Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

MAG-protestrit tegen APK: het is bijna zover!

Datum: woensdag 19 september 2012

Bron: Actueel Nieuws

19 september 2012 -

Op zaterdag 22 september 2012, organiseert  de MAG een protestrit naar Brussel om in actie te komen tegen de Europese voorstellen voor een verplichte, jaarlijkse technische keuring voor motorfietsen.

Naar Brussel!

De planning is om uiterlijk 11.00 uur onder begeleiding van Belgische en Nederlandse MAG-vrijwilligers in colonne van Hazeldonk naar Brussel te rijden, maar in het geval van een grote opkomst kan de noodzaak ontstaan om de deelnemers eerder in groepen te laten vertrekken. Vanaf 08.30 uur staan de MAG-vrijwilligers op Hazeldonk voor je klaar.

Alle actuele informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen vind je natuurlijk op onze internetpagina en op Facebook.

Het Atomium

De APK-protestrit eindigt bij het Atomium (Square de l'Atomium, 1020 Brussel, GPS-coördinaten: N 50°53'41,47" - E 4°20'29,48"). We hopen daar ook veel motorrijders uit andere landen te mogen begroeten die direct naar Brussel komen. De protestrit vindt plaats op een zaterdag om zoveel mogelijk motorrijders de kans te geven mee te doen, maar je begrijpt dat het op een zaterdag zinloos is om bijvoorbeeld naar het Europees Parlement te rijden, want daar is op dat moment toch niemand thuis... Wij kiezen daarom voor een slotmanifestatie bij het Atomium, waar we zullen laten zien dat motorrijders samen opkomen voor hun belangen. En reken maar dat de Europese politiek op de hoogte is van onze actie! Op de eindlocatie zal door verschillende sprekers het woord worden gevoerd:

 

Wim van de Camp – Lid Europees Parlement
Dirk-Jan Eppink – Lid Europees Parlement
Nico Perk – Voorzitter MAG Nederland
Theo Beeldens – Voorzitter MAG België
Ian Mutch – President MAG Verenigd Koninkrijk
Aline Delhaye – Secretaris-generaal FEMA
Morten Hansen – Secretaris-generaal NMCU

 

Wegwerkzaamheden?
Om je route naar Hazeldonk goed te plannen raden we je aan om even te kijken op Van A naar Beter. Daar vind je alle wegwerkzaamheden tijdens dit weekeinde.

 

Tank op tijd!

Als iedereen zaterdag 22 september voor de start van de MAG-protestrit op Hazeldonk nog moet tanken, bestaat de kans dat daar files ontstaan voor de pomp. We hebben daarom de tankstations op de aanrijroutes vóór Hazeldonk voor je op een rijtje gezet (om de tankstations op de kaart te bekijken klik je hier). 

1. Uit de richting Rotterdam A16; Esso tankstation ‘Den Hoek’ net voor Knooppunt Zonzeel. Vanaf Den Hoek tot Brussel nog 114 km.

2. Uit de richting Roosendaal A58 net voorbij Etten-Leur; Shell-tankstation ‘Liesbos’. Van Liesbos naar Brussel nog 112 km.

3. Uit de richting Den Bosch, Eindhoven via Tilburg A58 net voorbij Gilze–Rijen: Shell-tankstation ‘Molenheide’. Vanaf Molenheide naar Brussel nog 112 km.

4. Uit de richting Utrecht/Gorinchem via de A27, net voorbij Oosterhout vlak voor Breda-Noord: Texaco-tankstation ‘Galgeveld’. Vanaf Galgeveld naar Brussel nog 114 km.

5. Voor de laatste twee richtingen (3 en 4) is er nog een optie. Op de A58, zuid van Breda, neem je afrit 14 richting Ulvenhout, Chaam, Baarle-Nassau. Aan het eind van de afrit slaat men rechtsaf richting Chaam, Baarle-Nassau de Chaamsebaan op, die even verder Chaamseweg gaat heten. Na ongeveer 1,5 km vanaf de snelweg in de richting Chaam is een onbemand Firezone-tankstation met PIN-betaling. 12 Cent goedkoper dan snelwegbenzine. Vanaf dit Firezone-tankstation naar Brussel nog 105 km.

 

Te laat op Hazeldonk?
Voor wie later komt of niet via Hazeldonk kan rijden: de stoet volgt de route A16/E19 tot Antwerpen. Vanaf Antwerpen gaan we over de E12 (borden Boom-Wilrijk volgen). Bij Brussel volg je dan de borden Strombeek-Bever richting N277. Na 700 meter rechts, dan na 600 meter naar links en je bent er.

 

Koffietijd!
Voor de deelnemers aan de protestrit heeft Delifresh op Hazeldonk 's morgens de volgende aanbieding: een zacht broodje kaas òf zacht broodje ham en een koffie in een meeneembeker voor drie euro. Om de logistiek binnen de zaak soepel te laten verlopen, dien je eerst bij de kassa af te rekenen. Met de kassabon kun je vervolgens naar een gedeelte lopen waar het broodje en de koffie tegen inlevering van de kassabon wordt meegegeven. OP=OP.

 

Saté op de terugreis
Voor de deelnemers aan de protestrit die op de terugreis stoppen bij Hazeldonk-Oost biedt Oishii het volgende aan voor tien euro: satéschotel: drie stokjes kipsaté, pindasaus, atjar, kroepoek en nasi plus een beker (0,3 ltr) met drank van de postmix (Coca Cola, Coca Cola Light, Fanta Orange, Sprite òf Nestea). Ook hier geldt: OP=OP.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
1 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
2 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
3 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
4 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
4 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
4 jaar geleden via Ikvergelijk.nu