Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Mistral teistert klim Mont Ventoux tegen kanker

Datum: maandag 3 september 2012

Bron: Actueel Nieuws

3 september 2012 -

BEDOIN (NB) - De omstandigheden voor de zesde editie van de beklimming van de Mont Ventoux waren zaterdag 1 september zwaar. Een keiharde mistral teisterde de bijna 1200 deelnemers van Stichting Mont Ventoux. Het was zo erg dat het laatste stuk naar de top werd afgesloten. Windvlagen van tussen de 120 en 140 kilometer maakten het volstrekt onverantwoord het kale deel van de berg te beklimmen.

Het was ook vrijdag al heel slecht weer op de Mont Ventoux, zodat de deelnemers al op de hoogte waren dat de berg slechts tot Chalet Reynard zou kunnen worden beklommen door de ruim 1.100 fietsers, wandelaars, hardlopers en handbikers voor Stichting Mont Ventoux. Die vrees werd dus bewaarheid. Het stichtingsbestuur wilde alle risico's uitsluiten, zeker omdat er ook een 40-tal scholieren van het Estdal College uit Emmen meedeed. Onder de deelnemers waren fietsers, wandelaars, hardlopers, handbikers en rolstoelers.

Nieuw dit jaar was dat de organisatie, zes kilometer onder de top, een soort Holland House had ingericht. Het was imponerend om als deelnemer door een haag van supporters de laatste meters af te leggen. Een luid applaus ondersteunde elke held die de tocht van zestien steile klimkilometers voltooide.

Voor de start van alle groepen deelnemers hield voorzitter Peter Klerk een indringende toespraak over het doel waarvoor iedereen begon aan de tocht: zoveel mogelijk geld genereren voor het KWF en de daaraan gerelateerde goede doelen. Het streefbedrag is 1,5 miljoen. Voor de start werd een minuut stilte gehouden en dat is altijd een emotioneel moment voor de deelnemers. Al die sporters herdenken hun dierbaren en zijn in gedachten bij degenen, die lijden aan de vreselijke ziekte kanker.

Een aantal vrienden van René Gaastra uit Steenwijk besloot in 2007 de fietstocht te ondernemen om hem te ondersteunen in zijn strijd tegen een hersentumor. Toen ging het om nauwelijks vijftig deelnemers, nu zijn het er  dus al meer dan 1.100. Ondanks dit enorme aantal blijft de saamhorigheid als vanouds: iedereen is immers bezig voor hetzelfde doel. Dankzij de inzet van het bestuur, de vele vrijwilligers en sponsors is het evenement mogelijk.

De uiteindelijke opbrengst wordt later dit jaar bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van alle deelnemers. Het geld wordt besteed aan:

Lokale goede doelen:

Stichting De Zonnesteen Zwolle (inloophuis); Stichting Hospice Groep Vechtstate (Hospice Dalfsen); Stichting Zeewolde Gestrikt (Toon Hermans Huis Zeewolde); Stichting Hospicezorg Zuidoost-Drenthe (’t Huis van Heden, te Emmen); Stichting Under the Ivy (SigridsGardente Emmen); Stichting Toon Hermans Huis Drenthe (te Hoogeveen); Stichting Ambiance Noord Nederland (te Groningen –Zuidhorn); Stichting Haarwensen (Mijdrecht); Stichting Toon Hermans Huis (Weert) Stichting Kanker in Beeld/Zingen voor je Leven (Maarn) Project van Stichting Kanker in Beeld ’Zingen voor je leven In Frankrijk’

Stichting Vechtgenoten (Ommen)

Stichting Toon Hermans Huis Emmeloord (Emmeloord) Stichting Hospice Dronten (Dronten) Stichting Kunstwens Rotterdam (Rotterdam)

Stichting Vrienden van Het Behouden Huys (Haren)

Geadopteerd onderzoek KWF

Slimme medicijnen voor kinderkanker

Kinderkanker ontstaat doordat tijdens de groei en ontwikkeling van een kind foutjes in het DNA van een of meerdere cellen terecht komen. Als deze foutjes erg genoeg zijn, kan een cel zich ongeremd gaan delen; het wordt een kankercel. De vormen neuroblastoom en acute lymfatische leukemie komen het vaakst voor bij kinderen, bij respectievelijk 25 en 120 kinderen per jaar. De huidige behandelingen zijn niet effectief genoeg om alle patiëntjes te genezen. Ook geven ze vaak vervelende bijwerkingen. Daarom zijn onderzoekers op zoek naar nieuwe medicijnen.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu