Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Initiatief voorkoming van arbeidsongevallen

Datum: woensdag 5 september 2012

Bron: Actueel Nieuws

5 september 2012 -

Sittard (NB) - Vaak is het een lastig en tijdrovend proces om de safetyperformance van een bedrijf te verhogen. Coaches lopen tegen oude gewoontes aan en de doorgewinterde medewerker is vaak mondig en moeilijk te overtuigen. Toch kunnen bedrijven en managers het zich niet veroorloven om veiligheid als een bijzaak te beschouwen of het te laten voor wat het is. Er hangt teveel vanaf. Het lijkt tegenstrijdig; met een eenvoudige tool het risicobewustzijn van onderhoudspersoneel verhogen. Toch is dit precies wat SafetyFlyer.nl doet.

Barry Peters van Sipress bv was in zijn werkzame carrière al vroeg verantwoordelijk voor veiligheid. Barry begint: ‘Het is moeilijk om je voor te stellen wat er zou kunnen gebeuren als je een bepaalde risicovolle handeling al jarenlang op dezelfde manier uitvoert. Het risico lijkt te verdwijnen. Tijdswinst en de makkelijke uitvoering van de job winnen dan van de extra inspanning die de risicocheck nodig heeft’. De meeste ongevallen gebeuren dan ook met oudere medewerkers. Maar ook juist de jongere medewerker loopt extra gevaar. Hij is onervaren en heeft in zijn opleidingen op school nooit een risicocheck gedaan.

En het aantal ongevallen liegt er niet om. Dagelijks worden er duizenden risicovolle handelingen uitgevoerd en dagelijks moeten honderden medewerkers naar het ziekenhuis. Per jaar hebben er 260.000 medewerkers medische zorg nodig, komen er 84.000 op de eerste hulp bij ongevallen en blijven er 4200 in het ziekenhuis. Jaarlijks worden er 20.000 juridusche claims verstuurd nav ongevallen en overlijden er 70 personen aan de gevolgen van arbeidsrisico’s.

Voorkomen is beter dan genezen

Een safety flyer is een pamflet dat gebruikt wordt om een (bijna) ongeval op te communiceren. De oorzaak en het gevolg worden beschreven met de beheersmaatregelen. Door deze flyer intern te communiceren met de eigen medewerkers wordt hun kijk op risico’s groter. De volgende keer dat zij zo’n job moeten uitvoeren zijn zij beter bekend met de risico’s en kunnen zij direct veiliger aan de slag. Het lezen van een flyer is eenvoudig en duurt 5 minuten. 

Het doel van Safetyflyer.nl is Sharing, Learning and Prevention. De aangesloten bedrijven kunnen op de site hun Safetyflyers maken en delen met de aangesloten bedrijven. Zo helpen de aangesloten bedrijven elkaar bij het verhogen van hun safetyperformance. Bedrijven leren van elkaar. Alle medewerkers van elk bedrijf krijgen de nieuwe flyers per mail binnen. Zo ontgaat hen geen enkel risico meer. De risico’s worden gespiegeld aan de eigen werkvloer en gecommuniceerd met de collega’s. Doordat alle collega’s de flyers lezen gaan ze op elkaar letten. Zo krijgt de sociale controle op veiligheid een nieuwe dimensie in uw organisatie.

Barry gaat verder: ‘Het klinkt eenvoudig en het is eenvoudig. Samenwerking maakt sterker. Bovendien kan het delen van flyers 100% discreet. Bedrijven hoeven geen namen te vermelden op de flyers. Ook wordt elke flyer getoetst op correcte inhoud, de flyers mogen geen aanwijzende of andere schadelijke inhoud bevatten.’

Door de nieuwe flyers structureel aan uw collega’s aan te bieden wordt hun kijk op latent aanwezige risico’s groter. Zo groeit de safetyawareness en safetyattitude van medewerkers en groeit meteen ook de safetyperformance van het bedrijf. Een safetyflyer gezien is een ongeval voorkomen!

 


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
10 maanden geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
2 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu