Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.
Datum: donderdag 11 december 2014
Bron: Actueel Nieuws
De 39 gemeentes uit Zeeland en Midden en West Brabant gaan samen met de politie en het openbaar minsiterie gezamelijk de strijd aan tegen jihadisme. Dat is besloten op een vergadering van het veiligheidscollege in Bergen op Zoom.
Jihadisme is een van de nieuwe speerpunten van het Regionaal Beleidsplan Zeeland-West-Brabant 2015-2018. Het beleidsplan geeft weer op welke punten de gemeenten in de regio, politie en justitie de komende jaren willen samenwerken. Het beleidsplan voor de periode 2015 -1018 werd woensdagavond tijdens een vergadering vastgesteld.
De 39 gemeenten stelden voor de afgelopen twee jaar ook al een beleidsplan op. De gebeurde omdat ze merkten dat ze tegen dezelfde gemeenschappelijke veiligheidsproblemen aanlopen. Ze hopen op meer succes bij de bestrijding van die problemen door samen te werken in de regio. Dat gebeurde dus al de afgelopen jaren op meerdere gebieden:
- Woninginbraken, overvallen en straatroof
- Geweld (onder meer uitgaansgeweld en huiselijk geweld)
- Verbinding van veiligheid en zorg voor jeugd
- Ondermijnende criminaliteit (zoals drugshandel en mensenhandel)
- Veiligheidsbeleving, betrokkenheid en vertrouwen van burgers
Die punten zijn nog steeds opgenomen in het nieuwe beleidsplan, alleen zijn daar wat zaken aan toegevoegd. Zo is aan het tweede punt ‘geweld’ de bestrijding van Jihadisme toegevoegd. Verder moet er meer aandacht komen voor grensoverschrijdende internationale samenwerking en wil de regio meer doen aan preventie, oftewel het voorkomen van overlast en criminaliteit. Waarom Jihadisme nu wordt toegevoegd aan het beleidsplan is niet duidelijk. Er is volgens een woordvoerster geen actuele aanleiding die daarvoor heeft gezorgd, verder kan ze over de motivatie weinig zeggen: “Bestrijding van Jihadisme is altijd van toepassing.”
Lees het artikel verder op Omroep Brabant
Filmbron: NOS