Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Drie mannen verdacht van illegaal gokken

Datum: zaterdag 16 maart 2013

Bron: Actueel Nieuws

16 maart 2013 -

Den Haag - In een internetcafe aan de Paul Krugerlaan en in eenzelfde cafe aan de Vaillantlaan hield de politie woensdagavond 13 maart in totaal vier mannen uit Den Haag van 25-37 jaar aan. Drie van hen worden verdacht voor het mogelijk maken van illegaal gokken. De vierde verdachte werd aangehouden voor de wet ID. Ook werden in de panden zoekingen gedaan. 

De politie had aanwijzingen dat in de twee cafes illegaal gegokt zou worden. Onderzoek en observaties bevestigde dit beeld en vormde voldoende aanleiding een doorzoeking in beide panden uit te voeren. Samen met de Belastingdienst, de Nederlandse Kansspelautoriteit, Verispect en de Forensische Opsporing stapte de politie woensdagavond de panden binnen en werd de situatie zogenaamd `direct bevroren'. Dat betekent dat niemand meer het pand in of uit mag. 

Aanhoudingen 
De politie controleerde alle aanwezigen. In het pand aan de Paul Krugerlaan hield de politie de 25-jarige eigenaar. In het andere cafe werd naast de 28-jarige eigenaar ook een trouwe 25-jarige bezoeker aangehouden. Alle drie voor betrokkenheid bij illegaal gokken in de sportwereld. De 37-jarige Hagenaar die werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs was eveneens in het pand aan de Vaillantlaan. 

Geldhond 
Voor de doorzoekingen van de panden zette de politie een geldhond in. Die vond in een verborgen afgesloten laatje ruim negenduizend euro aan contant geld. In totaal nam de politie ruim tienduizend euro aan contanten in beslag. Naast geld werden computers, ticketprinters en een grote hoeveelheid gokbriefjes in beslag genomen. 

Toeloop 
De actie trok op beide locaties de aandacht van buurtbewoners. Op de Vaillantlaan was de toeloop het grootst. Zo'n 30 buurtbewoners kwamen polshoogte nemen. De al in de wijk aanwezige surveillerende paarden werden ingezet om de toeschouwers op een werkbare en veilige afstand te houden. 

Informatie omzetten naar actie 
Om een einde te maken aan de criminaliteit en overlast in het verzorgingsgebied van bureau De Heemstraat heeft het bureau een aanpak met als doel criminelen te isoleren en uit hun netwerk te halen. Hiervoor zet de politie de informatie die over een knelpunt binnenkomt direct om in onderzoek en slaat de politie met partners de handen ineen om te kijken welke maatregelen voor welke personen impact hebben. In dit geval betekende dat direct actie op de twee "hotspots" aan de Paul Krugerlaan en de Vaillantlaan. Met deze aanpak wordt het voor criminelen duidelijk dat misdaad niet loont. 

Naast een persoonsgebonden aanpak zet de politie samen met andere betrokken instanties, waaronder de gemeente Den Haag, de reclassering en het openbaar ministerie (OM), ook een gebiedsgebonden aanpak in. Doel van de gebiedsgebonden aanpak is de overlast en het hinderlijke gedrag van de jongeren binnen hun netwerk te stoppen en zo het netwerk te doorbreken. Dit is een topprioriteit in het veiligheidsbeleid van de Haagse driehoek van de burgemeester, de hoofdofficier en de hoofdcommissaris. 

In dit onderzoek wordt vanzelfsprekend samen met de gemeente bekeken of de internetcafes ook bestuurlijk aangepakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld (tijdelijke) sluiting. 

Buurtbewoners 
Door zichtbaar in de wijk aanwezig te zijn en alert op te treden bij overlastmeldingen tracht de politie het vertrouwen van buurtbewoners te vergroten en meer aangifte-, meldings- en verklaringsbereidheid te krijgen. Sommige mensen durven, uit angst voor criminelen, informatie niet met de politie te delen. Door dat wel te doen, krijgt de politie beter zicht op de hotshots en hun activiteiten en kan zij effectiever optreden.

© Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 maanden geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
1 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu