Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Kennis en praktijk gaan hand-in-hand

Datum: zaterdag 9 juni 2012

Bron: Actueel Nieuws

9 juni 2012 -

Dé innovatiemarkt op het gebied van duurzame innovatie in de regio Utrecht. Dat is SURE 2012. Tijdens dit evenement, van 18 t/m 22 juni in Utrecht en omgeving, wordt iedere dag een duurzaam onderwerp belicht met veldbezoeken, workshops en symposia. De thema’s die aan bod komen zijn: water en energie in de stedelijke omgeving, CO2-afvang en -opslag, duurzame mobiliteit en verduurzaming van historische panden.

 

Regionale samenwerking

Tijdens SURE 2012 (Sustainable innovation in the Utrecht Region) worden de resultaten en nieuwe ontwikkelingen op het terrein van energie, water, gebouwde omgeving en duurzame mobiliteit getoond. Doordat Utrechtse kenniscentra en bedrijven de krachten hebben gebundeld, is SURE 2012 hét uithangbord voor de duurzame regio Utrecht, met het Utrecht Science Park als de centrale plek voor duurzame innovatie. Dankzij de koppeling van hoogwaardige kennis enerzijds en bedrijfsleven anderzijds, worden innovatieve inzichten in praktijk gebracht.

 

SURE 2012 is een jaarlijks terugkerend evenement. De organisatie is in handen van het Utrecht Sustainability Institute en haar netwerk van kennis- en bedrijvenpartners, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en het Utrecht Science Park.

 

18 juni: Proefrit met duurzame voertuigen

Tijdens de Dag van de Duurzame Mobiliteit op 18 juni wordt op het Utrecht Science Park een mobiliteitsplein ingericht waar bezoekers een proefrit kunnen maken met elektrische auto’s, scooters en fietsen. Met dit mobiliteitsplein wordt het startsein gegeven voor een regionale duurzame mobiliteitscampagne.

 

19 juni: Duurzaam watermanagement in de regio

Tijdens Liquid of Life op dinsdag 19 juni staat watermanagement in de stedelijke omgeving centraal. Utrechtse ‘waterorganisaties’ laten aan de hand van veldbezoeken en presentaties zien wat de ontwikkelde kennis in de praktijk oplevert. Tijdens een van de excursies staat een demonstratie van de Utrechtse Biowasmachine op het programma: een innovatief concept waarbij biologische afbraak van verontreinigd grondwater wordt versneld door bouwactiviteiten, warmte-koudeopslag en het gericht in de bodem brengen van voedingsstoffen.

 

20 juni: Duurzame energie in de stad

Bij Urban Energy op woensdag 20 juni ligt de nadruk op energie-innovatie. Allerlei duurzame energie-innovaties in stedelijke gebieden worden gepresenteerd. Zoals ‘LomboXnet’: een lokaal initiatief waarbij zonnepanelen op schooldaken energie opwekken. De opgewekte stroom wordt weer gebruikt voor oplaadpunten voor elektrische auto’s in de wijk. Tijdens workshops kunnen aanbieders en afnemers van expertise en projectideeën allianties afsluiten op het gebied van energiebesparing in bestaande bouw, warmte en koude uit riool- en grondwater, smart grids en duurzame mobiliteit.

 

21 juni: Serious game over reduceren CO2-uitstoot

Met een serious game kunnen bezoekers tijdens het evenement Carbon Future op donderdag 21 juni leren welke keuzes nodig zijn om de overgang naar een duurzame, koolstofarme energievoorziening mogelijk te maken. De spelers representeren bedrijven in een land dat zijn CO2-uitstoot wil reduceren. Dit doen ze door onder meer te investeren in windmolens, energie-efficiency, CO2-opslag en te handelen in CO2-certificaten.

 

22 juni: Kennisconferentie Duurzaam Doen

Met toonaangevende sprekers, onder wie Marjan Minnesma van Urgenda en de Utrechtse wethouder Mirjam de Rijk, presenteert Hogeschool Utrecht tijdens de kennisconferentie Duurzaam Doen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en energietransitie in stedelijk gebied. In het middagprogramma ligt de focus op de slimme verduurzaming van historische gebouwen. In de ochtend vinden er twintig workshops plaats. Verder is er gedurende de dag een kennismarkt met stands van partnerbedrijven, projectpresentaties van studenten en demonstraties van zo’n 26 elektrische voertuigen.

 

20-22 juni: Urgenda Regiotour

Met elektrische, groengas en hybride auto’s toert Urgenda in het kader van SURE 2012 van woensdag 20 tot vrijdag 22 juni door de regio Utrecht. Samen met het Utrecht Sustainability Institute en verschillende Utrechtse organisaties bezoekt Urgenda duurzame projecten in Utrecht. Onderdelen in de Regiotour Utrecht zijn de elektrische bierboot en de Dutch Game Garden.

actueel, actueel nieuws, nieuws, Actueel Nieuws 030, dagelijks nieuws, nieuws actueel,

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu