Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Bommelder doet interview met ANN

Datum: donderdag 14 maart 2013

Bron: Actueel Nieuws

14 maart 2013 -

ROTTERDAM (ANN) - De verdachte A. heeft spijt van zijn daden en zit er erg mee. Hij wilt zijn excuses aanbieden dat zei hij tijdens een telefoongesprek op 13 maart 2013 met de redactie van Actueel Nieuws Nederland. A. vertelde dat hij vaker een conflict had gehad met de politie en dat niemand naar zijn verhaal wilde luisteren. Op het laatst zag hij geen uitweg meer en besloot meerdere bedreigingen te uiten naar de politie.

Terug in de tijd

Het verhaal speelde zich zo'n drie jaar terug af toen A. samen met zijn vriendin op een kamer woonde van begeleid wonen. A. stapte samen met zijn vriendin naar de politie  om  aangifte toe doen van diverse diefstallen die gepleegd waren door een medebewoner. (maar in het algemeen gewoon diefstallen.) De politie gaf geen gehoor en deed niks met de aangifte en verdachten en vriendin kregen door de bewoners de schuld. De persoon die de diefstallen pleegde werd uiteindelijk overgeplaatst en A. vluchtte samen met zijn vriendin naar Rotterdam om uit deze vervelende situatie te kunnen komen.

Zware Medicijnen

De vriendin van A. werd gedwongen om zware medicijnen te slikken omdat ze last had van stemmingswisselingen.  Het leed was erg groot en ook naar haar werd niet geluisterd. Uiteindelijk werd zijn vriendin door de politie opgehaald "voor haar eigen best wil" en geplaatst in de psychiatrische instelling "Poortugaal crisis opname". Ze kreeg uiteindelijk haar eerdere psychiater die niet naar haar verhaal wilde luisteren. Om haar tot rust te laten komen kreeg ze een overdosis risperidon twee keer 75 mg per twee weken. Toen ze uiteindelijk officieel terug ging naar haar huis in Rotterdam en uit noodzaak overgeplaatst werd naar het Riagg heeft de behandelaar van het Riagg haar medicijnen verlaagd omdat het Riagg het ook teveel vond. voor ze door de politie werd opgehaald was ze vrijwillig in behandeling. Behandeling van de Delta die samenwerkt met de politie. De overdosis is toegediend onder rechtelijke machtiging. De vriendin van A. kreeg de medicijnen via een injectie toegediend en kon zelf niet de hoeveelheid bepalen.

Bedreigingen

Voor A. was dit te veel en belde de politie verschillende keren om aan te geven dat ze een verkeerde keuze hadden gemaakt en dat hij aangifte wilde doen tegen de Delta. Ook hier gaf de politie geen gehoor aan. A. kreeg van de Delta te horen dat zijn vriendin haar vrijheid zou worden afgenomen als zij nog met hem zou om blijven gaan. A. was boos, voelde zich bedreigd en gedwongen om maatregelingen te nemen. A. werd nadat hij  het politiebureau niet meer wilde verlaten totdat iemand hem te woord zou staan, door drie agenten op straat gezet. A. zag geen andere kansen en besloot bedreigen te uiten naar de politie. De meerdere bedreigingen werden door de politie niet serieus genomen. Uiteindelijk kreeg A. toch de aandacht toen hij een nep bommelding meldde bij 0900-8844. wat in verband wed gebracht met een lege tas die over het hek van politie Hellevoetsluis was gegooid.

De verdachte

"mijn mededeling bij de melding van zondag is dat ik onder andere word buitengesloten door bureaucratisch redenen van het hebben van een huisarts. ik heb mijn psychiatrische problemen en dus verwijzingen nodig die ik niet kan krijgen op die manier. ik heb ook duidelijk gezegd dat een persoon in die situatie deze meldingen kan doen al zijn ze vals. waarom pakken ze iemand op die zijn hulp niet kan krijgen?

ik hoop dat de zwakke niet meer hoeven te vluchten op het moment dat de sterke arm niet achter ze staat. ik heb klachten proberen in te dienen bij politie, gemeente, ombudsman. ik heb nooit reacties gekregen. mijn intentie was om ze aan de spreektafel te krijgen, nooit om ze in ACTIE te laten komen.

dat er een tas in hellevoetsluis is gevonden is voor mij een raadstel daar heb ik niets mee te maken, maar blijkbaar was mijn telefoontje wel de reden dat ze het gebied hebben afgezet en daar wil ik tegenover de brave burgers en winkeliers mijn oprechte excuses voor aanbieden.

en wie weet komt mijn excuus naar de politie nog."

Bommelding

Op zondag 10 maart kreeg de politie in Hellevoetsluis de schrik van hun leven als men een verdachte tas ziet liggen die over het hek was gegooid op de achterplaats van het politiebureau. Kort daarna komt er een bommelding binnen, de politie neemt de zaak zeer serieus en begint met een grootschalig onderzoek. Er werd geen enkel risico genomen en de nodige voorzorgsmaatregelen werden ingezet. In een straal van 150 meter van het politiebureau werd alles afgezet. Ook het nabij gelegen winkelcentrum bleef gesloten. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) onderzocht op de binnenplaats van het bureau, samen met een speurhond, de tas. Deze bleek uiteindelijk leeg te zijn. De afzettingen werden om half twee opgeheven. 


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 maanden geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
1 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu