Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Benzineslang taboe voor elektrisch auto

Datum: donderdag 8 november 2012

Bron: Actueel Nieuws

8 november 2012 -
In de media was de afgelopen dagen nogal wat aandacht voor het tegenvallende brandstofverbruik van elektrische auto's met een range-extender. Voor het Platform Elektrische Mobiliteit aanleiding om suggesties te doen voor 'het juiste' gebruik van deze voertuigen.

Zakelijke berijders van niet volledig elektrische auto's, zoals de Opel Ampera, de Chevrolet Volt en de Toyota Prius plug-in hybrid, moeten worden uitgedaagd om de brandstofslang te mijden. Alleen dan heeft het klimaat alle voordelen van de stevige fiscale stimulans en heeft de werkgever financieel profijt van de nieuwe techniek.

Taboe

Een elektrische auto betekent niet automatisch een taboe op de benzineslang. Sommige elektrische auto's hebben immers nog de hulp van een verbrandingsmotor die helpt om de accu's op te laden tijdens het rijden. Zo'n motor voorkomt dat de berijder stil komt te staan. De actieradius wordt er mee vergroot tot de gebruikelijke paar honderd kilometer.

Ondanks de `ouderwetse' motor aan boord krijgen deze auto's wel alle fiscale voordelen van de zuiver elektrische auto. Of dat een te groot fiscaal voordeel is voor de zakelijke autorijder hangt af van het gedrag van de berijder, net als de milieuwinst die behaald wordt en de kostenbesparing die dit meebrengt voor de werkgever. De werkgever kan hier met stimuleren en belonen een grote rol in spelen.

Het risico dat met het huidige systeem gelopen wordt is dat een groeiende hoeveelheid zakelijke rijders, op basis van de eigen portemonnee, kiest voor een auto met de maximale fiscale voordelen en vrijstellingen, zonder dat het klimaat daar beter van wordt. Immers, als een berijder meer op de hulpmotor rijdt dan dat elektrisch gereden wordt, worden de milieuvoordelen niet bereikt.

Noodzaak regeling

Daarnaast zullen de brandstofkosten voor de werkgever in zo'n geval nog steeds hoog zijn. Dit kan ertoe leiden dat er vraagtekens gezet zullen worden bij het nut en de noodzaak van de regeling. Mogelijk heeft dit zelfs het verdwijnen van de regeling tot gevolg. Als dat gebeurt is dat een enorme domper op de introductie van elektrisch rijden in Nederland, en gaat alle potentiele milieuwinst van de techniek verloren. Er ligt hier een taak voor de auto-industrie, de autodealers, de leasemaatschappijen en de werkgevers.

Om het niet zo ver te laten komen doen we de laatste groep, de werkgevers die hun medewerkers een elektrische auto aanbieden een paar suggesties:

* Kijk goed naar het mobiliteitsprofiel van de berijder. Wie iedere dag lange ritten moet maken kan op dit moment nog beter kiezen voor een zeer zuinige auto met een andere brandstof dan elektriciteit.

* Zorg als werkgever voor laadpalen op het parkeerterrein van het bedrijf en zorg voor oplaadmogelijkheden op het woonadres van de medewerker.

* Introduceer een competitie-element; welke zakelijke rijder van een e-car met een range extender tankt de minste liters benzine? Wie de competitie wint krijgt een leuk, passend cadeau. De kosten daarvoor vallen ongetwijfeld in het niet bij de uitgespaarde brandstofkosten.

* Koop scherp in; spreek met de leasemaatschappij een prijs af waarbij gerekend wordt met een groot aantal e-kilometers. Wie het haalt heeft het voordeel van een lage kilometerprijs en wie te vaak naar de brandstofslang heeft gegrepen moet bijbetalen.

* Verschaf uw medewerkers geen tankpas; het lijkt misschien een beetje rigoureus, maar is wel een optie. Wie niet het gemak heeft om overal met een pasje te kunnen afrekenen wordt bewuster van zijn of haar gedrag. De tankkosten worden dan prive voorgeschoten en kunnen later gedeclareerd worden. Hoeveel er gedeclareerd kan worden bepaalt de werkgever in overleg met zijn medewerkers.

Zoals voor alle fiscaal bevoordeelde `groene' auto's geldt ook voor de categorie elektrische auto's met range-extender: het optimale vergroeningsresultaat hangt af van het gedrag van de bestuurder.

© Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
2 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
3 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
4 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
5 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
5 jaar geleden via Ikvergelijk.nu