Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Eerste Nederlandse bedrijfsveteranendag op 22 juni in Capelle aan de IJssel

Datum: woensdag 15 juni 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 15 juni 2016 -

Presentatie VANAD Veteranenboek met persoonlijke verhalen medewerkers
VANAD Group heeft op woensdag 22 juni, in de week voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, een primeur met de allereerste bedrijfsveteranendag. Op deze dag wordt aandacht geschonken aan de zeven veteranen die bij VANAD werkzaam zijn. Via hun persoonlijke verhalen stellen zij zichzelf voor aan hun collega’s. Op deze manier toont VANAD haar waardering voor deze veteranen.

De bedrijfsveteranendag is in het leven geroepen door VANAD Group oprichter Ad Nederlof: “Wij zijn blij met 'onze' veteranen. Stuk voor stuk leveren ze een belangrijke bijdrage aan ons bedrijf. Ik heb Luitenant-Generaal Bart Hoitink [de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, red.] beloofd meer veteranen aan te trekken en andere bedrijven te enthousiasmeren hetzelfde te doen. Ik hoop dat de bedrijfsveteranendag een bijdrage levert aan dit proces.”

VANAD Group trad als eerste commerciële organisatie toe tot het programma Onbekende Helden, een stichting die arbeidsplaatsen bemiddelt voor oorlogs- en vredesmilitairen die door of na hun missie een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) hebben opgelopen.

Presentatie VANAD Veteranenboek
VANAD heeft een boek gemaakt waarin de verhalen van medewerkers die veteraan zijn centraal staan. Onder de titel “Veteranen zijn niet bijzonder, ze hebben iets bijzonders gedaan" vertellen zij hun persoonlijke verhaal, maar ook hoe ze de kennis en expertise, opgedaan tijdens missies, dagelijks inzetten in hun werk:

“Zonder Defensie was ik waarschijnlijk een ontzettend lui jongetje geworden. Het leerde me om op een andere manier te leven, te focussen. Want hoe snel zijn jonge mensen tegenwoordig wel niet afgeleid?” Aldus VANAD Veteraan Tijdo Koster over zijn tijd bij de Koninklijke Marine.

“Wat ik tijdens uitzendingen heb meegemaakt, kan ik voor 99 procent aan mijn vrouw uitleggen, maar die één procent - het gevoel van daar werkelijk zijn met je eigen team - dat begrijp je niet als je het niet hebt meegemaakt.” Fred Janssen, Head of Marketing

“Op de dagelijkse werkvloer in de burgermaatschappij heerst geen dreiging en zijn er amper werkelijke consequenties. Maar ik merk dat het teamgevoel ook hier kan ontstaan zodra we samen een ‘missie’ hebben. In mijn huidige werk probeer ik daarom steeds zo’n missie met het team op te bouwen; een gezamenlijk doel.” - Andre Vermaat, Manager Customer Service.

Tijdens de veteranen bijeenkomst wordt het eerste exemplaar van het verhalenboek overhandigd aan Angelien Eijsink, lid van de Tweede Kamer voor de PVDA en initiatiefnemer van de Veteranenwet. Daarbij zijn ook Luitenant-Generaal Bart Hoitink (Inspecteur-Generaal der Strijdkrachten), wethouder Josien van Cappelle (gemeente Capelle aan den IJssel) en Jasper Schoenmakers (Oprichter stichting Onbekende Helden) aanwezig.

Overige activiteiten
De dagen voorafgaand aan de bedijfsveteranendag vinden op de VANAD Campus diverse activiteiten aan veteranen gerelateerde plaats. Zo is er de expositie “Veteranen toen en nu”, kunnen medewerkers op de Wall of Honour een boodschap achterlaten voor veteranen en worden er speldjes in de vorm van een Witte Anjers uitgedeeld. De Witte Anjer is het symbool van waardering en respect voor veteranen.

Over VANAD Group
VANAD Group is een snelgroeiende, internationaal opererende organisatie, die innovatieve business solutions levert op het gebied van informatie en communicatie technologie. De VANAD Group is van mening dat organisaties steeds meer participatie en betrokkenheid van mensen met hun merken. Engagement treedt op wanneer individuen en groepen handelen in overeenstemming met het lange termijn gevestigde belang. Waarbij Human Engagement het resultaat is. Human Engagement verschijnt in veel verschillende aspecten in het bedrijfsleven en de gemeenschap. VANAD Group onderscheidt engagement in vijf belangrijke gebieden: Customer Engagement, Employee Engagement, Citizen Engagement, Patient Engagement en Share & Stakeholder Engagement. VANAD Group ondersteunt deze vijf categorieën met outsourcing, kennis en oplossingen in lijn met de business- en technologische uitdagingen in de Cloud, Business Intelligence, Mobile, Big Data en Customer Experience. VANAD Group heeft vestigingen in Nederland (campus en het hoofdkantoor), Verenigd Koninkrijk, België Duitsland, de Verenigde Staten van Amerika en China.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu