Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

NMa verleent goedkeuring aan samenwerking Eredivisie en FOX

Datum: vrijdag 30 november 2012

Bron: Actueel Nieuws

30 november 2012 -

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft zijn goedkeuring verleend aan de samenwerking tussen Eredivisie Media & Marketing (EMM) en FOX International Channels (FIC). Parallel aan het onderzoek van de NMa is ook de overeenkomst tussen EMM en FIC volledig afgerond, waardoor alle lichten voor de samenwerking nu definitief op groen staan. 

Op 8 augustus van dit jaar maakten beide ondernemingen bekend dat FIC een 51% belang verwerft in EMM. Door het bestaande succes van Eredivisie Live te koppelen aan de internationale kennis, ervaring en het netwerk van FIC op het gebied van sportzenders, willen de twee partijen de Nederlandse voetbalfans een nog betere beleving bieden. "We zijn blij dat de goedkeuring van de NMa een feit is en de samenwerking tussen EMM en FIC nu echt van start kan gaan. De overeenkomst betekent een stevige injectie voor het Nederlandse voetbal, hetgeen goed nieuws is voor de clubs maar zeker ook voor de fans" zegt Alex Tielbeke, directeur EMM. "Door de lokale en internationale ervaring van FOX te combineren met onze eigen tv-zender worden we in staat gesteld de fans optimaal en met hoge kwaliteit te bedienen en het succes van Eredivisie Live verder uit te bouwen." 

Als gevolg van de samenwerking treedt Raymond van der Vliet, managing director FIC Benelux, naast zijn huidige rol ook toe tot de directie van EMM. Van der Vliet kijkt er naar uit: "Samen gaan we nu eerst alle mogelijkheden onderzoeken om de mediarechten van de Eredivisie clubs zo optimaal mogelijk te exploiteren en de voetbalfans een nog betere beleving te bieden. We hebben een gezonde ambitie en zullen tevens onderzoeken of het creëren van een extra tv-zender ook tot die mogelijkheden behoort. We zien er in ieder geval enorm naar uit om een positieve bijdrage te leveren aan de spannende en aantrekkelijke Eredivisie die we in Nederland hebben." 

EMM en FIC benadrukken dat de Eredivisie samenvattingen in ieder geval tot en met seizoen 2013/14 te zien zijn bij de NOS. Frank Rutten, directeur EMM, licht toe: "Voor de periode daarna worden alle opties met betrekking tot uitzending van de Eredivisie samenvattingen overwogen, waarbij voorop staat dat deze net zoals in de huidige situatie toegankelijk blijven voor het grote publiek. Want welke beslissing we ook nemen, een ding staat daarbij vast: ook na 2014 zijn de Eredivisie samenvattingen te zien op het open net." 

EMM is het mediabedrijf dat in 2008 werd opgericht door de 18 Eredivisie clubs en Endemol. Binnen de onderneming worden de collectieve media- en sponsorrechten geëxploiteerd namens, en ten behoeve van, de 18 Eredivisie Clubs. EMM is vooral bekend vanwege de exploitatie van tv-zender Eredivisie Live. FOX International Channels is in Nederland actief met de tv-zender National Geographic Channel en de digitale zenders 24Kitchen, Nat Geo Wild en FOXlife. 

Eredivisie Media & Marketing CV 
In het kader van de exploitatie van collectieve live tv rechten besloten de 18 Eredivisieclubs op 10 maart 2008 unaniem een nieuwe weg in te slaan. Voor de exploitatie van de live tv rechten werd gekozen voor het opzetten van een eigen voetbalkanaal in samenwerking met Endemol: Eredivisie Live. Zo kwam op 27 augustus 2008 een nieuwe entiteit tot stand: Eredivisie Media en Marketing CV (EMM), met Eredivisie CV en Endemol Sports Investments BV als commandite en Eredivisie Beheer BV als beherend vennoot. In het seizoen 2010/11 is ook KNVB toegetreden als partner in EMM. Het doel van de vennootschap is onder andere het optimaliseren van de commerciële exploitatie van de mediarechten en sponsorrechten ten behoeve van én namens de achttien Eredivisieclubs. EMM tracht zoveel mogelijk Nederlanders te verbinden met de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. Door gebruik te maken van een gezonde exploitatie wordt getracht op sportief vlak een hoogwaardige en aantrekkelijke c ompetitie te hebben én te houden in Nederland. 

FOX International Channels 
FOX International Channels (FIC) Benelux exploiteert National Geographic Channel en de digitale zenders 24Kitchen, Nat Geo Wild en FOXlife in de Benelux. FOX International Channels is de internationale multimedia tak van News Corporation. FIC ontwikkelt, produceert en exploiteert ruim 350 eigen nieuws-, sport-, film- en entertainmentkanalen in Latijns-Amerika, Europa, Azië en Afrika, in 37 talen. Deze kanalen en gerelateerde mobiele en HD-extensies bereiken wereldwijd ruim 1,1 miljard huishoudens. FIC heeft de ambitie hoge kwaliteit te leveren aan zijn wereldwijde gebruikers. FIC verwerft, ontwikkelt en (co)produceert scripted en non-scripted televisieprogramma's voor digitale platforms, waaronder de populaire en voor een Golden Globe genomineerde serie The Walking Dead. FIC beheert vier productiestudio's in de hele wereld en is verantwoordelijk voor de creatie van honderden televisie-uren. www.foxinternationalchannels.nl

© Nieuwsbank

actueel, actueel nieuws, nieuws, Actueel Nieuws 030, dagelijks nieuws, nieuws actueel,   


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu