Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Geen Nederlandse ruiters Mechelen

Datum: maandag 31 december 2012

Bron: Actueel Nieuws

31 december 2012 -

MECHELEN (KNHS) - Harrie Smolders (Hooge Mierde) met de 12-jarige merrie Regina Z (v. Rex Z) en Maikel van der Vleuten (Mierlo) met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) wisten geen van beiden door te dringen tot de barrage van de Rolex FEI wereldbeker kwalificatie, die in het Belgische Mechelen werd verreden. De overwinning ging naar de Zweed Hendrik von Eckermann met het voormalige toppaard van Ludger Beerbaum, Gotha FRH. Daarmee verstoorde Von Eckermann een Belgisch feestje. De Belgische ruiter Francois Mathy jr. leek namelijk op weg naar een thuiszege met een typische exponent van de Belgische springpaardenfokkerij d'Atlantique Royal, die Darco als vader heeft en uit een moeder komt van Kannan. 

Parcoursbouwer Lucien Somers had in de met 10.000 bezoekers gevulde Nekkerhal, die daarmee bomvol was, wederom een hem typerend parcours neergezet waarin het vooral de combinaties waren die de ruiters en hun paarden voor problemen plaatsten. De driesprong, steil, steil en dan een indrukwekkende hoge en brede oxer, zorgde voor veel problemen. Ook de dubbelsprong waarvan het eerste onderdeel uit een 1.55 m. hoge en 1.90 m. brede triple bar bestond, gevolgd door een 1.60 m. hoge steilsprong, die op 8.10 m. afstand was gebouwd, leverde veel problemen op. Uiteindelijk bleven negen combinaties foutloos en noteerden 20 combinaties, exact de helft van het deelnemersveld, een springfout. Onder de ruiters die met een springfout aan de eindstreep kwamen ook de beide Nederlanders. Voor Maikel van der Vleuten kwam het foutje al op de tweede hindernis. Een oxer over een sloot gebouwd. "De afstand van de eerste naar de tweede hindernis kon in zeven of in acht galopsprongen worden overbrugd. Verdi heeft van nature een grote galop, vandaar dat ik besloot om het in zeven te doen. Achteraf had ik misschien na de derde galopsprong Verdi even attent moeten maken en daardoor liep hij nu net iets te flegmatiek door, waardoor we een fout kregen die met het voorbeen werd gemaakt. Dat Verdi over een onbegrensd vermogen beschikt werd duidelijk in de combinaties, want daar kwam hij nergens in de buurt van het hout. Jammer van dat foutje van mij, want Verdi deed het gehele parcours gruwelijk zijn best om fouten te vermijden", aldus Maikel van der Vleuten, die uiteindelijk met een 23ste plek ver verwijderd bleef van wereldbeker punten. 

Harrie Smolders, die met Regina Z als 14de eindigde, kreeg daarvoor de eerste drie wereldbeker punten. "Lucien Somers heeft een eigen stijl van bouwen en daar houdt hij consequent aan vast. Dat staat wel ver af van wat de moderne parcoursbouwers in de piste zetten, maar toch krijgt ook Somers mooie sport. Zo weet je dat als hij bouwt de oxers tot kasteelhoogte worden opgetrokken. Zelf kregen we op de uitsprong van de driesprong, ook een kasteel van een oxer, een fout. Regina haalde gemakkelijk de hoogte, alleen was de breedte van de hindernis een probleem. Toch ben ik dik tevreden. Voor Regina was het na een behoorlijke rustperiode de tweede wedstrijd en hadden we gedurende de rit nergens een probleem, behalve dan op die ene oxer", aldus Smolders. 

Onder de negen barrageruiters ook de Nederbelg Jos Lansink met Cavalor Valentina van 't Heike. Tijdens het barrageparcours noteerde Lansink een springfout en eindigde als zevende. In de West-Europese League blijft de Spanjaard Sergio Alvarez Moya het klassement aanvoeren, voor de Fransman Kevin Staut. De Zwitser Pius Schwizer staat derde. Beste Nederlander is nog steeds Jeroen Dubbeldam, die achtste staat. Marc Houtzager neemt de 15de plek in en Maikel van der Vleuten staat 19de.

© Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu