Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Kunstenaar Ad Arma ten strijde in Scheemda

Datum: maandag 20 augustus 2012

Bron: Actueel Nieuws

20 augustus 2012 -

Een solo expositie van Ad Arma bij Galerie Beeldkracht, die ook in 2007 een groot overzicht van zijn werk exposeerde. Galerie Beeldkracht vertegenwoordigt de kunstenaar permanent op de eigen locatie en op landelijke kunstbeurzen.

SCHEEMDA (NB) - Galerie Beeldkracht exposeert van 9 september tot en met 4 november gemengde technieken, etsen, schilderijen in olieverf en glasobjecten van Ad Arma (1954). Arma is niet de oorspronkelijke naam van deze Nederlandse kunstenaar, maar de naam waaronder hij ruim dertig jaar werkt. Letterlijk uit het Latijn vertaald betekent ad arma ‘te wapen’ of ‘ten strijde’ en dat typeert de kunstenaar. Gedreven en vol energie, gaat hij sinds jaar en dag in de nachtelijke uren - gevoed door zijn favoriete muziek - de strijd met de materie aan, terwijl hij daarbij uiterst nieuwsgierig is naar het wezen der dingen.

Arma laat zich bij zijn zoektocht door zijn intuïtie en alledaagse ervaringen leiden, maar ook door Westerse en Oosterse filosofie. Geraakt door de eeuwenoude culturen en verfijnde wijsheden van India, Nepal en Japan, bereisde hij deze landen veelvuldig. Maar hij reisde ook over de Arabische wateren en via de Barentszzee naar Spitsbergen, altijd in de hoop het mysterie van het zijn te kunnen doorgronden. Arma zoekt naar bevestiging dat alles één is, dat alles met elkaar samenhangt. Zijn ongrijpbare - veelal abstract ogende werken - zijn doorspekt met symbolen en vormverwijzingen, die fascinerende associaties op kunnen roepen van sterrenstelsels, tijdreizigers, mythische en goddelijke wezens, oerdieren, geheimschriften, grottekeningen en talismannen. Zijn werken bevinden zich ergens tussen droom en werkelijkheid, weerspiegelen zijn eerlijke en nooit aflatende verwondering over het zijn en de zin van het leven.

Een goed kunstwerk, volgens Arma, geeft geen antwoorden, maar roept juist vragen op. Het dient beslist bezield te zijn, dé voorwaarde om de ons omringende energie een goede vorm te geven. Voor Arma wordt het pas interessant waar woorden ophouden en het beeld begint, want volgens Arma communiceert kunst zonder woorden. De kunstenaar vindt het onbelangrijk of de intentie, die hij met zijn werk heeft, precies wordt opgepikt door het publiek, want zo stelt hij, ieder mens kijkt met zijn eigen bagage van kennis en levenservaring naar een kunstwerk en interpreteert het daarom op unieke wijze. Wat de kunstkijker met zijn eigen visie in de kunstwerken projecteert, beschouwt Arma als meerwaarde, die de geest van zijn werk vooral verrijkt.

Al snel na zijn afstuderen aan Kunstacademie Artibus in 1979 omarmde de kunstwereld de bijzondere gave, zeggingskracht en de intensiteit van het werk van kunstenaar Ad Arma. Het aantal internationale en nationale exposities is sindsdien buitengewoon indrukwekkend en zegt genoeg. Zijn kunstwerken zijn of worden geëxposeerd op grote kunstbeurzen, in bekende kunststeden bij galeries en in musea, in Amsterdam op de KunstRAI, PAN, Miljonairsfair en Realisme beurzen, op Art Basel, in Bath, Berlijn, Brussel en Chicago, in Den Haag op de Holland Art Fair, in Düsseldorf, Hannover, in het Museum of Hong Kong, op Lineart Gent, op Art Cologne, in Ljubljana, Londen, Macau, New Delhi, Osaka, Parijs, Rotterdam, Tokyo en Toronto. En zo kunnen we doorgaan.

In 2007 werd Arma in Nederland gekozen tot kunstenaar van het jaar. De kunstenaar krijgt tevens  aandacht van de media. Er is over hem gepubliceerd in kunstbladen, dagbladen en in tentoonstellingscatalogi. In 2004 kwam het prachtige boek 'Een wolf over de drempel' uit over Ad Arma en zijn werk. Ook radio en TV hebben - landelijk en lokaal - aandacht voor Arma. Het gaat hem goed, zijn werken bevinden zich in tientallen bedrijfscollecties van naam. Gelukkig is de kunstenaar een bescheiden en vriendelijk mens gebleven!

Galerie Beeldkracht hoopt u te mogen ontvangen in de visuele gedachtenwereld van Ad Arma. U kunt de expositie en galerie, annex kunstuitleen en lijstenmakerij bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur en iedere zondag van 12 tot 17 uur, adres: Torenstraat 6-8, Scheemda, Groningen. U bent van harte welkom! Meer informatie over Ad Arma en Galerie Beeldkracht vindt u op http://www.beeldkracht.com en op de webpagina van Ad Arma: http://bit.ly/PqAK0O

Sander Kletter - galeriehouder Galerie Beeldkracht augustus 2012


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu