Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Rondleidingen FutureLand in voorjaarsvakantie

Datum: zondag 17 februari 2013

Bron: Actueel Nieuws

17 februari 2013 -
Tijdens de voorjaarsvakantie besteedt FutureLand extra aandacht aan de jongste bezoekers. Van zondag 17 februari tot en met zondag 3 maart kunnen kinderen samen met hun ouders/begeleiders ontdekken hoe je nieuw land aanlegt, welke dieren vroeger allemaal leefden op de zeebodem en wat er allemaal voor spannends in een haven gebeurt.

Sinds 1 september 2008 wordt gebouwd aan een nieuw stukje Nederland: Maasvlakte 2. FutureLand, het interactieve informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, is het hele jaar gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook tijdens de voorjaarsvakantie is iedereen weer van harte welkom en besteedt FutureLand extra aandacht aan de jongste bezoekers. Van zondag 17 februari tot en met zondag 3 maart kunnen kinderen samen met hun ouders/begeleiders ontdekken hoe je nieuw land aanlegt, welke dieren vroeger allemaal leefden op de zeebodem en wat er allemaal voor spannends in een haven gebeurt. Het nieuwe land van dichtbij bekijken kan door een rondvaart te maken met de FutureLand Ferry of een busrit met de FutureLand Express XL.

Samen speuren
Nieuwsgierige bezoekertjes en hun ouders/begeleiders kunnen tijdens de voorjaarsvakantie aanschuiven bij een presentatie die toegankelijk is en uitleg geeft over alles wat bij de aanleg van Maasvlakte 2 komt kijken. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met behulp van een ontdekkingstocht maken ze een interactieve rondgang door FutureLand. Van gevonden mammoetbotten tot het meest indrukwekkende materieel waarmee wordt gewerkt, alles komt voorbij. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus: kinderen van 6-9 jaar en kinderen vanaf 10 jaar.

Kinderrondleidingen voorjaarsvakantie
De speciale kinderrondleidingen door FutureLand worden georganiseerd van zondag 17 februari tot en met zondag 3 maart en zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. > Op de volgende werkdagen starten de kinderrondleidingen om 13:00 en 15:00 uur: wo. 20/2, di. 26/2, wo. 27/2, do. 28/2 en vrij. 1/3. > Op zondagen gedurende de voorjaarsvakantie starten de kinderrondleidingen om 13:00 en 15:00 uur: zo. 17/2, zo. 24/2 en zo. 3/3.

Let op: op zaterdagen is FutureLand, los van de themadagen, gesloten. Op zaterdag 23 februari is FutureLand geopend voor een themadag in het teken van de Yangtzehaven en worden er om 13:00 en 15:00 uur kinderrondleidingen georganiseerd.

Reserveren FutureLand Ferry en FutureLand Express XL Bezoekers van FutureLand kunnen het nieuw aangelegde land van dichtbij bekijken en een rondvaart of -rit maken met de FutureLand Ferry (EUR 8,75 p.p.) of FutureLand Express XL (EUR 5,75 p.p.). Een ervaren gids van FutureLand vertelt het verhaal over Maasvlakte 2 en de technische aspecten van de terminal in aanbouw, waar in 2014 de grootste containerschepen zullen afmeren. De FutureLand Express XL past iedere zondag haar route aan voor een uniek kijkje op de AMPT MVII terminal in aanbouw. Een combinatieticket voor zowel de rondvaart als busrit kost EUR 13,- per persoon. Kijk voor informatie en het maken van reserveringen op de internetpagina's. Let op: passagiers moeten tenminste 135 cm zijn.

Over FutureLand In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themaweekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. FutureLand ontving al 450.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl. Adres: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.

© Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu