Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.
Datum: zaterdag 17 augustus 2013
Bron: Actueel Nieuws
Het Oosterpark is vanaf vandaag een weekend lang een buurtcamping met als doel om buurtbewoners elkaar beter te laten leren kennen.
De camping is een alternatief voor een uitje in eigen land laat organisator Stichting De Buurtcamping weten. Al 200 mensen hebben zich aangemeld voor een plekje in het park. Of daar nog veel meer mensen bij kunnen is afwachten.
Initiatiefnemer Roderick Schaepman kwam op het idee. Hij woont in de stad maar mist het groen, het dorpsgevoel en contact met buren. 'Alle elementen van het normale kamperen komen ook terug op de buurtcamping', verklaart een woordvoerster. ,'Iedereen is er gelijk, 's ochtends wordt samen ontbeten en je loopt met de wc-rol onder de arm over het terrein.'
Voor de bezoekers van de buurtcamping zal er tijdens de drie vakantiedagen genoeg te doen zijn. Zo wordt er 's ochtends (kinder)yoga gegeven en kan er 's avonds bij het kampvuur gezongen worden. Verder zijn er natuurontdekkingstochten, hardlooptrainingen en kan er brood gebakken worden
Eerder artikel van 31-07-2013
Amsterdam - Van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus verandert het Amsterdamse Oosterpark in `De Buurtcamping'. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten voor elkaar te organiseren leren gezinnen uit Amsterdam Oost tijdens een ontspannen vakantie hun buurt en buren beter kennen. Diverse organisaties sluiten zich aan bij het initiatief, vele vrijwilligers melden zich om te helpen bij de voorbereidingen en vanaf nu is ook de reservering van kampeerplekken mogelijk.
Op de camping
Iedereen is op een camping gemoedelijk samen, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs)overtuiging. Met een wc-rol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit... We groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander. Door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt. 'De Buurtcamping' heeft voor de nodige voorzieningen zoals toilet en douche gezorgd, maar het is aan de kampeerders zelf om te bedenken en organiseren wat er op de camping allemaal gebeurt.
Vakantie in eigen park
Het Amsterdamse Oosterpark biedt alles wat je op een camping verwacht: tennisbanen, voetbalveld, podium voor (akoestische) muziek, jeu de boules en een peuterbad. Maar het is per slot van rekening vakantie, dus niets moet en alles mag. Als je liever gaat luieren voor je tent, dan mag dat ook.
Reserveren
'De Buurtcamping' is toegankelijk voor iedereen. Alleen diegene met een reservering van een kampeerplek kunnen ook blijven overnachten. Gezinnen uit Amsterdam Oost kunnen vanaf nu via de website een kampeerplek reserveren: www.debuurtcamping.nl. Je betaalt voor twee nachten EUR10 per tent en EUR10 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar, vrijwilligers en mensen met een Stadspas kamperen gratis. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Hulp gezocht
Er hebben zich al vele vrijwilligers gemeld die meehelpen met de organisatie. Door bijvoorbeeld Surinaams te koken voor de medekampeerders, liedjes bij het kampvuur te zingen of door mee te helpen met opbouwen. 'De Buurtcamping' zoekt nog meer inwoners van Amsterdam Oost die mee willen helpen of een activiteit willen organiseren. Via VoorJeBuurt.nl kan je je aanmelden of een donatie doen. Vrijwilligers verdienen Makkies, het lokale ruil- en beloningsmiddel uit Amsterdam Oost. Bovendien krijgen ze voorrang op een kampeerplek. Door middel van een donatie help je de camping met de nodige voorzieningen en bezorg je gezinnen die niet op vakantie kunnen een heel leuk weekend. Een deel van de plekken is gereserveerd voor mensen met een Stadspas die echt een vakantie verdienen. 'De Buurtcamping' is echt voor iedereen.
Over De Buurtcamping
'De Buurtcamping' werkt samen met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. Met Peerby.com, voor het lenen van spullen van mensen uit je buurt. 'Voor je Buurt', crowdfunding en -sourcingplatform voor buurtinitiatieven. 'Makkie', een ruil- en beloningsmiddel in Amsterdam Oost. 'MiK In Oost', zij zijn altijd op zoek naar leuke activiteiten en bijzondere plekken in Amsterdam-Oost en 'Thuisafgehaald', een online community die het mogelijk maakt om maaltijden met je buurtgenoten te delen. 'Stichting Doen' en 'Stadsdeel Oost' dragen financieel bij.
Bron: Nieuwsbank