Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Ondernemeners Amsterdam-West geteisterd door overvallen

Datum: woensdag 11 juni 2014

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 11 juni 2014 -

In Amsterdam-West worden ondernemers worden laatste weken geteisterd door overvallen. Wekelijks worden er gemiddeld drie tot vier middenstanders overvallen. Het Parool gaat er vanuit dat de daders waarschijnlijk van Marokkaanse afkomst zijn, gezien de aankomende vakantieperiode waarin veel Amsterdammers van Marokkaanse afkomst graag populaire clubs als Club Theatro in Marrakech of Beach Club 555 in Tanger willen bezoeken. 'Zij krijgen geen vakantiegeld, dus het voorjaar is hun laatste kans een kapitaaltje te vergaren waarmee ze aan de viptafels uit de voeten kunnen', staat er in Het Parool.

Volgens de politie blijkt uit geen enkele analyse dat er momenteel sprake is van meer overvallen in dezelfde periode als voorgaande jaren. Feit is wel dat verdachten van Marokkaanse afkomst verantwoordelijk zijn voor een derde van de overvallen in Amsterdam. Crimescene.PRO heeft een overzicht gemaakt van de overvallen die de laatste tien dagen gepleegd zijn en dat vergeleken met de vermeende theorie dat het vermoedelijk daders zijn van Marokkaanse origine omdat deze daarmee het bezoeken van populaire clubs in Marrakech en Tanger zouden willen bekostigen.

Wanneer Marokkanen uitgaan is dat inderdaad steeds minder naar traditionele Nederlandse clubs. Ze bezoeken steeds meer cabarés zoals in Rotterdam en Den Haag. Of shisha loungecafés. Maar ook exclusieve nachtclubs in Marokko worden steeds meer bezocht door Marokkanen in Nederland.

De laatste tien dagen werden bijvoorbeeld een filiaal van de Primera aan de Bos en Lommerweg, een zonnestudio aan de Pieter Calandlaan, een belwinkel aan de Van der Hoopstraat, restaurant Bar Spek aan de Admiraal de Ruijterweg en juwelierszaak Jan Eef in de Jan Evertsenstraat overvallen. De VIP-tafels in de exclusieve club Theatro aan de Rue Ibrahim El Mazini in Marrakech kosten tijdens nieuwjaarsnacht al maximaal 10.000 euro. VIP-tafels die allemaal bezet worden door de nieuwe generatie criminelen uit Nederland en Frankrijk van Marokkaanse afkomst.

Onder Marokkaanse criminelen is het 'plussen' bijna een traditie geworden. De nieuwe generatie criminelen wil niet onderdoen voor elkaar en beginnen met 'plussen'. Zo bestelt een crimineel een fles champagne en de andere crimineel bestelt er vervolgens twee, waardoor de criminelen een 'battle' aangaan en niet voor elkaar willen onderdoen. Ook het 'plussen' kan regelmatig oplopen tot tienduizenden euro's. In het strafdossier van Zegwaard-verdachte Reda N. staat bijvoorbeeld dat hij 100.000 euro had uitgeven in Club Theatro.

Met overvallen op de Primera of Bar Spek kunnen de daders waarschijnlijk alleen de entree van de clubs bekostigen. Bekende topsporters zoals Karim Benzema, en Badr Hari waren VIP-gasten in Club Theatro.

De politie heeft drie mannen van 17, 20 en 26 jaar aangehouden als verdachten van de overval op restaurant Bar Spek en een verdachte is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de overval op juwelierszaak Jan Eef. Volgens getuigen waten de daders van de overval op de zonnestudio aan de Pieter Callandlaan 'jonge mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk van rond de 18 jaar oud' en de daders van de overval op de Primera aan de Bos en Lommerweg 'twee getinte mannen'.

Of criminele van Marokkaanse afkomst verantwoordelijk zijn voor de reeks overvallen de laatste weken in Amsterdam-West blijft vooralsnog speculeren. Maar de speculatie dat het vermoedelijke daders zijn van Marokkaanse afkomst omdat 'ze geen vakantiegeld krijgen, dus het voorjaar is hun laatste kans een kapitaaltje te vergaren waarmee ze aan de viptafels uit de voeten kunnen', komt niet overeen met feiten. Een feit is overigens wel dat ondernemers geteisterd worden door overvallers in deze periode en dat bepaalde daders zo spoedig mogelijk aangehouden moeten worden gezien het feit dat ze er niet voor terugdeinsen vuurwapengeweld te gebruiken tegen de ondernemers, de politie en zelfs getuigen van de misdrijven.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
4 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
6 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
7 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
7 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
7 jaar geleden via Ikvergelijk.nu