Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuw Thialf schaatsmekka van de wereld

Datum: woensdag 7 november 2012

Bron: Actueel Nieuws

7 november 2012 -

Nederland is over een paar jaar een uniek ijsstadion rijker. Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben besloten Thialf om te bouwen tot het beste wedstrijdstadion van de wereld. En om Thialf te voorzien van een nieuwe topsporttrainingsbaan. Met dit unieke stadionconcept kan iedereen die van schaatsen houdt, als nooit tevoren terecht in Fryslân. En behoort Nieuw Thialf ook de komende 25 jaar tot de absolute wereldtop van ijsstadions. Zodat Fryslân nog jarenlang gastheer zal zijn van internationale schaatstoernooien. 

Thialf van groot belang voor Fryslân 
Het ruim 25 jaar oude Thialf staat al jaren aan de top. Maar is ook aan het einde van zijn levensduur. Vanwege de grote maatschappelijke en economische betekenis van Thialf is februari besloten dat het tijd is voor actie. In nauwe samenwerking met onder andere KNSB, ISU, NOC*NSF, de schaatsers, coaches, trainers en begeleiders, ontwikkelden we een uniek stadionconcept. Voor topsporters énvoor de recreatieve schaatsers, toeschouwers en sponsors. Met alle voordelen voor onder meer Fryslân-promotie, de topsportambities, sportparticipatie, economie en werkgelegenheid, infrastructuur en sociaal maatschappelijk nut. Bij dit alles is Nieuw Thialf straks een internationaal icoon op het gebied van energie, duurzaamheid en innovatie. 

Focus op topsport, extra ruimte voor schaatsliefhebbers Nieuw Thialf richt zich vooral op de wedstrijden en trainingen van de topsporters. Zodat schaatsen ook in de toekomst een belangrijke bijdrage levert aan de Olympische ambitie. Daarmee blijft Nederland structureel in de top tien van het medailleklassement te staan. In de nieuwe topsporttrainingshal wordt onder laboratoriumomstandigheden getraind, getest en geïnnoveerd. Zo'n trainingsfaciliteit is uniek voor het schaatsen, maar heeft zich bijvoorbeeld bij het zwemmen al ruimschoots bewezen. 

Tegelijkertijd creëert Nieuw Thialf extra ruimte voor de breedtesport omdat de topsporters in een aparte hal trainen. Dat is in lijn met de visie en het beleid van de KNSB voor meer ijs. Ook sluit het perfect aan bij het streven van de overheid om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen

Succesvolle samenwerking KNSB en Thialf voortgezet en uitgebouwd De KNSB en Thialf hebben Nederland wereldwijd op de kaart gezet als dé schaatsnatie van de wereld. Met Nieuw Thialf neemt Nederland weer een significante voorsprong op het buitenland. En geeft ze het schaatsen als topsport een grote impuls. 

KNSB en Thialf kwamen overeen dat zij Nieuw Thialf in een intensieve samenwerking verder ontwikkelen tot hét nationale topsportcentrum. KNSB en Thialf zullen, met ondersteuning van NOC*NSF, alle topsportprogramma's in Thialf bestendigen en uitbouwen. 

Ook zal de KNSB alles doen om bij de ISU te bewerkstelligen dat ook in de toekomst internationale wedstrijden naar Nederland komen. Thialf is daarvoor immers als geen ander gekwalificeerd. Ze heeft onder meer decennialange ervaring, een professioneel Organisatie Comité eneen Centrum voor Topsport en onderwijs (CTO). Maar ook het vrijwilligersnetwerk van ongekende omvang en vanzelfsprekend de vele enthousiaste fans. 

In december besluit van Povinciale Staten en Gemeenteraad Gedeputeerde Staten stellen voor om € 50 miljoen euro beschikbaar te stellen. Het totale plan moet € 106 miljoen euro kosten. Een eveneenns forse bijdrage van rijk en bedrijfsleven is nodig. In december spreken Provinciale Staten van Fryslân en de gemeenteraad van Heerenveen zich uit over het voorstel. 

Als alles goed gaat is het eerste WK Schaatsen in Nieuw Thialf in 2016.

© Nieuwsbank


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu