Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Uitgroeien webshop naar Supply Chain Management

Datum: maandag 22 oktober 2012

Bron: Actueel Nieuws

22 oktober 2012 -

AMSTERDAM (NB) - Inmiddels een jaar geleden zocht Onno Stienen een logistiek dienstverlener voor zijn nieuwe bedrijf onoff spices! Stienen produceert Thaise curry pasta's, voor de kritische en bewuste consument, geheel volgens authentieke Thaise receptuur. De productie vindt plaats in Thailand, zijn afzetmarkt bevindt zich in Nederland.

"Zeker in het begin zou het ideaal zijn wanneer je jezelf in tweeën kunt delen." verklaart Stienen, die tegen dit probleem in afstand aanliep. "Zowel de productie in Thailand als de verkoop en logistiek in Nederland hebben je volledige aandacht nodig." vervolgt hij. Om dit probleem aan te pakken ging hij op zoek naar een logistiek dienstverlener, maar wel één die verder gaat. "Ieder z'n vak. Logistiek is niet mijn kerntaak. Daarom zocht ik naar een partner met specifieke kennis die niet alleen het uitvoerende werk kon doen, maar ook een adviserende rol speelt. Alleen zo kun je het logistieke proces optimaal inrichten."

Na bij diverse partijen aan te hebben geklopt, waaronder een aantal grote spelers, kwam Stienen toch bij Kolibri Logistiek van René Gouw uit. "René reageerde snel, enthousiast en toonde betrokkenheid. Het voelde meteen of hij mijn situatie begreep en het is een echte vakman. Hij kwam al snel met mogelijkheden en suggesties waar ik zelf nooit aan had gedacht."

Over de samenwerking vertelt René Gouw: "De brainstormsessies leverden altijd wel weer een verbetering op. Onze specialisering in zowel (webshop) fulfilment als fijnmazige distributie was hierin duidelijk een pluspunt. Omdat we de distributie in eigen hand hebben, werken we met korte lijnen en kunnen we snel schakelen. In eerste instantie zouden we fulfilment gaan doen voor de Thaise curry pasta’s naar particulieren. Al snel kwamen er leveringen aan retail en horeca bij. Een bijkomend voordeel is de hogere volumes waarmee dat gepaard gaat".

De uitdagingen zijn vaak nog wel te benoemen, maar de logistieke oplossing die hiervoor gekozen wordt is niet altijd de juiste. Door mee te denken met onoff spices! werd uiteindelijk een Supply Chain Management systeem ingericht. Deze is vervolgens in een aantal stappen geoptimaliseerd. Inmiddels is er sprake van een goederenstroom die volgens vastgelegde procedures bij klanten terechtkomt. Een belangrijke klant is Marqt, dat een snelle groei doormaakt en rekent op een correcte en tijdige levering. En dat iedere week opnieuw. Uiteraard zo efficiënt en servicegericht mogelijk, tegen de best mogelijke prijs. Alleen zo ontstaat een echte win-win situatie. Een goede relatie met een meedenkende logistiek dienstverlener heeft niet alleen als voordeel dat er tijd over is voor belangrijkere en vaak leukere zaken, maar hij kan daarnaast voor een aanzienlijke kostenbesparing zorgen.

Stienen is erg blij met hoe zijn samenwerking met Kolibri Logistiek loopt: "Op logistiek gebied wordt ik op deze manier echt 'ontzorgt'. En dat met een hoog serviceniveau en commitment wat tegenwoordig zeldzaam is. Ik kan me nu met productontwikkeling in Thailand bezig houden en erop vertrouwen dat in ieder geval het logistieke traject perfect geregeld is. Zo hebben we onlangs het assortiment kunnen uitbreiden en het SKAL certificaat voor biologische import en handel weten te behalen. Door de samenwerking groeien we uiteindelijk allebei - elk in ons eigen specialisme. En daar wordt ik blij van."

Een bijzonder aspect van de samenwerking is dat onoff spices! vanuit Thailand opereert en dat de logistiek (warehousing) door Kolibri Logistiek vanuit Nederland wordt gedaan. Deze relatie vraagt een flexibele houding van beide partijen. De grote afstand tussen Thailand en Nederland is relatief gemakkelijk te overbruggen door e-mail en Skype, het tijdverschil geeft wel eens wat druk aan beide kanten. Vaak werkt het in het voordeel dat processen in Thailand al enige uren lopen als Nederland op gang komt. Stienen vind het belangrijk dat Kolibri Logistiek geen 9 tot 5 mentaliteit heeft en goed kan omgaan met de aspecten van internationaal zaken doen in verschillende tijdzones.

Onno Stienen is opgeleid tot Thai chef in Bangkok. Na vijf jaar kooklessen te hebben gegeven in Nederland, zag hij een behoefte aan tijdbesparende, kant-en-klare kruidenmixen. Met onoff spices! voorziet hij in die behoefte. De biologische ingrediënten worden in Thailand geproduceerd en verpakt, waarna ze in Nederland worden gedistribueerd.

René Gouw is logistiek specialist in hart en nieren. 12 jaar geleden gestart met zijn bedrijf Kolibri Logistiek met sorteer- en distributiewerkzaamheden en daar zijn geleidelijk aanvullende diensten als opslag, assemblage, orderpicken, verpakken en voorraadbeheer bijgekomen. Momenteel nadrukkelijk aanwezig in de sectoren fulfilment, supply chain, zorglogistiek en retourenlogistiek


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu