Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Burgemeester & Wethouders leren reanimeren

Datum: vrijdag 2 november 2012

Bron: Actueel Nieuws

2 november 2012 -

ENSCHEDE (NB) -- Op dinsdagmiddag 6 november 2012 leren burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede reanimeren met behulp van een AED. Op diezelfde middag wordt ook de eerste Twentse AED service bus officieel in gebruik genomen. Deze bus kan snel en adequaat worden ingezet voor mogelijke storingen die ook kunnen optreden bij AED’s, maar de bus is ook bedoeld om service en onderhoud uit te voeren aan AED´s in de regio. Tot slot wordt een presentatie gegeven m.b.t. preventieve maatregelen t.a.v. AED diefstal/vandalisme en AED Klimaatbeheersing en statistische informatie.

Reanimatiecursus

De burgemeester en wethouders geven het goede voorbeeld, want meer mensen zouden zo’n levensreddende cursus moeten volgen en zich aan moeten sluiten bij een AED Alert systeem. Het idee en initiatief voor de reanimatiecursus komt van de stichting Reanimatie- en AED Opleidingen Twente, reanimatiepartner van de Hartstichting. Lianne Schut, projectleider reanimatiepartners van de Hartstichting doet dan ook de aftrap van de cursus, waarna de deelnemers aan de slag kunnen.

AED service bus

De ingebruikname van de AED service bus wordt verricht door directies van de diverse sponsoren die de aanschaf van de bus mede mogelijk hebben gemaakt, zoals: Rabobank Centraal, Twente Milieu, Nijhof Ca-Bril, Fuldauerstichting en Gepa safety.

Onderhouden netwerk en AED’s

Een oproepnetwerk moet worden onderhouden en het is ook van groot belang dat AED’s regelmatig worden gecontroleerd. Om aanwezigen hierover alles te vertellen wordt dezelfde middag een presentatie verzorgd door B-waste uit Deventer en Datapross uit Nijbroek. Zij zullen informatie geven over het beveiligen van AED´s, het onderhoud ervan en zij kunnen ook vertellen hoe storingen aan AED´s op tijd opgemerkt kunnen worden.

Bijzonder

Het is heel bijzonder dat al deze drukbezette mensen tijd en aandacht hebben voor reanimeren en AED’s. Samen hopen wij dan ook een signaal richting de samenleving af te geven dat het volgen van een Reanimatiecursus en het goed onderhouden van zowel AED´s als het oproepnetwerk een absolute must is. Een hartstilstand komt immers altijd onverwacht en om de kans op overleving zo groot mogelijk te maken, moet er binnen 6 minuten worden gereanimeerd met behulp van een AED.

Fotomoment

Voor de pers is er een fotomoment ingelast aan het begin van de cursus. Tijdens de cursus is het namelijk van belang dat de deelnemers niet gestoord worden  zodat zij zich optimaal kunnen concentreren. De cursus wordt verzorgd in het gemeentehuis aan de Langestraat te Enschede.

Presentatie Preventieve maatregelen AED

Om 15.30 uur volgt een presentatie welke wordt verzorgt B-waste te Deventer en Datapross te Nijbroek. Deze presentatie, in stadscafé de Geus aan de Oude Markt, het tot doel om inzichtelijk te maken wat momenteel technisch mogelijk is om AED’s beter te beveiligen tegen diefstal / vandalisme maar ook hoe het onderhoud en vooral plotselinge storingen aan AED apparatuur opgemerkt kunnen worden.

Ook statistisch is het belangrijk om te weten of een gealarmeerde AED via het AED Alert systeem daadwerkelijk wordt opgehaald ten tijde van een cardiologisch incident. Dit kan ons of andere AED werkgroepen belangrijke informatie opleveren of in bepaalde wijken of buurten extra aandacht nodig is voor opleidingen. Immers is een AED een prachtig stukje gereedschap echter is en blijft de mens de belangrijkste schakel in deze materie.

Programma:

11.45 uur: fotomoment en mogelijkheid tot stellen van vragen 12.00 uur: start cursus B&W

14.45 uur: ingebruikname AED service bus (ter hoogte van Stadscafé de Geus aan de Oude markt) 15.30 uur: presentatie onderhoud en beveiliging AED’s (stadscafé de Geus aan de Oude Markt) ….. uur: einde

Lokatie

Alle activiteiten vinden plaats in en bij stadscafe de Geus, Oude Markt 2, 7511 GA Enschede. Deze ondernemer bood spontaan haar medewerking aan voor deze middag en wil graag op die manier een bijdrage leveren aan een HARTVEILIG TWENTE.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu