Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Eerste fase nieuwe containerterminal afgerond

Datum: maandag 4 maart 2013

Bron: Actueel Nieuws

4 maart 2013 -

Aannemerscombinatie TigeR, een combinatie van GMB, Dura Vermeer en Imtech, rondt vandaag de eerste fase af van de ondergrondse en bovengrondse infrastructuur voor de nieuwe containerterminal van APM Terminals op Maasvlakte 2. Constructies, zoals verhardingen, kraanbanen, riolering, kabels, leidingen en gebouwen, vormen de basis van de meest geavanceerde containerterminal van de Rotterdamse haven waarbij de veiligheid voorop staat. 

Stackgebied 
TigeR draagt op 4 maart de eerste zes van de in totaal 37 stackgebieden over aan opdrachtgever APM Terminals. De afgeronde stackgebieden beslaan bijna 7000 m2 volledig geasfalteerd terrein. De gebieden, waar vanaf november 2014 containers worden opgestapeld, worden ontsloten door zes kraanbanen van elk 350 meter lang. Ook de ondergrondse infrastructuur zoals kabels, leiding en riolering is aangelegd. Op het terrein staan ook verdeelstations met de afmetingen van een 20ft container zodat ze optimaal passen in het geheel geautomatiseerde gebied. Elke vierkante meter van de high tech terminal kan zo worden benut. 

Op tijd 
TigeR startte in mei 2012 met de uitdagende opdracht om in twee jaar tijd een kwalitatief hoogwaardige en robuuste infrastructuur aan te leggen voor een veilige, duurzame en efficiente terminal. Na spannende wintermaanden met veel sneeuw en vorst en hierdoor onwerkbaar weer en tegenvallende producties, bereikt de aannemerscombinatie maandag 4 maart op tijd de eerste mijlpaal. "Ik ben blij met de eerste fase die in gebruik genomen wordt door APM Terminals Maasvlakte II van TigeR. Deze belangrijke mijlpaal zorgt ervoor dat het eerste puzzelstuk op zijn plaats ligt, complimenten voor het team van Tiger." Zegt William Rengelink (Technical Integration Manager APMT MVII). 

Veiligheid 
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij APM Terminals en de drie gerenommeerde aannemers die samen TigeR vormen. TigeR Projectmanager Marco Twigt: "Ik ben blij met het bereiken van deze eerste mijlpaal en ben trots op het werk dat tot nu toe door onze medewerkers is verzet. In het bijzonder ben ik tevreden met de aandacht die onze mensen geven aan veilig werken. Hierdoor vieren we gezamenlijk het veilig bereiken van een mijlpaal." 

Eerste containerkranen
Met de ingebruikname van de eerste stackgebieden door APM Terminals is de weg vrij voor Hans Kuenz GmbH, leverancier van containerkranen, om met de opbouw van de stackkranen te beginnen. De eerste transporten van de stackkranen naar Maasvlakte 2 vinden vanaf medio maart per as plaats. 


TigeR 
TigeR is een combinatie van GMB, Dura Vermeer en Imtech voor de realisatie van de bovengrondse en ondergrondse infrastructuur van de containerterminal van APM Terminals Maasvlakte II. De civiele en elektro- en installatietechnische werkzaamheden lopen van mei 2012 tot april 2014. 

APM Terminals Maasvlakte II 
De nieuwe terminal van APM Terminals wordt 180 hectare groot en kan uitgroeien naar een capaciteit van 4,5 miljoen TEU. De terminal wordt gefaseerd aangelegd. De eerste gronduitgifte is 86 hectare. De terminal krijgt 2.800 meter diepzeekade waarvan 1.000 meter in de eerste fase wordt opgeleverd. De kade heeft een diepte van 20 meter. Ook wordt een 500 meter lange barge/feederkade gebouwd met een diepgang van ruim 10 meter. Er komt een directe aansluiting op het spoor van de Betuweroute. De terminal is eind 2014 operationeel. Met deze uitbreiding is de groei van APM Terminals en Maersk Line in Rotterdam ook op lange termijn gewaarborgd.

© Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu