als met andere diensten, zoals TomTom Flitsers.

Always Connected systemen** bieden, meteen na aankoop, de eenvoudigste manier om verbinding te maken met TomTom Traffic. Dankzij de ingebouwde verbinding hebben automobilisten, zonder extra kosten voor data roaming in het buitenland, snel en eenvoudig toegang tot TomTom Traffic en andere diensten, zoals TomTom Flitsers.

3D Kaarten
Gebouwen en herkenningspunten komen tot leven dankzij de 3D weergave, zodat automobilisten altijd exact weten waar ze zich bevinden.

Bij de nieuwe TomTom GO reeks is het maken van de keuze voor het juiste product eenvoudiger geworden. Klanten kiezen hun schermgrootte, met de keuze uit een 4.3", 5" of 6" model; vervolgens kiezen ze hoe ze TomTom Traffic informatie willen ontvangen, ofwel via Smartphone Connected ofwel via Always Connected.

Extra functies
Route Balk: In een oogopslag essentiele verkeers- en route-informatie. De Route Balk toont verkeersinformatie en flitsers op de route.

Quick Search: Automobilisten kunnen hun bestemming sneller vinden dankzij de intuitieve zoekmogelijkheden. Quick Search start met bestemmingen te zoeken zodra de gebruiker begint met typen.

My Places: Automobilisten zien hun favoriete locaties op de kaart en kunnen hun kaart aanpassen dankzij My Places. Hiermee wordt het eenvoudiger om, dag in, dag uit, naar favoriete locaties te navigeren.

Lifetime Maps: Rijd altijd met de meest recente kaart. Gedurende de levensduur van het product kunnen gebruikers altijd vier of meer volledige updates van de kaart op hun navigatiesysteem downloaden. Automobilisten ontvangen alle aanpassingen aan het wegennet, adressen en Nuttige Plaatsen.

Flitsers (drie maanden op proef): Minder stress, dankzij waarschuwingen voor aankomende flitsers. Deze waarschuwingen maken automobilisten meer bewust van de plaatselijke snelheidslimieten en helpen snelheidsboetes te voorkomen. Als onderdeel van de wereldwijde TomTom community, profiteren
gebruikers van de geavanceerde en zeer precieze waarschuwingen.

*De smartphone moet compatibel zijn en over een data plan beschikken. Extra kosten kunnen van toepassing zijn.
**Afhankelijk van de beschikbaarheid van een netwerkverbinding


Actueel Nieuws Nederland

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu