Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Zet je pootje tegen bont

Datum: maandag 10 september 2012

Bron: Actueel Nieuws

10 september 2012 -

DEN HAAG (NB) - Vandaag lanceerde dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren op ludieke wijze haar campagne tegen bontkragen. Voorbijgangers konden hun ‘pootje’ zetten tegen bont op het etalageraam van cosmeticawinkel Lush in Den Haag. Ook werden zij geïnformeerd over de herkomst van bont en het verschrikkelijke dierenleed dat schuilgaat achter het modeverschijnsel.

DJ Wannabeastar en designer Bas Kosters zetten als eersten hun handafdruk op de winkelruit, gevolgd door Bont voor Dieren-directeur Nicole van Gemert en Bregtje Cals, campagnemanager van Lush. Door hun krachten te bundelen zetten zij zich in voor een bontvrij Nederland.

Van Gemert: "We zijn heel erg blij dat Lush ons de kans geeft mensen voor te lichten over bont. Er is zo ontzettend veel onwetendheid als het gaat om bontkragen. Haast niemand weet van deze verborgen bio-industrie, die met name in China plaatsvindt. Wasbeerhonden en vossen zijn wilde dieren, niet geschikt om in kleine kooitjes te houden. Al helemaal niet als het doel slechts versiering aan een jas is."

Voorbijgangers maakten volop gebruik van het aanbod om met verf een pootje op de ruit te zetten. Vieze handen waren daarbij geen probleem, want Lush ontwikkelde speciaal voor Bont voor Dieren een zeepje. De gehele opbrengst van deze ‘Paw Soap’ zal Bont voor Dieren gebruiken voor het geven van voorlichting over bont. Ook kon de petitie voor een bontvrij Nederland getekend worden. Deze petitie heeft als doel de druk op te voeren voor een compleet verbod op de productie en import van bont. Ook de petitie tekenen? Ga dan naar bontvoordieren.nl.

Over Lush:

Lush is een campagnevoerend cosmeticabedrijf dat verse, handgemaakte cosmetica maakt. Lush is vertegenwoordigd in 50 landen. Lush handhaaft strenge ethische en morele principes, die de filosofie van het bedrijf vormen. Zo heeft Lush sinds de oprichting een zeer streng proefdiervrij beleid en voert zij ook regelmatig campagnes om dierproeven voor cosmetica uit te bannen. Lush meent dat zij door de aanwezigheid in de winkelstraat een rol kan vervullen om meer bewustzijn te werven in onderwerpen die te weinig worden besproken. Zo ondersteunt zij regelmatig organisaties die zich bezighouden met onderwerpen op het gebied van mensenrechten en dieren- en milieubescherming. Het bedrijf biedt gerichte ondersteuning aan organisaties om lokale, grensoverschrijdende en zelfs pan-Europese campagnes te organiseren.

Over stichting Bont voor Dieren:

Stichting Bont voor Dieren zet zich in vóór de dieren en tégen bont. Bont voor Dieren vindt dat je geen dieren moet doden enkel voor hun vachtje. Niemand heeft bont nodig om zich warm en mooi te kleden. Bont is een overbodig en wreed product. Daarom komt Bont voor Dieren op voor de échte fashion victims: de miljoenen nertsen, wasberen, wasbeerhonden, konijnen, zeehonden, vossen en alle andere dieren die worden vergast, (anaal) geëlektrocuteerd, geknuppeld en soms zelfs levend gevild. Bont voor Dieren maakt mensen bewust van het dieren­leed achter bont. Zij vraagt consumenten om geen bont meer te kopen, winkeliers om geen bont te verkopen, modeontwerpers om geen bont te gebruiken en politici om maatregelen te nemen tegen de wrede bontindustrie. Een bontvrij Nederland wil zij bereiken door voorlichting, educatie, publieksacties, juridische procedures en een sterke politieke lobby.

 


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
2 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
3 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
4 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
5 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
5 jaar geleden via Ikvergelijk.nu