Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Haaksbergen vader ontkent mishandeling echtgenote

Datum: dinsdag 30 juli 2013

Bron: Actueel Nieuws

30 juli 2013 -

De Haaksbergenaar die verdacht wordt van ontvoering van zijn drie kinderen, zegt dat hij uit huis is gevlucht vanwege de agressiviteit van zijn echtgenote.

De man is een week geleden met zijn drie kinderen halsoverkop naar Syrië vertrokken. Tegen hem is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd vanwege de ontvoering en gijzeling van zijn vrouw. In de Twentsche Courant Tubantia ontkent hij de beschuldigingen. Hij heeft niet zijn vrouw aangevallen, maar zij hem. Hij is naar Syrië vertrokken om daar met familie van zijn vrouw de echtelijke problemen op te lossen.

Tegen de verslaggever van de TC Tubantia heeft de man verklaard vandaag met zijn kinderen terug te vliegen naar Nederland. Van ontvoering is volgens hem geen sprake. In de Telegraaf, die ook met hem heeft gesproken, zegt de man dat het nog niet duidelijk is wanneer hij terugvliegt naar Nederland.

25-7-2013 | 15:21

Een man uit Haaksbergen wordt internationaal gezocht voor de ontvoering van zijn drie dochters naar Turkije.

De man is in de nacht van maandag op dinsdag vanuit Duitsland met de meisjes van 7, 8 en 11 jaar naar Turkije gevlogen. Hij wordt ervan verdacht dat hij voor zijn vertrek zijn heeft vrouw mishandeld en haar een tijd heeft gegijzeld in hun huis aan de Julianastraat in Haaksbergen.

De vrouw meldde zich bij de politie toen de vader en de drie dochters al een tijdje onderweg waren. De vrouw en de man zouden al een tijd relatieproblemen hebben. De politie bevestigt dat de man oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied komt. Of Turkije de eindbestemming is van de man, kan de politie nog niet bevestigen.

26-7-2013 | 15:12

De man uit Haaksbergen die zijn drie dochters heeft ontvoerd, zit met zijn kinderen in Syrië.

De 42-jarige man stapte in de nacht van maandag op dinsdag in Duitsland met zijn minderjarige dochters op een vliegtuig naar Turkije. Daar is hij verder gereisd naar Syrië. Voor hij vertrok heeft hij zijn vrouw in Haaksbergen eerst ernstig mishandeld en daarna gegijzeld. Tegen de man is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Relatieproblemen en huiselijk geweld

De vader is van Syrische en Iraakse ouders, de moeder is Syrische. Het gezin woonde aan de Julianastraat in Haaksbergen. Volgens omwonenden was er weinig contact met de omgeving. Wel was bekend dat het stel al een tijdje relatieproblemen zou hebben Het blijkt nu dat de vader eerder is opgepakt voor huiselijk geweld. Toen was volgens de politie niet duidelijk genoeg wie wat heeft gedaan om tot een huisverbod te komen.

26-7-2013 | 17:31

Ruzie over de vakantie, is de aanleiding geweest voor een 42-jarige man uit Haaksbergen om uiteindelijk met z’n kinderen te vluchten naar Syrië en z’n vrouw enkele uren te gijzelen en te mishandelen.

Dat beweert een familielid. De vader nam eerder deze week ‘s nachts z’n kinderen mee naar de luchthaven in Düsseldorf en vloog naar het Turkse Istanboel. Vandaar uit ging hij met z’n kroost de grens over naar Syrië. De moeder is inmiddels ondergedoken. Zij is een dag na de gebeurtenissen nog thuis geweest in Haaksbergen om spullen te halen en toen ondergedoken.

Eerder aangifte van huiselijk geweld

De politie heeft een speciaal team op de ontvoeringszaak gezet. Volgens de politie heeft de vrouw enige tijd geleden aangifte gedaan van huiselijk geweld. Omdat de verdachte vader een andere verklaring heeft afgelegd, werd hij niet tijdelijk uit huis gezet zoals normaliter gebeurt. De politie heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Het is de vraag of Syrië daar aan meewerkt. Er heerst op dit moment een burgeroorlog en de vader heeft in dat land het gezag over de kinderen.

29-7-2013 | 21:39

De vader van de drie kinderen uit Haaksbergen die ontvoerd zouden zijn naar Syrië, brengt de kinderen binnen enkele dagen weer terug naar huis.

De vader heeft dat laten weten aan de Twentsche Courant Tubantia in een telefoongesprek. Volgens de vader gaat hij vandaag naar Turkije en vliegt hij morgen terug naar Nederland om het gezin te herenigen. De politie maakte vorige week bekend dat de man zijn dochters had ontvoerd. Daaraan zou een mishandeling van de moeder vooraf zijn gegaan. Tegen de man werd een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd, vanwege de ontvoering van zijn kinderen en gijzeling van de moeder.

Bron: RTV Oost


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu