Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.

CTO Wint overtuigend van Dozy Den Helder

Datum: dinsdag 27 november 2012

Bron: Actueel Nieuws

27 november 2012 -

Na de winst van vorige week in de beker was er zondag 25 november opnieuw een grote overwinning voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball. Tegenstander Dozy Den Helder keek na het eerste kwart al tegen een achterstand van meer dan 20 punten aan, dat de rest van de wedstrijd alleen maar groter werd. De eindstand werd 93-59.

Het wedstrijdteam van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball kon vanwege een rugblessure niet beschikken over Rowie Jongeling. Ook Richelle van der Keijl werd met knieklachten uit voorzorg aan de kant gehouden. Ondanks dit gemis knalden de Amsterdammers uit de startblokken en na drie minuten spelen was de voorsprong al tien punten. Alleen Maaike Klein wist in de eerste vijf minuten een drietal Helderse aanvallen te bekronen, waar de rest van het kwart alleen vanaf de vrije worp lijn het netje gevonden werd. Het CTO scoorde er ondertussen lustig op los en daverde over de tegenstander heen. Na tien minuten was het verschil al opgelopen tot meer dan 20 punten, 36-14. De statistieken van het CTO waren veelzeggend, 4/4 driepunters, 6/6 vrije worpen en 13/24 tweepunters.

Isabella Slim had hier een groot aandeel in, zij maakte in het eerste kwart al 14 punten, tegen een 100% score. In het tweede kwart zakte het energie niveau van de CTO’ers. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren, het initiatief nam af en de enorme snelheid van het eerste kwart werd flink teruggebracht. De voorsprong was dan ook niet verder uitgebreid toen beide teams bij 46-25 de kleedkamer opzochten. Den Helder kwam goed de kleedkamer uit met twee scores van oud CTO’ers Marianne van der Hoek (3 punter) en Fieke Ligthart (2 punter). CTO was de eerste minuten na rust wat zoekende, maar startte halverwege het derde kwart een 12-0 run door onder andere twee driepunters van Loyce Bettonvil en een driepunter van Laura Cornelius. Hierdoor werd de voorsprong nog verder vergroot tot 67-38 na het derde kwart.

Door de ruime voorsprong gaf CTO coach Remy de Wit alle CTO’ers hun speelminuten. Den Helder kwam hierdoor wat makkelijker tot scoren, maar ook het CTO bleef de basket vinden en wist het laatste kwart 26 punten te scoren. Hiervan waren de meeste punten voor Renee Hoveling, die in vijf minuten speeltijd in dit kwart zeven punten wist te maken. Elske Heerschop maakte haar debuut in het CTO tenue, zij is na drie maanden revalidatie weer terug op het veld. In de laatste minuten van de wedstrijd moesten de kartrekkers van Den Helder Maaike Klein en Fieke Ligthart beide met vijf fouten naar de kant. De jonge talenten van Den Helder mochten de wedstrijd uitspelen, maar hadden geen kans tegen met name Emese Hof die in de slotminuten nog 4 Helderse schoten blokte. De wedstrijd eindigde in 93-59.

CTO coach Remy de Wit was na de wedstrijd zeer tevreden. “We waren het eerste kwart uitermate functioneel, waardoor we met veel minder druk konden spelen. Ik vond dat we vorige week al heel goed speelden en dat laten we in deze game opnieuw zien. Ik ben vooral trots op de teamprestatie.”

Isabella Slim werd topscoorder met 24 punten, 10 rebounds en 6 steals, gevolgd door Laura Cornelius met 19 punten, 5 assists en 4 steals. Loyce Bettonvil tekende ook voor een double-double met 15 punten en 10 rebounds. Knappe statistieken waren er ook voor Emese Hof, zij noteerde 9 punten, 14 rebounds en 6 blocks. Voor de overige statistieken klik hier.

De volgende wedstrijd is opnieuw een thuiswedstrijd. Donderdag 29 november ontvangt CTO het Katwijkse Grasshoppers. De tip off is om 20.30 uur in Sporthallen Zuid.

Foto's Michiel van Beers

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..