Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Vitaminstore opent eerste winkel in Xiamen

Datum: maandag 1 oktober 2012

Bron: Actueel Nieuws

1 oktober 2012 -

Amsterdam / Xiamen (China) (NB) - Afgelopen weekend was het zover; de grote opening van Vitaminstore in Xiamen, een bloeiende stad in de Chinese provincie Fujian. Het eerste fysieke filiaal in het buitenland van de oer-Hollandse keten gezondheidsspeciaalzaken werd met veel aandacht officieel geopend in het aanzienlijk grote, gloednieuwe winkelcentrum Wanda Plaza.

Over de grens Bijna 15 jaar na oprichting en 20 winkels in Nederland verder, werd het tijd voor oprichters Koert Otten en Alain Vermeulen om de vleugels uit te slaan over de grenzen. Vermeulen (directeur van Vitaminstore China): "Vitaminstore heeft altijd een sterke band met China gehad. Veel moderne Europese gezondheidsgebruiken zijn immers gebaseerd op kennis uit de traditionele Chinese cultuur. Ook hebben we al jaren contacten in Azië doordat onze website ontwikkeld wordt door een in Xiamen gevestigd IT-bedrijf. De gezondheidsbewuste cultuur van China was echter doorslaggevend bij de keuze voor vertaling van het Vitaminstore concept naar de Chinese markt.”

In 2010 verhuisde Vermeulen dan ook met zijn vrouw en drie kinderen naar Xiamen om de realisatie van dichtbij te begeleiden. “Deze opkomende stad heeft een geweldige mix van jonge professionals, hoog opgeleide managers, een grote Taiwanese gemeenschap en veel buitenlandse bedrijven. Het is de beste plek om uit te proberen of ons winkelconcept aansluit op de Chinese markt.”

Voedselveiligheid
Voor veel Chinezen geldt Nederland als een autoriteit op het gebied van voedselveiligheid. Op de schappen zullen dan ook uitsluitend producten van betrouwbare en gevestigde merken komen te staan, zoals Blackmores, Jarrows, Weleda, Kinohimitsu, Taut en Organika. Constante kwaliteitscontroles moeten er voor zorgen dat alle producten aan de strenge Europese normen voldoen.

Advies
Persoonlijke aandacht en betrouwbaar advies zijn kernwaarden in het concept van Vitaminstore. Vermeulen: "We zijn een servicegericht bedrijf en vinden het belangrijk dat onze klanten zich welkom voelen om onze winkel binnen te lopen en op aanvraag een gedegen advies te krijgen van onze gezondheidsadviseurs. Het Chinese winkelpersoneel heeft een in-house training gevolgd over de producten en natuurlijke gezondheidsleer. Advies over een gezond dieet en lichaamsbeweging zijn dan ook onderdeel van onze missie: we willen dat iedereen zich fit, gezond en gelukkig voelt, ongeacht welke producten ze kopen.”

Toekomst
De winkel in Xiamen is de eerste van de vele Vitaminstore’s die de komende jaren zullen volgen. Volgende maand zal de tweede winkel zelfs al geopend worden op één van de beste shoppinglocaties van de wereld: het centrum van Shanghai. Op het Chinese internet wordt binnenkort de officiële Vitaminstore website gelanceerd, waar ook veel van wordt verwacht.

Meer internationaal nieuws
De opening van het eerste Chinese filiaal is niet het enige positieve nieuws voor de keten gezondheidsspeciaalzaken. Algemeen directeur Koert Otten: “Begin juni verhuisde we met het hoofdkantoor van Vitaminstore Nederland (tevens groothandel en verzendlocatie voor de webshop) van Haarlem naar Amsterdam. Een duurzaam nieuw pand met de dubbele oppervlakte van de oude locatie dat voldoende mogelijkheid biedt om groei te herbergen. We hopen dit jaar namelijk nog een uitbreiding te mogen melden…” Otten vervolgt: “China is niet het enige land waar we expanderen. Vorige week was ik nog in de Deense kuststad Vejle om het hoofdkantoor van Vitaminstore Scandinavië te openen. Deze dochteronderneming zal van start gaan met een webshop in Denemarken, en later dit jaar in Zweden en Finland.”


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
1 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
3 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
4 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
4 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
4 jaar geleden via Ikvergelijk.nu