Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Dress for Success presenteert Catwalkevenement

Datum: woensdag 30 mei 2012

Bron: Actueel Nieuws

30 mei 2012 -

Dress for Success Utrecht presenteert zich met een Catwalkevenement

 

Op zaterdagmiddag 2 juni a.s. organiseert Stichting Dress for Success Utrecht tussen 13.00 en 16.00 uur een klein Catwalkevenement. Tijdens dit evenement willen wij u laten zien dat we mooie, hoogwaardige kleding in huis hebben voor mensen met allerlei smaken, voorkeuren en maten en dat wij uiterst kundige en vriendelijke vrijwilligers in dienst hebben, die met veel plezier met raad en daad voor onze klanten klaarstaan.

 

Dress for Success kleedt én adviseert kosteloos mensen die gaan solliciteren vanuit een minimuminkomen. Er bestaan op het moment 13 vestigingen van Dress for Success in Nederland en elk van deze vestigingen wordt gevoerd door een kundig en enthousiast team van vrijwilligers, bestuurd door een lokaal bestuur en geleid door een vrijwillige of betaalde coördinator. In Utrecht maken jaarlijks tussen de 150 en 200 mensen uit de regio gebruik van de diensten die Dress for Success biedt, maar onze winkel heeft ruimte om nog veel meer mensen te kleden en van bijbehorend kleur- en stylingadvies te voorzien. Onze ervaring is dat er drie redenen zijn waarom wij minder klanten krijgen dan we aankunnen. De belangrijkste twee zijn dat onze klanten niet weten dat wij bestaan of bevooroordeeld zijn over onze dienstverlening. Hoewel wij onze kleding gedoneerd krijgen (van grote bedrijven, winkels en particulieren), is onze winkel qua uitstraling en aanbod niet te vergelijken met een kringloopwinkel of tweedehandskledingzaak. Toch zijn veel van onze klanten aangenaam verrast wanneer ze bij ons binnen komen. Naderhand hoor je ze vaak zeggen: “Goh, het is eigenlijk net een echte winkel.”. En dat klopt, alleen werken wij met vrijwilligers en hebben we geen kassa. Onze diensten zijn namelijk gratis, maar alleen beschikbaar voor mensen met een (tijdelijk) minimuminkomen. De enige andere vereiste die wij stellen is dat onze klanten bezig moeten zijn met re-integreren op de arbeidsmarkt. Daar ligt namelijk de doelstelling van Dress for Success: werkzoekenden aan kleding helpen die past bij de functie waarop ze solliciteren. Om die reden bestaat onze collectie dan ook alleen uit sollicitatiekleding.

 

Een derde reden waarom mensen niet naar onze winkel komen, is dat ze denken dat wij niets voor hen in onze collectie hebben of dat zij niet tot onze doelgroep behoren. Ook dat vooroordeel nemen wij graag weg met ons Catwalkevenement: wij zijn er voor iedereen die vanuit een minimuminkomen gaat solliciteren naar een betaalde baan of een vrijwilligersbaan in het kader van een re-integratietraject. En de kleding die wij in huis hebben is daarom in principe geschikt voor iedereen in de werkende leeftijd: dames in de maten 34 tot en met 60+, heren in de maten 46 tot en met 60+, zonder opleiding tot en met een WO-opleiding, solliciterend op een ongeschoolde functie tot en met een managementfunctie…

 

Met het Catwalkevenement proberen wij bestaande vooroordelen weg te nemen en meer bekendheid voor ons initiatief te genereren. Bovendien kunnen wij direct van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen aan alle inwoners van de regio Utrecht. Wij zijn namelijk op het moment hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers én naar een nieuwe locatie voor onze winkel.

 

Meer informatie over Dress for Success is te vinden op onze website: www.dressforsuccess.nl. Voor meer informatie over het initiatief in Utrecht kan tijdens openingstijden contact worden opgenomen met de winkel op telefoonnummer 030 – 274 65 63 of via de e-mail op dressforsuccessutrecht@gmail.com. De winkel is geopend op dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op woensdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

actueel, actueel nieuws, nieuws, Actueel Nieuws 030, dagelijks nieuws, nieuws actueel,

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu