Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Op de Barbara Barend fiets bij Happy Bike

Datum: donderdag 7 juni 2012

Bron: Actueel Nieuws

7 juni 2012 -

NIEUWEGEIN - Fietsenwinkel Happy Bike in Nieuwegein presenteerde de Barbara Barend fiets. De presentatrice en haar één jaar oude zoontje waren hoogstpersoonlijk aanwezig. Samen maakten ze een officiële eerste rit. Opa Frits Barend zag dat het goed was.

In de fietsenzaak staan rijen met tientallen fietsen opgesteld. Barbara Barend sprint daar tussendoor. Ze zoekt haar zoontje Seb, die op ontdekkingstocht is gegaan. "Willen jullie even op hem letten jongens?", roept ze naar de omstanders. De fietsenzaak is gevuld met feestvierders. Er gaan dienbladen rond met champagne en bier. Ook zijn er slagroomsoesjes en loempia's. De opa van Seb, presentator en journalist Frits Barend, staat druk te praten met een andere journalist. Daar moet hij snel mee stoppen. "Ik heb Barbara beloofd om even op die kleine te letten", verontschuldigt hij zich tegenover de collega. Seb heeft knalrood haar, net als zijn moeder en zijn opa vroeger. Deze laatste is nu wat grijzer.

Eigenaar Theo Groothedde van Happy Bike gaat op de houten trap in de winkel staan. "Welkom allemaal, daar staan we dan, in de blije fiets, de Happy Bike", zegt hij trots. "Vandaag presenteren we de speciale Barbara Barend Mammie Fiets. Barbara is ambassadrice van het MKI, het Medical Knowledge Institute. Voor elke verkochte fiets maken we 20 euro over aan het MKI. De fiets is te herkennen aan het stijlvolle plaatje met de naam Barbara Barend. Wie een Barbara Barend Mammie Fiets koopt, draagt niet alleen via MKI bij aan gezondheidseducatie in zuidelijk Afrika, maar krijgt ook een gebaar uit Afrika terug. Elke nieuwe eigenaresse wordt getrakteerd op een YOELL-armband, met zorg vervaardigd door met HIV besmette moeders in de townships."

Na zijn toespraak dirigeert Theo de aanwezigen naar buiten. Barbara Barend zal op een Barbara Barend fiets de winkel uitrijden, met Seb in het kinderzitje voorop. Het is de hele middag al slecht weer, met grijze luchten en stortbuien. Op het industrieterrein waar Happy Bike is gevestigd waait een gure wind. Maar de weergoden zijn de familie Barend goed gezind. Het is even droog. Twee meisjes spannen een lint van papieren slingers. "Jullie moeten het lint alvast laten vallen voor ze aan komen rijden", worden de meisjes op het laatste moment geïnstrueerd. En dan is het zover. Seb en Barbara gaan door het lint voor de flitsende camera's. De bekende roddelfotograaf Edwin Smulders staat vooraan. Hij en zijn collega's mogen vandaag voor de allereerste keer een foto maken van Barbara met kind.

Opa Frits wandelt na de presentatie rustig weer naar binnen. Denkt hij stiekem ook aan het ontwerpen van een eigen fiets? "Nee hoor, dat zit voorlopig niet in de planning", lacht de voormalige helft van het tv-duo Barend & Van Dorp. "Hoewel, ik hou enorm van fietsen, doe graag aan wielrennen. Dus echt hardrijden. Vind je trouwens ook niet dat alle kinderen onder de zestien een fietshelm zouden moeten dragen? Ik zag Seb net voorop de fiets bij Barbara, en dan ben je toch bang dat 'ie valt."

Het MKI, dat is een organisatie waar niet veel mensen van gehoord zullen hebben. Barbara weet wel hoe dat komt. "Ze zijn daar niet constant bezig met in de publiciteit komen. Het is een relatief kleine club die alleen met vrijwilligers werkt. Hun missie is voorlichting geven over hygiëne en gezondheid in ontwikkelingslanden." Ondertussen vraagt Seb weer de aandacht. "Oh lieverd, kom, we gaan jou eens snel verschonen", zegt z'n moeder terwijl ze hem optilt.

Theo Groothedde van Happy Bike staat tevreden aan een tafeltje bij de uitgang. Hij heeft net een bekende kunstenares uitgezwaaid die bij de presentatie was. Er worden regelmatig beroemde gasten verwelkomd in de Happy Bike. Theo: "Nicolette van Dam zou hier eerst ook zijn vandaag. En Gianni Romme, de schaatser, is hier ook weleens geweest. Het zijn goede klanten, die bekende Nederlanders, want ze vertellen elkaar dat ze hier goede service krijgen." Het gesprek met fietsenhandelaar wordt ruw onderbroken. "Theo, kan ik even een slot van je kopen?", komt Barbara tussenbeide.Meer informatie over de Barbara Barend fiets is te vinden op www.fietskopen.eu. De fiets is er in verschillende kleuren en is te bezichtigen in de showroom van Happy Bike aan de Nijverheidsweg in Nieuwegein.

actueel, actueel nieuws, nieuws, Actueel Nieuws 030, dagelijks nieuws, nieuws actueel,

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
1 maand geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
1 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu