Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Bas Kosters en DJ Wannabeastar campagneweek

Datum: vrijdag 7 september 2012

Bron: Actueel Nieuws

7 september 2012 -

DEN HAAG (NB) - Op maandag 10 september om 13 uur lanceert stichting Bont voor Dieren samen met cosmeticabedrijf Lush een nieuwe bontvrijcampagne. Hierbij zetten designer Bas Kosters en DJ Wannabeastar op het raam van de Lush-vestiging in Den Haag als eerste hun handafdruk op de etalage als symbool tegen bont.

Het winterseizoen nadert en de wintermode ligt weer in de winkels. Helaas wordt er ook veel echt bont gesignaleerd. Dit bont is afkomstig  van miljoenen dieren die  jaarlijks wreed worden gedood, enkel voor hun vacht. Doordat de vraag blijft bestaan, stijgt ook het aanbod. Daarom willen Lush, Bont voor Dieren, Bas Kosters en Wannabeastar Nederland met deze campagne oproepen bont uit het straatbeeld te doen verdwijnen. Met confronterende beelden die een week lang in de etalages zichtbaar zijn, willen zij het Nederlandse publiek wakker schudden. Aan voorbijgangers wordt gevraagd de petitie voor een bontvrij Nederland te ondertekenen en hun handafdruk (‘pootje tegen bont’) te zetten.

Geïnteresseerden en pers worden uitgenodigd om tijdens het fotomoment aanwezig te zijn:

Wat: Bas Kosters en DJ Wannabeastar zetten handafdruk tegen bont

Waar: Lush, Grote Marktstraat 175, Den Haag

Wanneer: Maandag 10 september, 13.00 – 13.30 uur

 

Tijdens de campagne, die van 10 t/m 16 september duurt, wordt bovendien een speciale zeep (‘Paw Soap’, € 5,95) verkocht, waarvan de volledige verkoop aan stichting Bont voor Dieren zal worden gedoneerd. De zeep heeft de vorm van een dierenpootje en is in alle acht Lush-vestigingen in Nederland verkrijgbaar. De bontvrijcampagne wordt ook internationaal gevoerd: België, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Finland, Oostenrijk en Tjechië doen ook mee aan de bontvrije campagneweek.

Bregtje Cals, campagnemanager Lush: "Bont is een overbodig luxeproduct, waarvoor miljoenen dieren op wrede wijze worden gehouden en gedood. Het is zo treurig om te zien dat steeds meer mensen een dood dier rond hun nek dragen, vaak ook nog eens zonder te weten of beseffen dat het echt bont is. Daarom hoop ik dat we met deze campagne het bont van de straat kunnen weren deze winter!”

Nicole van Gemert, directeur stichting Bont voor Dieren: “Er zijn veel mogelijkheden om in actie te komen tegen bont. Dit is natuurlijk een geweldige manier: door het zeepje te kopen steun je de campagnes tegen bont en help je de dieren. En je houdt er zelf ook nog iets leuks aan over.”

Niemand heeft bont nodig om zich mooi en warm te kleden. Bont is een overbodig luxeproduct waarvoor dieren een afschuwelijk leven leiden, ook in Nederlandse fokkerijen. Jaarlijks wachten zeven miljoen nertsen in krappe kooitjes tot ze worden vergast en gevild. Ook in het buitenland worden wasberen, vossen en konijnen gefokt in veel te kleine traliekooitjes om daarna haastig en wreed gedood en soms levend gevild te worden. Zo mogen dieren niet behandeld worden. Helaas is bont weer steeds vaker in het straatbeeld te zien. Vaak is dit goedkoop bont dat uit China naar Nederland wordt geëxporteerd om verwerkt te worden in bontkragen, mutsen, schoenen en andere accessoires.

Over Lush.

Lush is een campagnevoerend cosmeticabedrijf dat verse, handgemaakte cosmetica maakt. Lush is vertegenwoordigd in 50 landen. Lush handhaaft strenge ethische en morele principes, die de filosofie van het bedrijf vormen. Zo heeft Lush sinds de oprichting een zeer streng proefdiervrij beleid en voert zij ook regelmatig campagnes om dierproeven voor cosmetica uit te bannen. Lush meent dat zij door de aanwezigheid in de winkelstraat een rol kan vervullen om meer bewustzijn te werven in onderwerpen die te weinig worden besproken. Zo ondersteunt zij regelmatig organisaties die zich bezighouden met onderwerpen op het gebied van mensenrechten en dieren- en milieubescherming. Het bedrijf biedt gerichte ondersteuning aan organisaties om lokale, grensoverschrijdende en zelfs pan-Europese campagnes te organiseren.

Over stichting Bont voor Dieren:

Stichting Bont voor Dieren zet zich in vóór de dieren en tégen bont. Bont voor Dieren vindt dat je geen dieren moet doden enkel voor hun vachtje. Niemand heeft bont nodig om zich warm en mooi te kleden. Bont is een overbodig en wreed product. Daarom komt Bont voor Dieren op voor de échte fashion victims: de miljoenen nertsen, wasberen, wasbeerhonden, konijnen, zeehonden, vossen en alle andere dieren die worden vergast, (anaal) geëlektrocuteerd, geknuppeld en soms zelfs levend gevild. Bont voor Dieren maakt mensen bewust van het dieren­leed achter bont. Zij vraagt consumenten om geen bont meer te kopen, winkeliers om geen bont te verkopen, modeontwerpers om geen bont te gebruiken en politici om maatregelen te nemen tegen de wrede bontindustrie. Een bontvrij Nederland wil zij bereiken door voorlichting, educatie, publieksacties, juridische procedures en een sterke politieke lobby.

 


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
2 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
3 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
4 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
5 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
5 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
5 jaar geleden via Ikvergelijk.nu