Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Nieuwegeiners krijgen Koninklijke Onderscheiding

Datum: vrijdag 27 april 2012

Bron: Actueel Nieuws

27 april 2012 -

NIEUWEGEIN (AN030) - Zes bijzondere Nieuwegeiners kregen vrijdag een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Deze speciale gebeurtenis werd in de Raadzaal samen familie en vrienden van het gemeentehuis gedaan.

Ter gelegenheid van Koninginnedag worden elk jaar vlak voor Koninginnedag in heel Nederland Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt, ook lintjesregen genoemd. Deze personen zijn Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

 

De heer Job van Soest heeft zich sinds 1990 ingespannen op het terrein van zorg, onderwijs, cultuur en wijkwelzijn. Hij is onder meer coördinator van de EHBO-posten bij plaatselijke evenementen, toezichthouder/klusjesman en EHBO'ers voor de Willem Alexanderschool en vrijwilliger bij de plaatselijke Oranjevereniging en activiteitengroep Vreeswijk. Hij zet zich onder andere in voor de organisatie van plaatselijke evenementen, waaronder Koninginnedag, de jaarlijkse Sinterklaasviering, de 'Septemberdagen' en 'Vreeswijk bij Kaarslicht'.

 

Mevrouw Wies Peperkamp verricht sinds 1976 (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van buurtcohesie, onderwijs, sport en zorg. Zo werkt ze in verschillende hoedanigheden als vrijwilliger voor het Buurthuis Vreeswijk (van knutseljuf tot kok). Is ze hulpmoeder bij de Peuterspeelzaal van het Buurthuis. Verricht ze allerlei (jury)werkzaamheden voor Atletiekvereniging Atverni, is ze vrijwilliger bij en projectleider van Kinderspeelplaats Nijntje van het St. Antonius Ziekenhuis.  En gaat ze langs de huizen als collectant voor het Diabetesfonds Nieuwegein-Zuid en de Nierstichting.

 

De heer Willem Roseboom ontplooit sinds zijn elfde (bestuurlijke) vrijwillige activiteiten voor de samenleving op het terrein van het kerkelijk leven en onderwijs. Hij was onder meer als vrijwilliger actief voor de Hervormde Gemeente Vreeswijk. Van 1981 tot 1994 als president-kerkvoogd en van 1998 tot 2011 als ouderling 'gemeenteopbouw'. De heer Roseboom verricht niet alleen zelf activiteiten, maar stimuleert ook anderen daartoe.

De heer Ruud Kuipers heeft zich ruim dertig jaar op bijzondere wijze ingezet voor het openbare bibliotheekwezen in Nieuwegein en tal van andere instellingen op het gebied van bibliotheek- en informatiewezen. Onder zijn leiding is destijds de vestiging van de hoofdbibliotheek in Nieuwegein tot stand gekomen. Tot slot is hij sinds 1994 actief bij de Lions Club Nieuwegein.

 

De heer René Hansen zet zich al jaren met veel passie en gedrevenheid in om verschillende activiteiten in Nieuwegein van de grond te krijgen. Hij is initiatiefnemer en (mede)organisator van evenementen zoals het Nieuwegeinse Sportgala/Nieuwegein Awards en Politiek Cafe. Hij was actief bij Radio Nieuwegein/ RTV9, is voorzitter van wijknetwerk Batau-Noord en presentator van diverse eenmalige evenementen.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: De heer Theo Damen beschikt over een indrukwekkende staat van dienst. Hij is sinds 1986 bestuurlijk actief, onder meer voor Zwemvereniging Aquarijn en voor de Kring Official Commissie van de Kring Utrecht van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Daarnaast is hij praktijkbeoordelaar van officials in opleiding en examinator bij mondelinge theorie-examens. Aansluitend van de Koninklijke Onderscheidingen was er gelegenheid tot gelukwensen.

 

Op de foto’s staan: foto 1: heer Ruud Kuipers met Burgemeester, Foto 2: heer René Hansen met Burgemeester, Foto 3: heer Theo Damen, Foto 4: heer Willem Roseboom met vrouw, Foto 5: Mevrouw Wies Peperkamp met man, Foto 5: heer Ruud Kuipers met Vrouw, Foto 6: De heer Job van Soest met vrouw.

© Michael Simonse
Redactie: Actueel Nieuws 030

actueel, actueel nieuws, nieuws, Actueel Nieuws 030, dagelijks nieuws, nieuws actueel,


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
5 maanden geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
1 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
2 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
3 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
3 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
3 jaar geleden via Ikvergelijk.nu